Home Latest Headlines Inwoners van Virginia verwerpen voor de derde keer een grootschalig plan voor...

Inwoners van Virginia verwerpen voor de derde keer een grootschalig plan voor een zonnepark vanwege milieuoverwegingen

5
0

Een lokale jurisdictie in het noorden van Virginia kwam dichter bij het afwijzen van een ontwikkelaarsplan voor schone energie om voor de derde keer in drie jaar tijd een gigantische zonne-installatie van 149 megawatt te bouwen op een uitgestrekt stuk landbouwgrond.

De planningscommissie van Culpeper County, Virginia, een negenkoppig panel dat de bestemmings- en ontwikkelingsvoorstellen van de provincie beoordeelt, stemde vorige week unaniem tijdens een openbare hoorzitting om aan te bevelen dat het voorstel van de faciliteit door de raad van toezichthouders wordt afgewezen. Tijdens de bijeenkomst uitten zowel bewoners als leden van de commissie hun bezorgdheid over de omvang van het project en de landbouw en milieueffecten.

Het Maroon Solar-project werd voor het eerst voorgesteld door de in North Carolina gevestigde energieontwikkelaar Strata Clean Energy in 2020. Het bedrijf trok zijn oorspronkelijke aanvraag in na hevig verzet van de lokale bevolking en diende in 2021 een aangepast voorstel in. Nadat dat werd afgewezen door de provincie, keerde Strata terug vorig jaar met haar derde voorstel.

“We pleiten voor zonne-energie op overdekte parkeerterreinen langs snelwegen, op marginale brownfields of op industrieterreinen”, zegt Susan Ralston, de oprichter van de Groep uit Virginia Citizens for Responsible Solar, vertelde Fox News Digital in een interview. “Maar wat we niet willen zien, is dat grote stukken landbouwgrond, landbouwgrond en bosgrond worden onttrokken. [agricultural] gebruik en gebruikt voor zonne-energie.”

GROENE ENERGIEPROJECTEN KRIJGEN STERKE MILIEU- EN LOKALE TEGENSTAND NATIONAAL

Foto's tonen waterafvoer in Culpeper, Virginia, nabij het gebied van het voorgestelde project, tijdens een regenbui in 2020.  Tegenstanders van het Maroon Solar-project zeggen dat de afvoer door het project erger zou worden en mogelijk het water zou verontreinigen.

Foto’s tonen waterafvoer in Culpeper, Virginia, nabij het gebied van het voorgestelde project, tijdens een regenbui in 2020. Tegenstanders van het Maroon Solar-project zeggen dat de afvoer door het project erger zou worden en mogelijk het water zou verontreinigen.
(Burgers voor verantwoorde zonne-energie)

Ralston, die vorige week op de hoorzitting sprak, richtte in 2019 Citizens for Responsible Solar op om te helpen bij de uitrusting lokale zonne-oppositie inspanningen met middelen en informatie. De groep heeft actieve basisbewegingen gesteund tegen de ontwikkeling van zonne-installaties, waaronder het Maroon Solar-project en andere in Noord-Virginia, op landelijk terrein.

Ralston merkte ook op dat het meest recente voorstel van Strata een vestigingsovereenkomst van $ 4 miljoen inhoudt.

JOHN KERRY JUIST MEDE DAVOS-DEELNEMERS TOE ALS ‘BUITENAARS’ VOOR HET WILLEN REDDEN VAN DE PLANEET

“Het is als een geldelijke stimulans, het is als omkoping. Weet je, ‘Als je ons project goedkeurt, dan geven we je $ 4 miljoen in contanten zodra het is goedgekeurd’,” zei Ralston. “Ze gaan zoveel mogelijk prikkels naar ons bestuur gooien om het beleid te negeren en te negeren wat bewoners willen. Er staat gewoon veel geld op het spel.”

Tijdens de hoorzitting op 11 januari uitten verschillende buurtbewoners hun bezorgdheid over het project, in navolging van de zorgen van Ralston.

Een van de belangrijkste bezwaren tegen het project was de mogelijke milieu-impact van waterafvoer die zou kunnen storen landbouwproductie in de omgeving.

Een gemeenschappelijke zonneboerderij is afgebeeld in Illinois op 11 oktober.

Een gemeenschappelijke zonneboerderij is afgebeeld in Illinois op 11 oktober.
(Erin Hooley/Chicago Tribune/Tribune News Service via Getty Images)

“Ik kom uit een boerenfamilie en breng misschien een soort perspectief naar overstromingen,” vertelde William Foshay, een lokale boer, de commissie tijdens de hoorzitting van 11 januari. “Het is een nat gebied met zeer productieve gronden. In een gemiddeld nat jaar krijgen we midden mei mais de grond in. Als we te maken hebben met een enorme hoeveelheid ondoordringbare [solar] paneeldekking en enorme hoeveelheid bomenkap, de ondergrond zal ondoordringbaar blijven – de afvoer zal aanzienlijk zijn.

“In slechts een gemiddeld nat jaar betekent dit dat de bodem – we zullen er pas in juni in komen”, voegde hij eraan toe. “Bovendien zul je in de echt slechte jaren enorme sedimentafvoer zien. Je zult enorme hoeveelheden erosie zien die productieve landbouwgrond permanent in gevaar brengen.”

MILIEUGROEPEN SPELEN SLEUTELROL IN BIDEN ADMIN BUITENLANDS BELEID, BLIJKEN E-MAILS

Josiah Wilkes, een jonge bewoner die werd vergezeld door zijn vader, vertelde het panel dat het project ging over “het geld dat een paar mensen zouden verdienen”.

“Ik denk dat zonnepanelen heel goed zouden zijn bovenop kantoorgebouwen en ziekenhuizen en zelfs bovenop de huizen van mensen,” zei Wilkes. “Kunnen we onze landbouwgrond behouden voor de koeien, de gewassen en de bossen? De boeren moeten het voedsel en het hout verbouwen dat we allemaal nodig hebben. We hoeven niet te zijn zoals andere provincies in Virginia die geld willen van datacenters en zonnevelden.”

Wilkes ‘vader Joshua voegde eraan toe dat het voorstel ten goede zou komen aan “een paar geselecteerde landeigenaren die geld in hun zak steken”, terwijl het potentieel “rampzalige milieuproblemen en verspilling van land” zou kunnen veroorzaken.

Sarah Parmelee, een lokale landeigenaar en lid van de Milieuraad van Piemonte, schreef eerder deze maand aan de commissie, met het argument dat het voorstel “bijna duizend hectare bosgebied zou vernietigen”.

Naast de milieueffecten stemde de planningscommissie tegen het voorstel omdat het in strijd was met die van de provincie zonne-ontwikkeling beleid goedgekeurd in oktober 2019. Het beleid beperkt zonne-energieprojecten tot 300 hectare en vereist bepaalde beperkingen voor verstoringen veroorzaakt door de bouw van dergelijke faciliteiten.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Het project zou zich echter uitstrekken over 671 hectare landbouwgrond en de bouw zou gevolgen hebben voor omliggende eigenaren van onroerend goed, concludeerde de commissie.

“De enorme omvang en schaal van dit project zal ongetwijfeld in veel opzichten het karakter van het gebied veranderen en moet worden overwogen”, schreef het personeel van de planningscommissie in een rapport van 28 december. zonnepanelen veranderen het karakter van de directe omgeving.

“Het personeel kan op dit moment, zoals voorgesteld, de steun voor dit project niet aanbevelen, omdat het niet nauw genoeg overeenkomt met het meest recente Utility Scale Solar-beleid van de provincie.”

Strata schone energie reageerde niet op een verzoek om commentaar.

Previous articleNHL Network, EJ Hradek negeren Ivan Provorov nadat hij zei dat hij zich met oorlog moest ‘bezighouden’ — commentaar
Next articleUS allocates $930m for forest thinning in fire-stricken west | Climate Crisis News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.