Home Health Israël heeft geen tekenen gevonden dat het COVID-vaccin van Pfizer tot beroertes...

Israël heeft geen tekenen gevonden dat het COVID-vaccin van Pfizer tot beroertes kan leiden

10
0

Israël heeft volgens een ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid geen enkel bewijs gevonden dat beroertes in verband brengt met een bijgewerkt coronavirusvaccin gemaakt door de Amerikaanse medicijnfabrikant Pfizer en zijn Duitse partner BioNTech SE.

Vrijdag zeiden de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en de Centers for Disease Control and Prevention dat een veiligheidsbewakingssysteem had aangegeven dat de injectie mogelijk verband hield met een soort hersen infarct bij oudere volwassenen, volgens voorlopige gegevens.

“We hebben zo’n bevinding niet gevonden, zelfs niet nadat we teruggingen en al onze gegevens opnieuw controleerden na de aankondiging van de FDA”, zei Salman Zarka, het hoofd van de Israëlische coronavirus-taskforce, in een video-briefing die donderdag naar Reuters werd gestuurd.

CDC IDENTIFICEERT MOGELIJK ‘VEILIGHEIDSZORG’ VOOR BEPAALDE MENSEN DIE COVID-VACCINS ONTVANGEN

Een injectieflacon met het Pfizer-BioNTech-boostervaccin tegen de coronavirusziekte is afgebeeld in Schwenksville, Pennsylvania, op 8 september 2022.

Een injectieflacon met het Pfizer-BioNTech-boostervaccin tegen de coronavirusziekte is afgebeeld in Schwenksville, Pennsylvania, op 8 september 2022.
(REUTERS/Hannah Beier)

Zo’n 389.648 mensen in Israël hebben tot nu toe het schot genomen, dat gericht is op de oorspronkelijke stam en zijn BA.4/BA.5 Omicron-subvariant.

Woensdag zei de drugsregulator van de Europese Unie ook dat het geen veiligheidssignalen in de regio had gevonden met betrekking tot de bivalente injectie van Pfizer.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Pfizer en BioNTech zeiden vrijdag in een verklaring dat ze op de hoogte waren van beperkte meldingen van ischemische beroertes bij mensen van 65 jaar en ouder na vaccinatie met hun bijgewerkte injectie.

Pfizer merkte verder op dat noch de bedrijven, noch de CDC en FDA vergelijkbare bevindingen hadden waargenomen in andere monitoringsystemen en zei dat er geen bewijs was voor een verband met het gebruik van de Covid-19-vaccins.

Previous articleVoormalig MLB All-Star beledigt ex-vrouw wegens ‘verdomde irritante’ leugens over hem
Next articleHet Senegalese instituut krijgt 50 miljoen dollar om de vaccincapaciteit van Afrika te vergroten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.