Home World Italiaanse autoriteiten arresteren maffiabaas na 30 jaar op de vlucht te zijn...

Italiaanse autoriteiten arresteren maffiabaas na 30 jaar op de vlucht te zijn geweest

11
0

Italië heeft maffiabaas Matteo Messina Denaro, de meest gezochte voortvluchtige van het land, maandag gearresteerd in een gezondheidskliniek in Palermo, Siciliëna 30 jaar op de vlucht te zijn geweest, aldus de Italiaanse paramilitaire politie.

De 60-jarige Messina Denaro werd aangehouden in de kliniek waar hij werd behandeld voor een medische aandoening, zei Carabinieri-generaal Pasquale Angelosanto, die aan het hoofd staat van het speciale operatieteam van de politie, in een verklaring.

Messina Denaro werd gezien op een foto vrijgegeven door de politie gekleed in een bruin leren jack, een witte schedelkap en een getinte bril. Hij werd direct na zijn arrestatie door de politie naar een geheime locatie vervoerd, meldt de Italiaanse staatstelevisie.

Hij werd beschouwd als de topbaas van de Cosa Nostra van Sicilië, zelfs toen hij voortvluchtig was, en had een machtsbasis in de havenstad Trapani, in het westen van Sicilië. Messina Denaro was de laatste van drie lange tijd voortvluchtige maffiabazen op het hoogste niveau die decennia lang de autoriteiten hadden ontweken.

IRAN VERSTREEFT VOORMALIGE HOGERE DEFENSIEFUNCTIONARIS TOT DE DOOD NADAT HIJ VEROORDEELD WERD VOOR SPionage VOOR GROOT-BRITTANNIË

De Italiaanse voortvluchtige Matteo Messina Denaro is maandag gearresteerd.

De Italiaanse voortvluchtige Matteo Messina Denaro is maandag gearresteerd.

Messina Denaro, wie was veroordeeld voor tientallen moordenriskeert meerdere levenslange gevangenisstraffen.

Hij zal achter de tralies worden geplaatst voor twee bomaanslagen in 1992 op Sicilië waarbij de belangrijkste antimaffia-aanklagers Giovanni Falcone en Paolo Borsellino om het leven kwamen. Hij werd ook veroordeeld voor de moord op de jonge zoon van een maffia-overloper. Die jongen werd gewurgd en zijn lichaam werd opgelost in zuur.

Zijn arrestatie op maandag kwam 30 jaar en een dag nadat de veroordeelde baas Salvatore “Toto” Riina op 15 januari 1993 werd gevangengenomen in een appartement in Palermo na 23 jaar op de vlucht te zijn geweest. Messina Denaro dook die zomer onder toen Italië probeerde hard op te treden tegen het Siciliaanse misdaadsyndicaat als reactie op de moorden op Falcone en Borsellino.

Een samengestelde foto van een door de computer gegenereerde afbeelding vrijgegeven door de Italiaanse politie, rechts, en een foto van maffiatopbaas Matteo Messina Denaro.

Een samengestelde foto van een door de computer gegenereerde afbeelding vrijgegeven door de Italiaanse politie, rechts, en een foto van maffiatopbaas Matteo Messina Denaro.

CHINESE GEZICHTSHERKENNINGSTECHNOLOGIE DIE IRAN HELPT VROUWEN TE IDENTIFICEREN DIE STRIKTE JURKCODE OVERTREDEN: RAPPORT

De Italiaanse premier Giorgia Meloni schreef op Twitter dat de arrestatie van Messina Denaro een “grote overwinning van de staat is, die laat zien dat hij zich niet overgeeft aan de maffia”.

De Italiaanse maffiabaas die het record voor de langste tijd op de vlucht vestigde, was Bernardo Provenzano. Hij werd gevangen genomen in een boerderij in de buurt van Corleone, Sicilië, in 2006 na 38 jaar voortvluchtig te zijn geweest. Na Provenzano’s aanhouding richtten de autoriteiten hun aandacht op Messina Denaro.

Een computergegenereerde afbeelding vrijgegeven door de Italiaanse politie, van maffia-topbaas Matteo Messina Denaro.

Een computergegenereerde afbeelding vrijgegeven door de Italiaanse politie, van maffia-topbaas Matteo Messina Denaro.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Er waren meerdere meldingen van waarnemingen van Messina Denaro, maar hij werd pas maandag in hechtenis genomen door de politie.

The Associated Press en Reuters hebben bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleIk ben Harry en Meghan zat. De media zouden ook | Media
Next articleJoe Concha over het Biden-documentenschandaal: ‘Echt niet’ dat Trump kan worden aangeklaagd, tenzij Biden dat ook is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.