Home Latest Headlines Jaarlijks COVID-vaccin zoals voorgesteld door de FDA? ‘Kar voor het paard’,...

Jaarlijks COVID-vaccin zoals voorgesteld door de FDA? ‘Kar voor het paard’, zegt dokter

7
0

De Food and Drug Administration (FDA) heeft zojuist een behandeling voorgesteld Covid-19-vaccins op dezelfde manier waarop veel Amerikanen de jaarlijkse griepprik krijgen – om mensen te beschermen tegen mutaties van het virus.

Niet iedereen springt op en neer over dit idee.

Het voorstel is bedoeld om toekomstige vaccinatie-inspanningen te vereenvoudigen – en volgens deze strategie zouden de meeste volwassenen en kinderen eens per jaar een injectie krijgen om zich te beschermen tegen het muterende virusaldus de FDA.

FDA STELT JAARLIJKSE COVID-VACCINS VOOR, ZOALS JAARLIJKSE GRIEPINSTALLATIES VOOR AMERIKANEN

Dr Marc Siegeleen klinische professor in de geneeskunde en een praktiserend internist aan het NYU Langone Medical Center, evenals een medewerker van Fox News, vertelde maandagavond aan Fox News Digital over dit plan: “Ik geloof dat de risico’s en voordelen ervoor zorgen dat de COVID-vaccinatie wordt voortgezet, vooral in risicogroepen – maar dit moet een één-op-één-gesprek zijn, ‘zei hij, verwijzend naar arts-patiëntcommunicatie en besluitvorming.

In november 2021 dient een verpleegkundige in een vaccinatiecentrum een ​​patiënt een COVID-19-vaccin toe.

In november 2021 dient een verpleegkundige in een vaccinatiecentrum een ​​patiënt een COVID-19-vaccin toe.
(REUTERS/Stephane Mahe/File Photo)

‘Ze spannen het paard achter de wagen’, zei hij over het nieuwe idee van het bureau, ‘met een blikken oor de COVID-moeheid van het publiek.”

Hoewel “het idee van een jaarlijks COVID-vaccin logisch is, negeren ze dat ze er echt nog geen vaccin voor hebben”, voegde hij eraan toe.

“We hebben meer werk nodig aan een vaccin om alle varianten te dekken – of een neusvaccin om verspreiding te voorkomen.”

Dr. Siegel schetste vijf factoren waarmee rekening moet worden gehouden in overeenstemming met dit nieuwe voorstel.

RON DESANTIS KONDIGT PLANNEN AAN VOOR BESCHERMING TEGEN COVID-MANDATEN

Een: “De slechte naleving van het vaccin dat ze nu hebben (slechts 40% van de 65-plussers, een risicogroep) is een factor”, zei Dr. Siegel.

Twee: “Er is de positie van Paul Offit, MD, bij Penn – die ik heb geïnterviewd – dat ze subvarianten najagen en dat tegen de tijd dat ze een nieuw vaccin hebben om [them]komt er een nieuwe subvariant naar voren, “zei Dr. Siegel.

“Toegegeven, het vaccin vermindert de ernst nog steeds goed, maar het is niet ideaal”, zei hij.

Een verpleegster geeft een meisje een dosis van het Pfizer-vaccin in een COVID-19-vaccinatiekliniek op een school.

Een verpleegster geeft een meisje een dosis van het Pfizer-vaccin in een COVID-19-vaccinatiekliniek op een school.
(Paul Hennessy/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Drie: “We hebben meer werk nodig aan een vaccin om alle varianten te dekken – of een neusvaccin om verspreiding te voorkomen.”

Dr. Siegel voegde eraan toe: “In de tussentijd moeten we ons richten op groepen met een hoog risico met het vaccin dat we hebben.”

2 KINDEREN IN CALIFORNIË HERENIGD MET FAMILIE NADAT ZE IN GESTOLEN AUTO WERDEN ‘ONTVOERD’: WAT OUDERS NU MOETEN WETEN

Hij zei ook: “Lange COVID is een punt van zorg voor alle groepen, maar er komt een moment dat de vaccinatiegraad voldoende is om het risico te verminderen. En immuniteit na infectie (zogenaamde natuurlijke immuniteit) moet ook worden opgenomen.”

“Vaccinatie vereist een gesprek dat begint met de zorgen van een patiënt.”

Vier: “De afgelopen drie jaar is er te veel tijd besteed aan het opleggen van een standpunt van een volksgezondheidsfunctionaris aan een weerbarstig publiek, of dat nu in termen van lockdowns is, maskers, mandatenschoolsluitingen” of meer, zei hij.

“Nu is er meer pushback en weerstand.”

Volgens een nieuw FDA-voorstel hoeven Amerikanen niet langer bij te houden hoeveel injecties ze hebben gekregen of hoeveel maanden het geleden is sinds hun laatste booster.

Volgens een nieuw FDA-voorstel hoeven Amerikanen niet langer bij te houden hoeveel injecties ze hebben gekregen of hoeveel maanden het geleden is sinds hun laatste booster.
(iStock)

Vijf: “Hoewel deze vaccins over het algemeen erg veilig zijn en nog steeds enigszins effectief zijn, is een groot deel van het publiek niet overtuigd – en onze leiders zouden hier ook rekening mee moeten houden.”

Dr. Siegel voegde eraan toe: “Vaccinatie vereist een gesprek dat begint met de zorgen van een patiënt.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Hij herhaalde dat hij “sterk” gelooft dat de risico-batenverhouding de voorkeur geeft aan voortgezette COVID-vaccinatie, vooral in risicogroepen” – maar hij zei dat dit een “één-op-één-gesprek” tussen arts en patiënt moet zijn.

Onder het nieuwe FDA-voorstel hoeven Amerikanen niet langer bij te houden hoeveel injecties ze hebben gekregen of hoeveel maanden het geleden is sinds hun laatste booster.

KLIK HIER OM U AAN TE SCHRIJVEN VOOR ONZE GEZONDHEIDSNIEUWSBRIEF

In documenten die online zijn geplaatst, zeggen FDA-wetenschappers dat veel Amerikanen nu “voldoende reeds bestaande immuniteit” hebben tegen het coronavirus — door vaccinatie, infectie of een combinatie van beide.

Bradford Betz van Fox News Digital droeg bij aan de rapportage.

Previous articleIndiase rechtbank keurt uitleveringsverzoek goed voor hoofdverdachte in Australische strandmoordzaak uit 2018
Next articleAaron Judge onthult dat Anthony Rizzo aan zijn hart trok om hem weer in krijtstrepen te krijgen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.