Home World Jamaica start fraudeonderzoek nadat Bolt melding maakt van miljoenen vermisten | ...

Jamaica start fraudeonderzoek nadat Bolt melding maakt van miljoenen vermisten | Bedrijfs- en economienieuws

10
0

Miljoenen dollars werden als vermist opgegeven op de rekening van de Olympisch kampioen bij een particuliere vermogensbeheerder.

De Jamaicaanse financiële autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar een bedrijf met investeringen voor achtvoudig Olympisch gouden medaillewinnaar Usain Bolt na berichten dat hij mogelijk miljoenen heeft verloren aan grootschalige fraude.

Stocks & Securities Ltd, een particulier vermogensbeheerbedrijf gevestigd in de hoofdstad van Kingston, werd onder “verscherpt toezicht” geplaatst terwijl de Financial Services Commission (FSC) het onderzoek voert.

De manager van Bolt, Nugent Walker, vertelde de krant The Gleaner dat de gepensioneerde sprinter al meer dan tien jaar bij het bedrijf investeert.

Het dagblad zei dat er miljoenen dollars vermist waren op de rekening van Bolt.

“Alle relevante stappen zijn genomen om dit tot op de bodem uit te zoeken”, vertelde Walker aan het nieuwscentrum, waarbij hij zei dat de atleet woensdag discrepanties met zijn account had opgemerkt. “Hij werkt al meer dan 10 jaar bij deze entiteit … Zijn hele portfolio wordt herzien.”

De FSC zei dat het “op de hoogte was van meldingen van beschuldigingen van fraude bij een van zijn licentiehouders, Stocks and Securities Limited (SSL)”.

Bolt stopte in 2017 met atletiek na een carrière die, naast acht Olympische gouden medailles, 11 wereldkampioenschappen omvatte.

Hij werd wereldberoemd tijdens de Olympische Spelen in Peking in 2008 toen hij de 100 meter en 200 meter sprint won en in beide races nieuwe wereldrecords neerzette.

De Jamaicaan won vervolgens beide races in Londen en in 2012 Spelen van Rio 2016.

Bolt’s 100m-tijd van 9,57 seconden, behaald in Berlijn in 2009, blijft het wereldrecord en hij behoudt ook de snelste tijd op de 200m.

Hij maakte zijn eerste optreden als profvoetballer in een pre-season vriendschappelijke wedstrijd in Australië in 2018, toen hij speelde met de Australische A-League club Central Coast Mariners.

Previous articleHulpsheriff van Riverside County dood na vuurgevecht in Lake Elsinore twee weken nadat een andere hulpsheriff werd gedood
Next articleFIFA gaat Argentinië onderzoeken naar gedrag WK-finale | Qatar WK 2022 Nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.