Home Politics ‘Je hebt gefaald’: wetgevers in Texas roepen Biden’s DHS-secretaris op om af...

‘Je hebt gefaald’: wetgevers in Texas roepen Biden’s DHS-secretaris op om af te zien van ‘misplaatst liberaal beleid’

10
0

EERST OP FOX: Een groep van 11 Texas GOP-wetgevers riep minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas op om te “draaien” hoe hij omgaat met de enorme opleving in illegale grensoverschrijdingen langs de zuidgrens van de VS.

De wetgevers van de grensstaat – geleid door eerstejaars Rep. Morgan Luttrell, R-Texas – merkten op dat er een recordniveau van illegale immigratie tijdens de regering-Biden en onder leiding van Mayorkas, met het argument dat het Texas oneerlijk belast in een brief aan de secretaris van het Department of Homeland Security (DHS) die woensdag voor het eerst werd verkregen door Fox News Digital.

“Terwijl je in Washington, DC woont, lijden grensstaten ver van de chaos die de Biden-regering heeft gecreëerd. Onze steden zijn overbelast, overspoeld met illegale drugs en overspoeld met misdaad”, schreven Luttrell en de andere Republikeinen in de brief. “We maken ons grote zorgen dat u meer geeft om het bevorderen van de liberale agenda van de Biden-regering dan om de veiligheid en beveiliging van de mensen van de Verenigde Staten en onze grens.”

“Het Department of Homeland Security stelt dat het doel van de secretaris is om ‘onze grenzen te beveiligen en te beheren’. U bent er niet in geslaagd dit werk te doen. Bovendien heeft u blijk gegeven van een totale onbekwaamheid of onwil om de problemen op te lossen die door uw beleid zijn veroorzaakt”, vervolgden ze.

BORDEN WAARSCHUWING VOOR ‘ONVERWACHTE VOETGANGERS’ VERSCHIJNEN IN EL PASO TIJDENS MIGRERENDE SURGE

Minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas informeert verslaggevers op 3 september 2021.

Minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas informeert verslaggevers op 3 september 2021.
(AP Foto/J. Scott Applewhite)

De wetgevers voegden eraan toe dat Mayorkas, door “opzettelijk de grensbeveiliging niet te handhaven”, de Secure Fence Act van 2006 heeft geschonden, een federale wet die de DHS-secretaris verplicht de internationale land- en zeegrenzen van het land te beveiligen.

Volgens meerdere bronnen van de Customs and Border Protection (CBP) zou de aantal ontmoetingen met migranten in december overschreed voor het eerst ooit de 250.000. Het cijfer kwam hoger uit dan de vorige piek in 2022 van 241.136 ontmoetingen die in mei werd geregistreerd. Dat komt bovenop de meer dan 70.000 “ontsnappingen” alleen al in december aan de grens. In heel 2022 waren er bijna 600.000 ontsnappingen – illegale immigranten die langs agenten van de grenspolitie glipten.

De regering heeft gewezen op “grondoorzaken” zoals armoede, corruptie en zelfs klimaatverandering voor het aanwakkeren van wat zij zegt een crisis op het hele halfrond te zijn. Het heeft geprobeerd de legale asielroutes uit te breiden, wat volgens hem de crisis verergerde toen ze werden gesloten tijdens de Trump-regering. Mayorkas erkende onlangs dat de migrantenaantallen overweldigend waren, en riep het Congres opnieuw op om een ​​ingrijpende hervormingswet op immigratie goed te keuren – die door de Republikeinen is verworpen vanwege de opname van een weg naar staatsburgerschap voor miljoenen illegale immigranten.

NYC ZAL DE SANCTUARY-STATUS NIET VERLATEN ONDANKS DE BURGEMEESTER DIE ‘GEEN RUIMTE MEER’ ZEGT VOOR MIGRANTEN

“Het lijdt geen twijfel dat het aantal ontmoetingen dat we aan de grens ervaren ons systeem onder druk zet”, zei Mayorkas deze maand in een interview, terwijl hij het immigratiesysteem “fundamenteel kapot” noemde.

“Niemand is het daarmee oneens. We kunnen het gewoon niet eens worden over de oplossing. En een oplossing heeft lang, lang moeten wachten.” hij zei.

Republikeinen hebben zich geconcentreerd op de aanpak van de crisis door de regering-Biden, vooral omdat ze de controle over het Huis hebben overgenomen. Het Republikeinse leiderschap heeft beloofd de manier waarop de regering met de crisis omgaat te onderzoeken en stelde zelfs voor om Mayorkas af te zetten – met Rep. Pat Fallon als introductie afzettingsartikelen vorige week.

In hun brief voerden de wetgevers van Texas aan dat het DHS de ingevoerde maatregelen moest herstellen onder de regering-Trump en de financiering versterken voor wetshandhavingsinstanties die belast zijn met het beveiligen van de grens.

Rep. Morgan Luttrell, R-Texas, arriveert in Washington, DC na het winnen van zijn verkiezing in november.

Rep. Morgan Luttrell, R-Texas, arriveert in Washington, DC na het winnen van zijn verkiezing in november.
(Nathan Howard/Getty Images)

“Om serieus te worden over het beveiligen van onze zuidelijke grens, moeten we de manier waarop we ermee omgaan veranderen”, vervolgden de wetgevers in hun brief aan Mayorkas. “We moeten het grensbeleid van president Trump opnieuw uitvoeren, dat heeft geleid tot de veiligste grens in 30 jaar. We moeten onze grenspatrouilles en douanebeambten de financiering geven die ze nodig hebben. We moeten onze decennia-oude immigratiewetten bijwerken, zodat onze wetten legale immigratie stimuleren en ontmoedigt illegale immigratie.”

“We zijn een land van wet en orde, geen wetteloosheid”, schreven ze. “Daarom roepen we u op om te doen wat de functie van minister van Binnenlandse Veiligheid inhoudt en de veiligheid van de Verenigde Staten en zijn bevolking boven uw eigen misplaatste liberale beleid te stellen.”

In totaal waren er in heel boekjaar 2022 maar liefst 2,3 miljoen ontmoetingen met migranten langs de grens tussen de VS en Mexico, zo bleek uit CBP-gegevens. Ter vergelijking: er waren in totaal 458.000 ontmoetingen in boekjaar 2020 en meer dan 1,7 miljoen in boekjaar 2021 toen migranten naar de grens stormden.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Texas wordt geconfronteerd met de ergste grenscrisis die we ooit hebben gezien, aangezien onze grens wordt overspoeld met chaos, misdaad en drugs die onze staats- en grenspolitieagenten overbelasten”, vertelde Luttrell aan Fox News Digital.

“Secretaris Mayorkas heeft geweigerd de grenscrisis serieus te nemen, en het onverantwoordelijke en gevaarlijke grensbeleid van deze regering heeft de Verenigde Staten ongetwijfeld kwetsbaar gemaakt”, voegde hij eraan toe. “We zullen deze regering ter verantwoording roepen en onze nationale veiligheid herstellen.”

Naast Luttrell ondertekenden afgevaardigden Kay Granger, Michael Burgess, Brian Babin, Dan Crenshaw, Lance Gooden, Ronny Jackson, Pete Sessions, Nathaniel Moran, Keith Self en Beth Van Duyne woensdag de brief.

Het DHS reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Previous articleTikTok stadig uimodståelig? 5 trin til at øge din families privatliv nu
Next articleLavrov juicht de banden tussen Moskou en Peking toe, beschuldigt de VS van provocaties | Oorlogsnieuws Rusland-Oekraïne

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.