Home Latest Headlines JK Rowling scheldt pro-transpolitici uit omdat ze poseren voor borden die ‘oproepen...

JK Rowling scheldt pro-transpolitici uit omdat ze poseren voor borden die ‘oproepen tot geweld tegen vrouwen’

6
0

Een nieuwe tweet van “Harry Potter”-auteur JK Rowling ging dit weekend viraal na het ontmaskeren van demonstranten die opriepen tot geweld tegen “TERF’s” of “trans-exclusieve radicale feministen” tijdens een bijeenkomst voor transgenderrechten.

In een tweet op zaterdag plaatste Rowling foto’s van parlementsleden Alison Thewliss en Kirsten Oswald van de Scottish National Party en Kaukab Stewart, lid van het Schotse parlement, die deelnamen aan de demonstratie in Glasgow, Schotland. Achter de vrouwen hielden mensen borden vast met berichten als “I Eat TERFs” en “Decapitate TERFs”, de laatste met een afbeelding van een guillotine.

“Een paar van Schotlands wonderlijk vooruitstrevende en aardige politici, trots poserend voor spandoeken die oproepen tot het onthoofden en opeten van vrouwen”, twitterde Rowling.

Parlementsleden stonden voor een bord te lezen "Onthoofd TERF's" bij een demonstratie voor transrechten op zaterdag.

Parlementsleden stonden zaterdag voor een bord met de tekst “Decapitate TERFs” tijdens een demonstratie voor transrechten.
(Twitter)

De foto’s samen met de uitdrukking “Decapitate TERF’s” gingen viraal met verschillende gebruikers van sociale media die de borden riepen, evenals de parlementsleden omdat ze ernaast stonden.

SAM SMITH ROEPT OP OM BRIT AWARDS GENDER-NEUTRAAL TE GAAN, ZEGT NU DAT HET EEN ‘SCHANDE’ IS DIT JAAR GEEN VROUWEN GENOMINEERD

“Aan wiens kant staan ​​de veganisten?” komiek John Cleese grapte.

“Ik zou zeggen dat ze te veel terfs hebben gegeten”, merkte Ian Hayworth, columnist van de Washington Examiner, op.

Toronto Star-columnist Heather Mallick schreef: “Wat is er in vredesnaam misgegaan met de Schotse regering? Ik weet niet zeker of mijn overleden moeder haar as daar nu zou willen verstrooien. Hebrides staat nu niet op mijn lijst. Het wordt een beetje een persoonlijke crisis.’

Inez Stepman, senior analist van het Independent Women’s Forum, tweette: “Over het algemeen denken vrouwen vaak dat ze de macht die ze over mannen uitoefenen bagatelliseren, maar het lijkt een bepaald type (AGP) [autogynephilia] transseksueel is gewoon geil voor de mogelijkheid om gewelddadig te zijn tegen vrouwen.”

“Verschrikkelijk – de versie uit 2023 van mensen die lastige vrouwelijke heksen beschouwen als verbrand of verdronken. #IStandWithJKRowling”, tweette adviescolumnist Amy Alkon.

Michael Deacon, columnist van de Daily Telegraph, grapte: “Ik kan niet geloven dat de auteur van mijn favoriete kinderen het onthoofden van vrouwen slecht vindt. Wat voor voorbeeld is dat om mijn kinderen te stellen.”

Demonstranten protesteren ter ondersteuning van rechten voor transgenderjongeren in de VS

Demonstranten protesteren ter ondersteuning van rechten voor transgenderjongeren in de VS
(Fox nieuws )

VERKEERDE TRANS TIENER NAAR VERSLAG GESLACHT VERHANDELD NA MD RECHTBANK GEWEIGERD GEZINSHERENIGING: ‘SLECHTSTE NACHTMERRIE’

In afzonderlijke tweets veroordeelden Thewliss, Stewart en Oswald de borden en drongen erop aan dat ze niet wisten wat ze zeiden toen de foto’s werden gemaakt.

Stewart schreef: “Ik was me niet bewust van deze haatdragende signalen toen ik vandaag het protest bijwoonde ter verdediging van de Schotse democratie en de rechten van transgenders, en ik ben het er volkomen mee oneens. Gewelddadige haatzaaiende uitlatingen zijn totaal onaanvaardbaar en horen absoluut niet thuis in ons publiek. gesprek.”

“Ik heb veel kwaliteiten, maar ogen in mijn achterhoofd hebben is daar niet één van. Als ik het teken had gezien waar je naar verwijst, had ik de betrokken persoon verteld hoe ongepast en aanstootgevend het was, en om er vanaf te komen”, twitterde Thewliss.

“Dat is een gruwelijk teken, en het was er niet toen ik bij de demo kwam. Het vertegenwoordigt zeker niet mijn mening en is geen taal die ik ooit zou gebruiken. Gewelddadige haatdragende taal, van welke aard dan ook, is onaanvaardbaar en heeft geen plaats in de vreedzame beweging voor LHBT-gelijkheid en democratie’, betoogde Oswald.

Rowling riep deze opmerkingen uit in een latere tweet op zondag.

“Er is een vreemde nieuwe vorm van tijdelijke blindheid uitgebroken onder Schotse politici. Geen van hen kon borden lezen die opriepen tot geweld tegen vrouwen terwijl ze op enkele centimeters afstand van hen stonden, maar ze waren onmiddellijk genezen toen foto’s van hen die poseerden met de borden de pers bereikten. ‘, schreef Rowling.

Rowling kreeg eerder terugslag als een “TERF” van linkse Twitter-gebruikers en LGBTQ-activisten vanwege haar standpunt over transgenderisme, met name haar kijk op sportteams en faciliteiten die alleen voor vrouwen zijn. Ze is vaak bestempeld als “transfobisch”, ondanks dat haar verdedigers erop wezen dat geen van haar opmerkingen dat deed aangevallen transgenders.

BuzzFeed op één hoop gegooid "Harry Potter" auteur JK Rowling mee "grote schurken" zoals sekteleider Jim Jones, beruchte verrader Benedict Arnold en zelfs OJ Simpson vanwege haar standpunt over transgenderisme.

BuzzFeed plaatste ‘Harry Potter’-auteur JK Rowling op één hoop met ‘grote schurken’ zoals sekteleider Jim Jones, de beruchte verrader Benedict Arnold en zelfs OJ Simpson vanwege haar standpunt over transgenderisme.
(Evan Agostini/Invision/AP, Bestand)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Nadat de beelden viraal gingen, kondigde de Schotse politie de start aan van een onderzoek naar de “haatdragende” spandoeken die bij de demonstratie werden getoond.

Previous articleUnknown gunmen kill popular Eswatini opposition politician | Human Rights News
Next articlePolen vraagt ​​Duitsland toestemming om tanks naar Oekraïne te sturen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.