Home Latest Headlines Kamala Harris laat het recht op ‘leven’ weg bij het citeren van...

Kamala Harris laat het recht op ‘leven’ weg bij het citeren van de Onafhankelijkheidsverklaring in een toespraak over abortus

6
0

Vice-president Kamala Harris weggelaten het recht op leven te noemen bij het citeren van de Onafhankelijkheidsverklaring op zondag tijdens een toespraak ter ondersteuning van de toegang tot abortus.

Harris’ opmerkingen in Tallahassee, Florida, kwamen op de 50e verjaardag van de 1973 hoge Raad beslissing over Roe v. Wade, die vrouwen in het hele land het recht op abortus verleende. Het is de eerste verjaardag sinds het besluit in juni 2022 werd vernietigd, waardoor staten hun eigen abortuswetten konden vaststellen.

Maar in de toespraak van Harris citeerde ze de Onafhankelijkheidsverklaring door te zeggen dat Amerikanen recht hebben op vrijheid en het nastreven van geluk, waarbij ze met name negeerde hoe die uitdrukking ook stelt dat Amerikanen het recht op leven hebben.

“We geloven en weten collectief dat Amerika een belofte is… Het is een belofte van vrijheid en vrijheid”, zei Harris. “Niet slechts enkelen, maar voor iedereen. Een belofte die we hebben gedaan in de Onafhankelijkheidsverklaring, dat we allemaal het recht hebben op vrijheid en het nastreven van geluk. Wees duidelijk, deze rechten zijn ons niet verleend, ze behoren ons toe als Amerikanen.”

KAMALA HARRIS ONTHULT DE PRIORITEITEN VAN BIDEN VOOR 2023 INCLUSIEF INFLATIE, BANENGROEI: ‘NOOIT ZO OPTIMISTISCH GEWEEST’

Vicepresident Kamala Harris vergat zondag het recht op leven te noemen bij het citeren van de Onafhankelijkheidsverklaring tijdens een toespraak ter ondersteuning van de toegang tot abortus.

Vicepresident Kamala Harris vergat zondag het recht op leven te noemen bij het citeren van de Onafhankelijkheidsverklaring tijdens een toespraak ter ondersteuning van de toegang tot abortus.
(Leigh Vogel/Abaca/Bloomberg via Getty Images)

Het volledige citaat uit de Onafhankelijkheidsverklaring zegt dat Amerikanen het recht hebben op “leven, vrijheid en het nastreven van geluk”.

“We beschouwen deze waarheden als vanzelfsprekend, dat alle mensen gelijk zijn geschapen, dat ze door hun Schepper zijn begiftigd met bepaalde onvervreemdbare rechten, waaronder leven, vrijheid en het nastreven van geluk”, luidt de onafhankelijkheidsverklaring. aldus het Nationaal Archief.

In haar toespraak ging Harris ook in op de suggestie van een federaal abortusverbod van sommige GOP-wetgevers. Afgelopen herfst diende senator Lindsey Graham (R) uit South Carolina een wetsvoorstel in om abortussen in het hele land te verbieden na 15 weken zwangerschap.

Het volledige citaat uit de Onafhankelijkheidsverklaring zegt dat Amerikanen het recht hebben op "Leven, vrijheid en het streven naar geluk"

Het volledige citaat uit de Onafhankelijkheidsverklaring zegt dat Amerikanen het recht hebben op “leven, vrijheid en het nastreven van geluk”.
(AP Foto/Patrick Semansky)

BIDEN BRENGT MEMORANDUM UIT OM DE TOEGANG TOT ABORTIEPILLEN TE BESCHERMEN

“Republikeinen in het Congres roepen nu op tot een landelijk verbod op abortus”, zei Harris. “Sommigen zelfs vanaf het moment van conceptie, het recht van elke vrouw in elke staat in dit land om beslissingen te nemen over haar eigen lichaam staat op het spel. En ik heb het al eerder gezegd, en ik zal het nog een keer zeggen. Hoe durven ze !”

De vice-president vroeg zich in haar opmerkingen verder af of Amerikanen “echt vrij kunnen zijn” zonder het recht op toegang tot abortus.

De vice-president vroeg zich af of Amerikanen dat kunnen "echt vrij zijn" zonder recht op toegang tot abortus.

De vice-president vroeg zich af of Amerikanen “echt vrij kunnen zijn” zonder het recht op toegang tot abortus.
(AP Foto/Patrick Semansky)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Amerika is het land van de vrijen en het huis van de dapperen”, zei ze. “Maar laten we ons afvragen, kunnen we echt vrij zijn als een vrouw geen beslissingen kan nemen over haar eigen lichaam? Kunnen we echt vrij zijn als de dokter niet voor haar patiënten kan zorgen? Kunnen we echt vrij zijn als families geen intieme beslissingen kunnen nemen over de koers? En kunnen we echt vrij zijn als zogenaamde leiders beweren, ik citeer — ik citeer, ‘voorhoede van de vrijheid te zijn’, terwijl ze het aandurven de rechten van het Amerikaanse volk in te perken en de fundamenten van de vrijheid?”

Previous articleSpotify to announce layoffs as soon as this week: Bloomberg | Labour Rights
Next articleProtesters gather outside SCOTUS Justice Brett Kavanaugh’s home on 50th anniversary of Roe v. Wade ruling

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.