Home World Kenia schorst 16 voetballers en coaches wegens matchfixing | Voetbal nieuws

Kenia schorst 16 voetballers en coaches wegens matchfixing | Voetbal nieuws

16
0

Football Kenya Federation zegt dat een speler van de regerende Keniaanse premierschap kant Tusker een van de geschorste spelers was.

De Keniaanse voetbalfederatie heeft geschorst 14 spelers en twee coaches voor matchfixing na een tip over vals spelen in de nationale competitie.

Onder degenen die vrijdag zijn geschorst, waren zes spelers van Zoo Kericho FC, dat in 2021 door de integriteitseenheid van de FIFA schuldig werd bevonden aan matchfixing en uit de Keniaanse Premier League werd gezet.

Football Kenya Federation (FKF) zei dat het de verdachten had geschorst, waaronder een speler van het regerende Keniaanse premierschap Tusker, totdat de zaak formeel was onderzocht.

“Football Kenya Federation heeft vertrouwelijke rapporten ontvangen waarin wordt beweerd dat verschillende spelers en officials betrokken zijn bij matchfixing-activiteiten”, aldus de organisatie in een verklaring op haar website.

“In een poging om de integriteit van de competitie te beschermen… heeft de federatie deze personen met onmiddellijke ingang voorlopig geschorst in afwachting van het onderzoek van de zaak door de FIFA en FKF integriteitsafdeling.”

De organisatie adviseerde alle FKF-leden om tijdens de schorsingsperiode “elk sportgerelateerd contact” met de geschorste spelers en coaches te vermijden.

In februari 2020 schorste de FIFA vier Keniaanse spelers – één voor het leven – vanwege een “internationale samenzwering” om competitieduels te fixen.

Vijf Keniaanse scheidsrechters werden later geschorst vanwege hetzelfde schandaal.

Kenia keerde in november terug naar het internationale voetbal na zijn vertrek geschorst door de FIFA in februari 2022 over de vermeende verduistering van fondsen en stelde een demissionaire commissie aan.

In 2004 schorste de FIFA Kenia voor drie maanden voor overheidsinmenging, maar de situatie werd omgekeerd nadat het land ermee instemde nieuwe statuten op te stellen.

Previous articleSignalen uitzenden: Asa Hutchinson uit Arkansas zegt dat reizen naar Iowa laten zien dat hij ‘serieus’ is over de mogelijke run in 2024
Next articleKat in Utah zoekt een schoot om op te dutten: Gertrude is een ‘zachtaardige, oudere dame’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.