Home Health Kindervoeding daalt in Sri Lanka tijdens de economische crisis

Kindervoeding daalt in Sri Lanka tijdens de economische crisis

10
0

Het aantal kinderen dat worstelt met verschillende vormen van ondervoeding in Sri Lanka voor het eerst in ten minste zes jaar gestegen in 2022, blijkt uit een overheidsrapport en gegevens van het ministerie van Volksgezondheid.

De eilandnatie van 22 miljoen mensen kampt met stijgende prijzen, ook van voedsel, grotendeels veroorzaakt door de ergste economische crisis sinds het onafhankelijk werd in 1948.

Meer dan 43,4% van de kinderen van het land onder de 5 jaar lijdt aan voedings problemenvolgens het in oktober uitgebrachte rapport, waarbij 42,9% lijdt aan een vorm van ondervoeding.

WAT TE DOEN ALS JE EEN ALLERGISCHE REACTIE KRIJGT: SYMPTOMEN, OORZAKEN EN PREVENTIE

Lees samen met gegevens die beschikbaar zijn op de website van het Family Health Bureau van het ministerie van Volksgezondheid, de cijfers geven aan dat het percentage van kinderen onder de vijf die ondergewicht hebben, onvolgroeid zijn of afvallen, zijn in 2022 toegenomen na een gestage daling sinds ten minste 2016.

Ongeveer 1,4 miljoen kinderen onder de vijf jaar waren geregistreerd bij de vroedvrouwenorganisatie van het land en het rapport onderzocht net onder dat aantal.

VEEL EERSTE RAPPORTAGE PINDA ALLERGIESYMPTOMEN OP VOLWASSENEN, STUDIE VINDT

Een kind kijkt uit vanuit zijn huis in Bogawantalawa, Sri Lanka, op 29 april 2022.

Een kind kijkt uit vanuit zijn huis in Bogawantalawa, Sri Lanka, op 29 april 2022.
(REUTERS/Dinuka Liyanawatte)

Terwijl 15,3% van de kinderen in het land ondergewicht bleek te hebben, vergeleken met 12,2% vorig jaar, leed 10,1% aan afval en 9,2% aan groeiachterstand, aldus het rapport.

In 2021 bleek 8,2% van de kinderen onder de vijf jaar weg te kwijnen, terwijl 7,4% een groeiachterstand had.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“In 2022 zijn percentages kinderen onder de 5 jaar met elke vorm van ondervoeding (groei hapert, ondergewicht, vermagering en groeiachterstand) is toegenomen ten opzichte van 2021″, aldus het rapport.

“Deze trend is te zien in alle leeftijdscategorieën (baby’s, 1-2 jaar, 2-5 jaar) en in alle drie de sectoren (stad, platteland en landgoed)”, voegde het eraan toe.

Previous articleHet reizen in EU-landen benaderde in 2022 het niveau van vóór de pandemie
Next articleMetas tilsynsråd opfordrer teknologigiganten til at indføre mere inkluderende nøgenhedsregler

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.