Home World Loterijhouder in Maine wint Mega Millions Jackpot van $ 1,35 miljard |...

Loterijhouder in Maine wint Mega Millions Jackpot van $ 1,35 miljard | Nieuws

18
0

De organisatoren zeggen dat het enige winnende ticket op het platteland van Maine is verkocht.

Een enkele loterijhouder in de Verenigde Staten heeft $ 1,35 miljard gewonnen in de Mega Millions-jackpot.

De identiteit van de winnaar was nog niet publiekelijk bekend, maar de organisatoren van de jackpot zeiden zaterdag dat het winnende lot in de noordoostelijke staat Maine was verkocht.

Het winnende ticket, dat $ 2 kostte, werd gekocht bij de Hometown Gas & Grill-supermarkt in de stad Libanon.

“Felicitaties aan de Maine State Lottery, die zojuist de allereerste Mega Millions-jackpot heeft gewonnen”, zei de directeur van de Ohio Lottery, Pat McDonald, hoofddirecteur van het Mega Millions Consortium, in een verklaring. “Het is de vierde jackpot van een miljard dollar in de geschiedenis van Mega Millions.”

De gelukkige combinatie van zes getrokken nummers op vrijdagavond was: 30, 43, 45, 46, 61 en gouden Mega Ball 14.

De winnaar overwon een steile notering van 1 op 302,6 miljoen, wat leidde tot drie maanden trekkingen zonder aanspraak op de jackpot.

“Er is vanmorgen nogal wat geroezemoes bij ons benzinestation in een kleine stad, dat kan ik je vertellen”, zegt Fred Cotreau, de eigenaar van Hometown Gas & Grill.

Het eerste dat hij deed, was controleren of hij het winnende lot had gekocht, wat niet het geval was.

“Hopelijk is een van de bewoners en een van de vaste klanten de winnaar”, zei Cotreau. “Het is opwindend om het te hebben verkocht, maar het is gewoon spannender voor een enkele winnaar en ik hoop echt dat het iemand hier in de stad is.”

Om de volledige $ 1,35 miljard te claimen, zou de winnaar het geld moeten opnemen in een lijfrente met jaarlijkse betalingen gedurende 29 jaar.

De meeste jackpot-ontvangers geven de voorkeur aan de gereduceerde maar snellere contante optie, die voor de trekking van vrijdagavond naar schatting $ 724,6 miljoen bedroeg.

De jackpot was aan het rollen sinds hij voor het laatst werd gewonnen op 14 oktober, toen een prijs van $ 502 miljoen werd gedeeld door het winnen van loten in Californië en Florida.

Het is de op een na grootste in de 20-jarige geschiedenis van het spel, alleen bekroond door de $ 1,537 miljard die in oktober 2018 in South Carolina werd gewonnen.

Naast het jackpot-winnende ticket kwamen 14 tickets overeen met alle vijf nummers om de tweede prijs van het spel van $ 1 miljoen te winnen.

Vier werden verkocht in New York, twee in Californië en één in Florida, Illinois, Kansas, Kentucky, Missouri, North Carolina, Pennsylvania en Texas.

De helft van de opbrengst van de verkoop van elk Mega Millions-ticket blijft in de staat waar het ticket is verkocht, waar het geld de begunstigden van de loterij ondersteunt, zoals onderwijs of pensioenen van openbare werknemers, en winkelcommissies.

Cotreau, de eigenaar van Hometown Gas & Grill, krijgt een flinke bonus voor het ticket.

“Ik weet het nog niet, maar ik ga maandagochtend meteen mijn loterijagent bellen om erachter te komen.”

Previous articleKendall Jenner gaat zonder beha onder een doorschijnende zwarte jurk op het met sterren bezaaide verjaardagsfeestje van Lori Harvey
Next articleVerdachte van gewapende overval in Texas, beschuldigd van het doden van een hond tijdens een, samen met oudere broer gearresteerd

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.