Home Latest Headlines Madison Brooks-onderzoek sluit bar en ‘sancties worden besproken’

Madison Brooks-onderzoek sluit bar en ‘sancties worden besproken’

6
0

De staatsautoriteiten vaardigden een noodschorsing uit van de bar waar Madison Brooks, tweedejaarsstudent Madison Brooks van de Louisiana State University, en haar vermeende aanvallers, van wie de meesten minderjarig zijn, alcohol kregen op de avond dat ze naar verluidt werd verkracht en vervolgens dodelijk werd aangereden door een auto.

Brooks, 19, was in Reggie’s Bar in Baton Rouge, Louisianevoordat vier mannen – in de leeftijd van 17 tot 28 jaar – haar in de vroege ochtenduren van 15 januari seksueel zouden hebben misbruikt in een auto en haar daarna aan haar lot hadden overgelaten.

Een chauffeur raakte haar in East Baton Rouge Parish, en Brooks stierf later in een ziekenhuis, zei de politie.

LSU-studentenclubstudent Madison Brooks werd aangereden en gedood door een deelauto.

LSU-studentenclubstudent Madison Brooks werd aangereden en gedood door een deelauto.
(@madibrookss/Instagram)

Ernest Legier Jr., de commissaris van de Louisiana Office of Alcohol and Tabacco Control Commissioner, vertelde Fox News Digital in een verklaring per e-mail dat de actie van dinsdag tegen Reggie’s “de service of verkoop van alcoholische dranken onmiddellijk opschort”.

“De Louisiana ATC werkt samen met Baton Rouge ABC en lokale wetshandhavers om recente incidenten in dit etablissement te onderzoeken en bewijsmateriaal te delen,” zei Legier Jr. “Vanwege de ernst van de beschuldigingen en de mogelijke bedreiging van de openbare veiligheid, zal vandaag een noodopschorting worden uitgevaardigd.”

Volgende maand zal er een spoedhoorzitting worden gehouden om “te bepalen welke straffen (indien van toepassing) moeten worden opgelegd na presentatie van het bewijsmateriaal”, zei hij.

LSU-STUDENT MADISON BROOKS-ZAAK: VIER MENSEN BESCHULDIGD VOOR VERMEENDE VERKRACHTING VOORDAT ZE STIERF NA TE WORDEN AANGEreden DOOR DE AUTO

Algemeen beeld van Reggie's bar in Baton Rouge, Louisiana op dinsdag 24 januari 2023. De bar is naar verluidt een van de laatste plaatsen waar LSU-student Madison Morgan werd gezien voor haar dood op 15 januari.

Algemeen beeld van Reggie’s bar in Baton Rouge, Louisiana op dinsdag 24 januari 2023. De bar is naar verluidt een van de laatste plaatsen waar LSU-student Madison Morgan werd gezien voor haar dood op 15 januari.
(KR/Mega voor Fox News Digital)

De vier vermeende aanvallers werden gearresteerd en aangeklaagd. Een LSU-woordvoerder bevestigde dat geen van de vier verdachten universiteitsstudenten waren.

Een 17-jarige, die vanwege zijn leeftijd niet werd geïdentificeerd, en Kaivon Deondre Washington, 18, werden beschuldigd van derdegraads verkrachting.

Everett Deonte Lee, 28, en Casen Carver, 18, werden beschuldigd van het zijn van principes voor derdegraads verkrachting, waarbij geslachtsgemeenschap betrokken is die “wordt geacht te zijn zonder de wettige toestemming van een slachtoffer”, volgens de staatswet van Louisiana.

Dinsdagavond werd de bestuurder die Brooks aanreed niet aangeklaagd, volgens een woordvoerder van het East Baton Rouge Sheriff’s Office, die zei dat de persoon die de auto bestuurde niet gehandicapt was en onmiddellijk contact opnam met de hulpdiensten.

MADISON BROOKS-ZAAK DRUKT LSU-PRESIDENT AAN OM BATON ROUGE BAR SLAM NA VERMEENDE VERKRACHTING, STUDENTDOOD

LSU-president William F. Tate IV schreef in een verklaring dat het “tijd voor actie” is.

“Ze had niet op deze manier van ons moeten worden weggenomen”, zei Tate. “Wat haar is overkomen was slecht, en ons rechtssysteem zal gerechtigheid verdelen.”

In een verklaring van de universiteit op maandagschreef Tate dat Brooks ‘een geweldige jonge vrouw was met een grenzeloos potentieel’.

“Ons collectieve verdriet en verontwaardiging kan niet in woorden worden uitgedrukt. Dus wat kunnen we doen? Het is tijd voor actie”, vervolgde hij. “Een plek om onze aandacht op te richten, is precies de plek waar deze ontmoeting begon.”

LSU studentenvereniging Madison Brooks, 19, werd op 15 januari dodelijk aangereden door een auto, kort nadat ze naar verluidt was verkracht.

LSU-studente Madison Brooks, 19, werd op 15 januari dodelijk aangereden door een auto, kort nadat ze naar verluidt was verkracht.
(@madibrookss/Instagram)

Documenten met betrekking tot de vier arrestaties beschrijven hoe de verdachten en het slachtoffer alcohol hadden gedronken in een bar op Bob Pettit Boulevard, Reggie’s genaamd, op ongeveer anderhalve kilometer van de LSU-campus. Tate noemde Reggie’s niet specifiek in de verklaring.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Reggie’s reageerde niet onmiddellijk op het bericht van Fox News Digital om commentaar te vragen.

Baton Rouge-politieagenten en afgevaardigden van de sheriff werden dinsdagmiddag gezien bij Reggie’s.

Previous articleSaquon Barkley hoopt op een Christian McCaffrey-achtige deal in free agency: rapport
Next articleMongolia pledges to clean up coal trade with China after protests | Energy

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.