Home Sports Man schuldig bevonden aan beroven Olympische wielrenner Mark Cavendish met ‘Rambo-stijl’ mes

Man schuldig bevonden aan beroven Olympische wielrenner Mark Cavendish met ‘Rambo-stijl’ mes

7
0

Een man uit Zuidoost-Londen is schuldig bevonden aan diefstal Olympisch wielrenner Mark Cavendish en zijn vrouw, Peta, tijdens een huisinval waarbij een mes in Rambo-stijl tegen zijn keel werd gehouden.

De huisinval vond plaats in november 2021, toen indringers met een skimasker rond 02.30 uur lokale tijd inbraken in het huis van Cavendish in Essex terwijl het gezin sliep. Twee Richard Mille horloges, ter waarde van 400.000 euro en 300.000 euro, behoorden tot de buitgemaakte artikelen.

Een meerderheidsvonnis van 10 juryleden in Chelmsford Crown Court vond de 31-jarige Romario Henry schuldig aan twee aanklachten wegens diefstal, ondanks het ontkennen van de beschuldigingen. Zijn medeverdachte, Oludewa Okorosobo uit Zuid-Londen, werd echter door de jury vrijgesproken van zijn twee aanklachten van diefstal.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

Mark Cavendish en vrouw Peta wonen The Sun's Who Cares Wins Awards bij in het Roundhouse in Londen.  Datum foto: dinsdag 14 sept. 2021.

Mark Cavendish en vrouw Peta wonen The Sun’s Who Cares Wins Awards bij in het Roundhouse in Londen. Datum foto: dinsdag 14 sept. 2021.
(Yui Mok/PA-afbeeldingen via Getty Images)

Okorosobo zei dat hij in september 2021, maanden voor de overval, in zijn been was gestoken. Hij vertelde de politie in december van dat jaar dat hij “geen enkele” misdaad kon begaan.

Wat hem aan het misdrijf vasthield, was een mobiele telefoon die hij naar eigen zeggen had uitgeleend aan een man die heeft toegegeven een overval te hebben gepleegd. Ali Sesay leende de telefoon om een ​​navigatie-app te gebruiken, en zijn DNA werd op de plaats delict gevonden op de telefoon van Peta Cavendish.

EEN BLIK OP HET RICHARD MILLE-HORLOGE VAN $ 500.000 GESTOLEN BIJ BEVERLY HILLS-SCHIETEN

Peta Cavendish zei dat ze naar beneden was gegaan om een ​​geluid te onderzoeken dat ze had gehoord en “mannenfiguren met bivakmutsen op, en ze renden naar de onderkant van de trap”, aldus PA Media. Ze dacht ook dat er drie tot vijf mensen ter plaatse waren.

Mark Cavendish was niet in staat de autoriteiten te waarschuwen, en een van de indringers had hem aan zijn voeten “gesleept” en begon hem te slaan.

Mark Cavendish van Team Isle of Man communiceert met hun vrouw, Peta Todd en kind na de Men's Road Race op dag tien van de Birmingham 2022 Commonwealth Games op 7 augustus 2022 in Warwick, Engeland.

Mark Cavendish van Team Isle of Man communiceert met hun vrouw, Peta Todd en kind na de Men’s Road Race op dag tien van de Birmingham 2022 Commonwealth Games op 7 augustus 2022 in Warwick, Engeland.
(Justin Setterfield/Getty Images)

Op dat moment was Cavendish net terug uit het ziekenhuis na drie gebroken ribben en een scheur in de linkerlong na een fietsongeval.

Toen werd Cavendish in een hoofdklem geplaatst, zei zijn vrouw, en kreeg te horen: “Wil je dat ik je neersteek?” terwijl hij een groot zwart mes tegen zijn nek hield. De indringer was op zoek naar zijn horloges.

NY MAN FIETSEN DOOR AMERIKA NOEMT ZIJN VRIENDELIJKSTE STAAT VAN ALLEN

“Het was zwart en er zaten gaten in. Het was een wapen,” zei Cavendish.

Terwijl dit gaande was, waren Peta Cavendish en hun driejarige kind bedekt met een dekbed, zodat ze niet konden zien wat er gebeurde.

Peta Cavendish omschreef het mes volgens de BBC als “Rambo-stijl”.

De autoriteiten blijven zoeken naar twee verdachten, Jo Jobson en George Goddard, over wie de juryleden tijdens het proces hoorden.

Mark Cavendish van Team GB en zijn vrouw Peta Todd, afgebeeld in OMEGA House Rio op 16 augustus 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië.

Mark Cavendish van Team GB en zijn vrouw Peta Todd, afgebeeld in OMEGA House Rio op 16 augustus 2016 in Rio de Janeiro, Brazilië.
(Mike Marsland/Mike Marsland/WireImage)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Cavendish is een gedecoreerde Britse wielrennernadat hij 34 Tour de France-etappes had gewonnen, waarmee hij voor het eerst aller tijden op gelijke hoogte kwam met Eddy Merckx, een legendarische wielrenner.

Previous articleHulk Hogan en Jimmy Hart trappen de WWE Raw-jubileumshow af
Next articleCrypto lender Genesis optimistic it can resolve creditor disputes | Crypto

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.