Home Politics Matt Gaetz zegt dat het geheime documentenschandaal ‘voelt alsof de Democraten Joe...

Matt Gaetz zegt dat het geheime documentenschandaal ‘voelt alsof de Democraten Joe Biden uitschakelen’

7
0

EXCLUSIEF: Rep. Matt Gaetz, R-Fla., Hypotheteerde dat de geheime documenten schandaal rond President Joe Biden wordt gevoed door Democraten die bereid zijn om de zwaaiende president de haak te slaan.

“Hier zit een element in dat voelt alsof de Democraten Joe Biden uitschakelen”, vertelde Gaetz woensdag aan Fox News Digital.

“Ik weet niet of dat het geval is, maar ik weet ook niet dat het niet zo is”, zei hij. “Maar net nu Joe Biden het cement aan het verstevigen is rond zijn beslissing om zich opnieuw kandidaat te stellen voor het presidentschap, gaan ze op zoek naar welke geheime documenten acht jaar geleden misschien zijn weggestopt.”

Op het terrein van Biden zijn de afgelopen maanden drie partijen geheime documenten uit het Obama-tijdperk gevonden: één partij bij de Penn Biden Centrum in Washington, DC, en twee op zijn eigendom in Wilmington, Delaware.

Rep.-elect Matt Gaetz, R-Fla., Praat met mede-gekozen leden tijdens de tweede verkiezingsdag voor voorzitter van het Huis in het Capitool van de VS op 4 januari 2023 in Washington, DC

Rep.-elect Matt Gaetz, R-Fla., Praat met mede-gekozen leden tijdens de tweede verkiezingsdag voor voorzitter van het Huis in het Capitool van de VS op 4 januari 2023 in Washington, DC
(Win McNamee / Getty Images)

HUNTER BIDEN, CHINA, GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN: MYSTERIE WERVELT ROND PENN BIDEN CENTER

De Justitie begon zijn onderzoek naar Biden nadat de eerste batch was ontdekt door de persoonlijke advocaten van de president in het Penn Biden Center in november, slechts enkele dagen voor de tussentijdse verkiezingen. De ontwikkelingen werden pas deze maand openbaar nadat CBS News het verhaal naar buiten bracht en het Witte Huis gedwongen werd te reageren. Procureur-generaal Merrick Garland startte een speciaal raadsonderzoek na aanvullende geclassificeerde documenten van Biden werden gevonden in het huis van de president in Wilmington.

Gaetz zei dat alles speculatief is totdat wordt onthuld wat er werkelijk in de teruggevonden documenten staat.

“Ik bedoel, er is een element hierin waar het de advocaat van Joe Biden is die deze informatie doorgeeft, het is Joe Biden’s eigen ministerie van Justitie dat een speciale raadsman heeft aangesteld om hem te onderzoeken – misschien hebben de Democraten zich gerealiseerd dat Joe Biden niet meer nuttig voor hen is. en ze gaan er gewoon vanuit dat ze hem eruit gooien en een jongere lichting kandidaten betrekken bij de volgende presidentiële race’, zei hij.

Rep. Matt Gaetz, R-Fla., Loopt naar een GOP-caucusbijeenkomst met gesloten deuren in het Capitool op 10 januari 2023 in Washington, DC

Rep. Matt Gaetz, R-Fla., Loopt naar een GOP-caucusbijeenkomst met gesloten deuren in het Capitool op 10 januari 2023 in Washington, DC
(Drew Angerer/Getty Images)

Gaetz zei dat het grootste punt van zorg een mogelijk verband is tussen de documenten die zijn teruggevonden in het Penn Biden Center en de meldde miljoenen aan donaties van niet nader genoemde Chinese donoren tot de Universiteit van Pennsylvania, die het centrum runt.

“We moeten nog veel leren over de inhoud en inhoud van die documenten, en of ze betrekking hebben op China, en of ze zich in dat Biden Center bij UPenn bevonden, gefinancierd door China. Dat zal een veel grotere zorg zijn”, zei het congreslid. gezegd.

“Wat als de documenten betrekking hebben op onze economie?” hij zei. “Wat als Joe Biden informatie doorstuurde naar zijn financiers van de CCP (Chinese Communistische Partij) in het Biden Center for UPenn en dat China economisch voordeel gaf ten opzichte van Amerikanen? Dat zou een verband creëren tussen die documenten en onze economische ellende door opkomend China Ik weet het niet omdat ik niet weet waar de documenten betrekking op hebben, maar documenten op zich lijken geen duidelijk verband te houden met de levenskwaliteit van mijn kiezers, bij gebrek aan begrip van hun inhoud en context.”

President Joe Biden spreekt tijdens het ontvangen van de Golden State Warriors in de East Room van het Witte Huis, dinsdag 17 januari 2023.

President Joe Biden spreekt tijdens het ontvangen van de Golden State Warriors in de East Room van het Witte Huis, dinsdag 17 januari 2023.
(Al Drago / Bloomberg via Getty Images)

ZIJN ER MEER GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN? KARINE JEAN-PIERRE ONTWIKKELT VRAAG

Gaetz zei dat Amerikanen zich meer zorgen maken over de staat van de economie, en dat zal zo blijven, tenzij kan worden aangetoond dat de controverse over de documenten hen persoonlijk raakt.

“Ik heb niet staan ​​schuimbekken over het loutere bestaan ​​van enkele documenten in een garage in Delaware”, zei hij. “Weet je, ik geloof dat Amerikanen zich meer zorgen maken over de bewapening van de regering tegen hen dan over de papieren die Joe Biden erin propte. [the] handschoenenkastje van zijn Corvette.”

“Als de documenten betrekking hebben op China en zich in een door China gefinancierde opslagplaats bevinden, zou men redelijkerwijs kunnen beoordelen dat het schandaal dieper gaat en een echt schadelijk effect op ons land zou hebben”, voegde hij eraan toe. “Als het aandenkens zijn of, weet je, documenten die enige vorm van functionele relevantie al geruime tijd geleden ver hebben overleefd, dan denk ik dat dat anders is.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Gaetz maakte dagen eerder een soortgelijke opmerking op Twitter en schreef dat de Biden-documenten “niet cruciaal zijn voor de levenskwaliteit van mijn kiezers”.

“Ik denk dat mijn mening zou veranderen als de Biden-documenten betrekking hadden op China, aangezien de CCP functioneel het Biden Center onderschreef”, voegde hij eraan toe.

De speciaal raadsman onderzoek into Biden werd gelanceerd slechts enkele maanden na een soortgelijke in de voormalige president Donald Trump, die geheime documenten bewaarde in zijn Mar-a-Lago-eigendom in Florida. In dat geval deed de FBI een inval in het eigendom van Trump nadat het bureau vermoedde dat er meer documenten waren dan eerder werd aangenomen op basis van interviews en mislukte onderhandelingen om ze te overhandigen. Trump heeft beweerd dat hij in deze zaak niets verkeerds heeft gedaan.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De witte Huis heeft benadrukt dat de zaak van Biden anders is omdat zijn team samenwerkte met de DOJ en National Archives, terwijl het team van Trump zich verzette tegen verzoeken om de geheime documenten over te dragen.

Patrick Hauf van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleJapans bedrijf verdedigt eigendom van Van Gogh’s Zonnebloemen in rechtszaak | Nieuws over kunst en cultuur
Next articleZullen de Republikeinen debatteren? Zal Trump tweeten? De media zouden terug in het spel kunnen zijn

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.