Home Politics McCarthy behaalt tweeledige overwinningen op China in de eerste week van het...

McCarthy behaalt tweeledige overwinningen op China in de eerste week van het 118e congres

12
0

De eerste week van Kevin McCarthy zo onthulde de spreker van het Huis een sterk tweeledig verlangen om het op te nemen tegen China toen tientallen democraten zich bij de GOP voegden om twee wetsvoorstellen aan te nemen die aangeven dat wetgevers van beide partijen niet tevreden zijn met hoe president Biden omgaat met de grootste strategische dreiging van Amerika.

De GOP-overname van het Huis markeert een nieuwe periode van verdeelde regering, maar de twee Chinese stemmen toonde een eenheid van doel tussen beide partijen die zelden meer wordt gezien.

Dinsdag riepen de Republikeinen een resolutie op om een ​​beperkte commissie op te richten voor strategische concurrentie tussen de VS en ‘de Chinese Communistische Partij’, een uitdrukking waar de Republikeinen veel meer de voorkeur aan geven dan hun Democratische collega’s. Maar zodra het debat begon, werd duidelijk dat de Democraten het zouden steunen.

Rep. Jim McGovern, D-Mass., Die jarenlang GOP-leiderschap heeft gestreden als de beste democraat in de Rules Committee, zei dat hij het idee van een nieuwe commissie steunde.

MCCARTHY, GOP DEMS VERENIGEN ACHTER NIEUWE CHINA-COMMISSIE: ‘HET TIJDPERK VAN VERTROUWEN OP COMMUNISTISCH CHINA IS OVER’

House Speaker Kevin McCarthy boekte twee grote tweeledige overwinningen op het China-beleid in zijn eerste week dat hij de leiding had over het House.

House Speaker Kevin McCarthy boekte twee grote tweeledige overwinningen op het China-beleid in zijn eerste week dat hij de leiding had over het House.
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

“Hoewel ik hier zorgen heb, zal ik na het lezen van de resolutie zelf ‘ja’ stemmen,” zei McGovern. “De Democratische Partij heeft het voortouw genomen bij het uitvoeren van inspanningen om toezicht houden op de naleving door China met internationale mensenrechten en rechtsstatelijke normen, en dat zullen we hier blijven doen.”

McGovern zei dat hij bang was dat de commissie zou kunnen worden gebruikt om Aziatisch-Amerikaanse haat aan te wakkeren, maar hij werd verzekerd door McCarthy op de House-verdieping dat hij wil dat de commissie een nuchtere poging is om grip te krijgen op de militaire, economische en strategische uitdagingen die China poseert.

BIDEN GESCHREVEN DOOR MEERDERE REPORTEURS DIE SUGGEREREN DE VRIJGAVE VAN DE OLIERESERVE IS BEDOELD OM DEMOCRATEN TE HELPEN

“Je hebt mijn woord en mijn inzet,” zei McCarthy. “Dit is geen partijdige commissie. Dit zal een tweeledige commissie zijn die rekening houdt met mijn wens, mijn wens, dat we met één stem spreken, dat we ons concentreren op de uitdagingen die we hebben.”

Meer dan tweederde van de Huisdemocraten stemde met de GOP om de commissie op te richten – 146 stemden voor en 65 stemden tegen. Het was een scherpe tweeledige boodschap aan zowel China als de regering-Biden, een die McCarthy onderbrak door op de House-verdieping te zeggen: “Er is een tweeledige consensus dat het tijdperk van vertrouwen in het communistische China voorbij is.”

Voorzitter huisregels commissie Jim McGovern, D-Mass.

Voorzitter huisregels commissie Jim McGovern, D-Mass.
(AP Foto/J. Scott Applewhite)

Later in de week prees McCarthy de tweeledige stemming als een belangrijke prestatie in dit tijdperk van hyperpartijdigheid.

“We hebben een zeer tweeledig wetsvoorstel aangenomen met 146 Democraten die zich bij ons hebben aangesloten om een ​​nieuw beperkt comité voor China op te richten”, zei hij. McCarthy voegde eraan toe dat hij sprak met Minderheidsleider Hakeem JeffriesDN.Y., over zijn verlangen naar democratische deelname aan de commissie, vooral als het gaat om het behouden van banen in de VS

“Wat ik probeer te bereiken, is leden aan beide kanten van het gangpad krijgen, vanuit alle verschillende perspectieven, niet alleen vanuit het leger, uit de financiële sector, uit de landbouw en anderen, om die banen terug te brengen naar Amerika,” zei McCarthy.

DEMS STEMMEN MEE MET GOP OM BIDEN TE BLOKKEREN VAN DE VERKOOP VAN STRATEGISCHE OLIERESERVES AAN CHINA

Donderdag sloot een meerderheid van de Democraten zich opnieuw aan bij de Republikeinen om te stemmen voor een wetsvoorstel dat de regering-Biden verbiedt olie uit de Strategic Petroleum Reserve (SPR) aan China te verkopen, alweer een gênante grap tegen Biden.

Vorige april, de energieafdeling van de regering-Biden kondigde aan dat bijna 1 miljoen vaten olie uit de SPR zouden worden verkocht aan Unipec America, een in de VS gevestigd Chinees bedrijf. Republikeinen voerden op de vloer aan dat het geen zin heeft om Amerika’s belangrijkste strategische concurrent te helpen met de verkoop van de SPR.

Afgevaardigde Cathy McMorris Rodgers, R-Wash., sprak zich uit voor haar wetsvoorstel om de verkoop van SPR-olie aan China te blokkeren en won de steun van meer dan de helft van de House Democrats.

Afgevaardigde Cathy McMorris Rodgers, R-Wash., sprak zich uit voor haar wetsvoorstel om de verkoop van SPR-olie aan China te blokkeren en won de steun van meer dan de helft van de House Democrats.
(Bill Clark/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

Amerika’s strategische aardoliereserve is bedoeld voor echte verstoringen van de energievoorziening, zoals die veroorzaakt door orkanen en natuurrampen, niet om China te helpen, “zei Rep. Cathy McMorris Rodgers, R-Wash. “Onze strategische reserves leegmaken voor politieke doeleinden en delen ervan verkopen aan China is een grote bedreiging voor onze nationale veiligheid.”

Democraten waren voorstander van het wetsvoorstel 113-97, en het kwam gemakkelijk door het Huis.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Het is niet meteen duidelijk of de door de Democraten geleide Senaat zal het wetsvoorstel aannemen om de verkoop van SPR aan China te blokkeren, maar de stemming in het Huis toont aan dat er een reële kans is dat het wordt aangenomen als het de Senaatsvloer zou bereiken. Doorgang door de Senaat zou het Witte Huis dwingen te beslissen hoe om te gaan met een wetsvoorstel dat gesteund wordt door zoveel steun van de Democraten.

Voor nu heeft de tweeledige steun voor een nuchtere kijk op hoe de VS het opnemen tegen China het Witte Huis echter weinig andere keus gelaten dan deze hernieuwde mogelijkheid van tweeledig werk aan China te verwelkomen.

“Veel van onze inspanningen die we hebben nagestreefd, zijn tweeledig, wat de afstemming thuis over de belangrijkste kwestie onderstreept”, zei de woordvoerster van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, woensdag. “En we kijken ernaar uit dat de commissie opstaat, en we zullen blijven samenwerken met democraten en republikeinen in het congres … over deze kwestie.”

Previous articleHerinner je je de angst voor griepaanvallen tijdens de feestdagen nog? Niet gebeurd, zegt CDC
Next articleOmicron-subvariant XBB.1.5 heeft mogelijk meer kans om degenen die zijn gevaccineerd te infecteren, zeggen ambtenaren

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.