Home Politics McCarthy komt op gang terwijl de Republikeinse meerderheid in de eerste week...

McCarthy komt op gang terwijl de Republikeinse meerderheid in de eerste week productief wordt

14
0

Huisspreker Kevin McCarthy’s De tijd die de leiding heeft over de voorzittershamer gaat snel van start nu de Republikeinen in de kamer de gevechten tussen de partijen die het begin van januari markeerden, afschudden en een productieve eerste week scoorden in de meerderheid.

Het begin van 2023 was een rotsachtig jaar voor de Republikeinen, want ondanks het feit dat ze de kamer hadden ingenomen, duurde een vete over wie de spreker zou moeten zijn dagenlang voort en werd het een nationaal politiek spektakel – en een spektakel waar de Democratische minderheid van genoot.

Maar toen McCarthy eind vorige week tot spreker werd gekozen, leken de Republikeinen deze week een versnelling hoger te schakelen, eerst beginnend met een ambitieus nieuw regelspakket op dag één.

Dat pakket, dat uiteindelijk werd aangenomen, herzag de operaties in de kamer en richtte zich op maatregelen die waren genomen tijdens de COVID-19-pandemie. Het pakket schafte het stemmen bij volmacht af – waarbij leden persoonlijk moesten stemmen – en heropende de House Gallery.

WAT ZIT ER IN: HUIS GOP REGELS PAKKET STREEFT OM TRILJOENEN AAN JAARLIJKSE SCHULDEN TE BEPERKEN

12 JANUARI: Huisvoorzitter Kevin McCarthy, R-Calif., houdt op donderdag 12 januari 2023 een persconferentie in de US Capitols Statuary Hall. (Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

12 JANUARI: Huisvoorzitter Kevin McCarthy, R-Calif., houdt op donderdag 12 januari 2023 een persconferentie in de US Capitols Statuary Hall. (Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

Het pakket omvatte ook een terugkeer naar een “Cut-As-You-Go”-beleid dat zegt dat wetgeving niet kan worden overwogen als het de verplichte uitgaven over een periode van 5 of 10 jaar verhoogt. Dit “CUTGO” -beleid vereist dat rekeningen die om nieuwe uitgaven vragen, elders in de federale begroting compenserende bezuinigingen vinden.

Andere maatregelen waren onder meer een lagere drempel om de spreker te dwingen te stemmen, en een transparanter en langzamer proces voor het overwegen van wetgeving — leden krijgen nu ten minste 72 uur om wetgeving te herzien voordat deze ter tafel komt. Het pakket brengt de zogenaamde Holman-regel terug, die leden toestaat om specifieke agentschappen of zelfs de salarissen van specifieke federale werknemers te schrappen wanneer kredietrekeningen worden overwogen. De kamer keurde ook een rekening goed die de vorig jaar gemarkeerde financiering intrekt voor de Belastingdienstwaardoor het aannemen van tienduizenden extra werknemers voor het bureau mogelijk wordt gedwarsboomd.

Door JIM JORDAN LEIDEN SUBCOMMISSIE BELAAGD MET TOEZICHT OP BIDEN ADMIN ‘WAPENISATIE’ PASSEERT HUIS

Een dag later richtten de Republikeinen twee beperkte commissies op. De eerste was een beperkte commissie over de strategische concurrentie met China. De tweede was naar een subcommissie oprichten over “de bewapening van de federale regering als een selecte onderzoekssubcommissie van de commissie voor de rechterlijke macht.”

De laatste zal naar verwachting niet alleen onderzoeken hoe de uitvoerende macht informatie over burgers heeft verzameld, maar ook hoe zij heeft samengewerkt met andere instanties – waaronder bedrijven uit de particuliere sector – om “actie tegen Amerikaanse burgers te vergemakkelijken”.

In de resolutie staat dat de commissie zal onderzoeken hoe de agentschappen van de uitvoerende macht “informatie over burgers van de Verenigde Staten verzamelen, verzamelen, analyseren, gebruiken of verspreiden, inclusief ongrondwettelijke, illegale of onethische activiteiten tegen burgers van de Verenigde Staten.” Het zal ook dagvaardingsbevoegdheid hebben.

MCCARTHY ZEGT DAT NIEUWE COMMISSIE VOOR GEWAPONISEERDE OVERHEID TOEZICHT KAN TOEZIEN OP BIDEN GERUBRICEERDE DOCUMENTEN SONDE

Op woensdag wendden de Republikeinen zich tot de kwestie van abortus, waarbij ze een tweeledige resolutie aannamen waarin geweld tegen pro-life-centra werd veroordeeld en een wetsvoorstel werd ingediend om zorgverleners te verbieden “niet de juiste mate van zorg te betrachten in het geval van een kind dat een abortus overleeft of poging tot abortus.”

Op donderdag keurde de kamer een wetsvoorstel goed om te voorkomen dat het Energiedepartement olie uit de Amerikaanse noodvoorraad naar China zou sturen – een wetsvoorstel dat ook tweeledige steun kreeg met 113 Democraten die voor stemden. Alle wetsvoorstellen die door het Huis zijn aangenomen, vereisen goedkeuring van de Senaat – die wordt gecontroleerd door Democraten – en handtekening door president Biden.

Republikeinen hebben nog veel op hun agenda staan. Meerdere rekeningen in verband met de crisis bij de zuidelijke grens werden geïntroduceerd deze week dienden de Republikeinen ook een afzettingsresolutie in tegen secretaris Alejandro Mayorkas en wetsvoorstellen om de bouw van grensmuren te hervatten en te financieren.

Ondertussen zei McCarthy in een interview deze week dat hij van plan is drie topdemocraten te blokkeren: afgevaardigden Adam Schiff, D-Calif., Eric Swalwell, D-Calif., en Ilhan Omar, D-Minn. — van het zitten in respectievelijk de House Intelligence en Foreign Affairs Committees.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Hij zei ook open te staan ​​voor oplossingen die dat wel zouden kunnen afzettingen schrappen van voormalig president Donald Trump, hoewel hij opmerkte dat er andere prioriteiten waren waarop de caucus zich richtte.

“Onze eerste prioriteit is om onze economie weer op de rails te krijgen, onze grenzen te beveiligen, onze straten weer veilig te maken, ouders de kans te geven om inspraak te hebben in hun onderwijs en daadwerkelijk de overheid ter verantwoording te roepen. Maar ik begrijp waarom individuen het willen doen. , en we zouden ernaar kijken, ‘zei McCarthy.

Peter Kasperowicz, Brooke Singman en Kyle Morris van Fox News hebben bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleDe Russische Medvedev zegt dat de Japanse premier zichzelf moet opensnijden | Oorlogsnieuws Rusland-Oekraïne
Next articleAnkara zegt dat de tijd dringt om Zweden, Finland NAVO-biedingen te ratificeren | Nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.