Home Latest Headlines McCarthy zegt dat Santos uit het Congres zal worden verwijderd als de...

McCarthy zegt dat Santos uit het Congres zal worden verwijderd als de ethische commissie vaststelt dat hij de wet heeft overtreden

6
0

Huisspreker Kevin McCarthy, R-Calif., Zei dinsdag dat Rep.George Santos, RN.Y., zal uit het Congres worden verwijderd als uit een onderzoek door de House Ethics Committee blijkt dat hij de wet heeft overtreden.

Het onderzoek van de commissie werd gelanceerd naar aanleiding van berichten dat Santos tijdens zijn campagne in 2022 delen van zijn achtergrond, waaronder zijn opleiding en werkgeschiedenis, heeft verzonnen. Het eerstejaars congreslid wordt ook ondervraagd door verschillende federale, staats- en lokale entiteiten.

McCarthy heeft Santos grotendeels verdedigd tegen oproepen tot zijn ontslag. De spreker heeft een deel van het gedrag van Santos veroordeeld, maar dinsdag was de eerste keer dat hij mogelijke gevolgen suggereerde voor de New Yorkse Republikein.

“Als we op de een of andere manier Ethics doornemen en hij de wet heeft overtreden, dan zullen we hem verwijderen”, zei McCarthy tegen verslaggevers op een persconferentie buiten zijn kantoor.

GEORGE SANTOS BETOOGT DAT HIJ EEN ‘POGING TOT MOORDELING’ HEEFT GEDAAN IN EEN INTERVIEW MET DE BRAZILIAANSE PODCASTER: RAPPORT

Huisvoorzitter Kevin McCarthy zei dat Rep. George Santos uit het Congres zal worden verwijderd als uit een onderzoek door de House Ethics Committee blijkt dat hij de wet heeft overtreden.

Huisvoorzitter Kevin McCarthy zei dat Rep. George Santos uit het Congres zal worden verwijderd als uit een onderzoek door de House Ethics Committee blijkt dat hij de wet heeft overtreden.

Maar McCarthy herhaalde ook eerdere verklaringen dat hij van mening is dat Santos zijn zetel in het Huis van Afgevaardigden moet behouden omdat hij werd gekozen om te dienen.

‘Weet je waarom ik achter hem sta? Omdat zijn kiezers op hem hebben gestemd’, zei hij. “Ik heb niet de macht, gewoon omdat ik het niet eens ben met iemand over wat ze hebben gezegd, dat ik ze uit het gekozen ambt zal verwijderen.”

McCarthy zei vorige week dat hij altijd “een paar vragen had” over het cv van Santos. Santos werd benoemd in twee commissies – Small Business en Science, Space, and Technology – door Huis Republikeinse leiding vorige week.

McCarthy zei vorige week dat hij altijd "had een paar vragen" over het cv van Santos.

McCarthy zei vorige week dat hij altijd “een paar vragen had” over het cv van Santos.
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

De opmerkingen van de spreker komen nadat uit rapporten bleek dat Santos delen van zijn achtergrond had verzonnen tijdens zijn campagne 2022, waarin hij de Democraat Robert Zimmerman versloeg.

Santos had gelogen over zijn werk- en opleidingsgeschiedenis, connecties met een vermeend Ponzi-plan, de dood van zijn moeder en dat hij eerder met een vrouw was getrouwd, ondanks dat hij nu openlijk homo was.

GEORGE SANTOS ONTKENT SCAMMING VAN GEHANDICAPTE VETERAAN DOOR GELD IN TE zamelen VOOR DE BEHANDELING VAN KANKER VAN HUN HOND

Santos verzon tijdens zijn campagne in 2022 delen van zijn achtergrond, waaronder zijn opleiding en werkverleden.

Santos verzon tijdens zijn campagne in 2022 delen van zijn achtergrond, waaronder zijn opleiding en werkverleden.
(AP Foto/Alex Brandon)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Hij wordt er ook van beschuldigd in 2016 een nepdierenliefdadigheidsinstelling te hebben gebruikt om een ​​gehandicapte veteraan op te lichten door geld in te zamelen voor de behandeling van kanker van hun hond en het geld vervolgens zelf te houden. Santos ontkent de beschuldiging.

Santos heeft te maken gehad met oproepen om af te treden van Republikeinen en Democraten in het Congres en tal van republikeinen in de staat New York. Santos zei eerder deze maand dat hij zou aftreden als de 142.000 mensen die op hem stemden hem daarom zouden vragen.

Previous articleSchiff, Swalwell, Omar respond after Speaker McCarthy keeps them off committees: ‘Political vengeance’
Next articleHet GOP-wetsvoorstel zou congresleden vasthouden aan het gezondheidszorgplan van veteranen om de aandacht te vestigen op falende VA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.