Home World Medvedev waarschuwt voor nucleaire oorlog als Rusland in Oekraïne verslaat | ...

Medvedev waarschuwt voor nucleaire oorlog als Rusland in Oekraïne verslaat | Oorlogsnieuws Rusland-Oekraïne

9
0

Voormalige Russische leider en Poetin-bondgenoot waarschuwt de westerse bondgenoten van Oekraïne voorafgaand aan een belangrijke bijeenkomst in Duitsland.

Dmitry Medvedev, een uitgesproken voormalige Russische president die dicht bij Vladimir Poetin staat, heeft de NAVO gewaarschuwd dat de nederlaag van Moskou in Oekraïne een nucleaire oorlog kan ontketenen.

“De nederlaag van een kernmacht in een conventionele oorlog kan leiden tot een kernoorlog”, zei Medvedev, vice-voorzitter van de machtige veiligheidsraad van Poetin, in een bericht op de Telegram-berichtenapp.

“Kernmachten hebben nog nooit grote conflicten verloren waarvan hun lot afhangt”, zei Medvedev, die van 2008 tot 2012 president was.

Hij waarschuwde dat de NAVO en andere westerse defensieleiders elkaar om 20.00 uur zullen ontmoeten Luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland op vrijdag om steun voor Oekraïne te bespreken, moeten de risico’s van hun beleid overwegen.

Het Kremlin was er snel bij om de opmerkingen van Medvedev te onderschrijven en zei dat ze volledig in overeenstemming waren met de principes van Moskou.

De doctrine van Moskou staat een nucleaire aanval toe na “agressie tegen de Russische Federatie met conventionele wapens wanneer het voortbestaan ​​van de staat wordt bedreigd”.

De 57-jarige Medvedev, die zichzelf ooit presenteerde als een hervormer die bereid was om met de Verenigde Staten samen te werken om Rusland te liberaliseren, heeft zichzelf herschikt als het meest openlijk agressieve lid van Poetins kring.

Sinds Rusland bijna een jaar geleden, op 24 februari, Oekraïne binnenviel, heeft Medvedev herhaaldelijk de dreiging van nucleaire chaos geuit en beledigingen gebruikt om het Westen te beschrijven.

Rusland en de Verenigde Staten, verreweg de grootste nucleaire mogendheden, bezitten ongeveer 90 procent van de kernkoppen ter wereld.

Rusland heeft 5.977 kernkoppen, de Verenigde Staten 5.428, China 350, Frankrijk 290 en het Verenigd Koninkrijk 225, volgens de Federation of American Scientists.

Als president is Poetin de ultieme beslisser van Rusland over het gebruik van kernwapens.

Washington heeft niet gedetailleerd beschreven wat het zou doen als Poetin zou bevelen wat het eerste gebruik van kernwapens in een oorlog zou zijn sinds de Verenigde Staten in 1945 de eerste atoombomaanvallen op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki ontketenden.

Terwijl de NAVO conventioneel militair superieur is aan Rusland, heeft Rusland op het gebied van kernwapens een nucleair superioriteit aan de alliantie in Europa.

INTERACTIEF Het nucleaire programma van Rusland

Poetin beschouwt de “speciale militaire operatie” van Rusland in Oekraïne als een existentiële strijd met een agressief en arrogant Westen en heeft gezegd dat Moskou alle beschikbare middelen zal gebruiken om zichzelf te beschermen.

Rusland is 24 februari invasie van Oekraïne heeft geleid tot een van de dodelijkste Europese conflicten sinds de Tweede Wereldoorlog en de grootste confrontatie tussen Moskou en het Westen sinds de Cubacrisis van 1962.

De Verenigde Staten en hun bondgenoten hebben de invasie van Oekraïne veroordeeld als imperialistische landroof, terwijl Oekraïne heeft gezworen te zullen vechten tot de laatste Russische soldaat zijn grondgebied heeft verlaten.

Sinds een grimmig bericht op oudejaarsavond waarin het Westen wordt beschreven als de ware vijand van Rusland in de oorlog tegen Oekraïne, heeft Poetin verschillende signalen afgegeven dat Moskou niet zal terugdeinzen.

Hij heeft hypersonische raketten naar de Atlantische Oceaan gestuurd en de zijne benoemd top generaal om de oorlogsinspanningen van Rusland te leiden.

Poetin zei woensdag dat het machtige militair-industriële complex van Rusland de productie aan het opvoeren was, en dat dit een van de belangrijkste redenen was waarom zijn land heersen in Oekraïne.

Previous articleTeam dat door Trump geclassificeerde documenten onderzoekt, omvat doorgewinterde DOJ-functionarissen die zijn beste bondgenoten hebben vervolgd
Next articleEthiopië zegt dat praten over birr-devaluatie “volledig ongegrond” is | Bedrijfs- en economienieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.