Home Latest Headlines Meer geheime documenten gevonden in het huis van Biden, een week nadat...

Meer geheime documenten gevonden in het huis van Biden, een week nadat het Witte Huis zei dat de zoektocht ‘voltooid’ was

4
0

Alle ogen zijn gericht op de perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, nadat aanvullende geheime documenten waren gevonden op Die van president Biden Huis in Delaware meer dan een week nadat ze zei dat de huiszoeking ‘voltooid’ was.

Vrijdag hebben functionarissen van het ministerie van Justitie “zes items bestaande uit documenten met classificatiemarkeringen” van het landgoed Wilmington in beslag genomen, negen dagen nadat de perssecretaris sterk had gesuggereerd dat er geen aanvullende documenten zouden worden gevonden.

“Op 20 januari 2023 voerde de FBI een geplande, consensuele huiszoeking uit in de residentie van de president in Wilmington, Delaware,” Joseph D. Fitzpatrick, een Amerikaanse assistent-advocaat van de Amerikaanse advocaat voor het noordelijke district van Illinois, John Lausch, vertelde zaterdag aan Fox News.

Biden’s persoonlijke advocaat Bob Bauer bevestigde later dat “DOJ volledige toegang had tot het huis van de president, inclusief persoonlijk handgeschreven notities, dossiers, papieren, ordners, memorabilia, takenlijsten, schema’s en herinneringen die tientallen jaren teruggaan.”

DOJ BEREIKT MEER GECLASSIFICEERDE DOC’S VAN BIDEN’S WILMINGTON THUIS NA 12 UUR FBI-ZOEKEN

Perssecretaris Karine Jean-Pierre van het Witte Huis spreekt tijdens de dagelijkse persbriefing in de Brady Briefing Room van het Witte Huis in Washington, DC, op 20 januari 2023.

Perssecretaris Karine Jean-Pierre van het Witte Huis spreekt tijdens de dagelijkse persbriefing in de Brady Briefing Room van het Witte Huis in Washington, DC, op 20 januari 2023.
(MANDEL NGAN/AFP via Getty Images)

De nieuwe ontdekking lijkt op gespannen voet te staan ​​met wat Jean-Pierre eerder zei van de witte Huis podium.

Op 12 januari vertelde Jean-Pierre verslaggevers tijdens een persconferentie dat een huiszoeking in de Wilmington-woning van president Biden “voltooid” was en dat de zaak “in handen is van de speciale raadsman” voordat hij de verslaggevers vertelde dat ze “moesten aannemen dat het was voltooid, ja.”

Later op de persconferentie bevestigde Karine-Pierre opnieuw “de zoektocht is voltooid”.

Maar later die avond en opnieuw op vrijdag werden aanvullende documenten gevonden.

Op 13 januari, een dag na de eerste “volledige” opmerking van Jean-Pierre, zei de speciale raadsman van het Witte Huis, Richard Sauber, dat er donderdagavond meer geheime documenten waren gevonden.

KARINE JEAN-PIERRE ZEGT DAT HET ZOEKEN NAAR DOCUMENTEN ‘AFGETOOND’ WAS VOOR WHAT AANKONDIGDE MEER GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN GEVONDEN

“Omdat ik een veiligheidsmachtiging heb, ging ik donderdagavond naar Wilmington om het verstrekken van het document dat de persoonlijke raadsman van de president woensdag vond aan het ministerie van Justitie te vergemakkelijken. Terwijl ik het overdroeg aan de DOJ-functionarissen die mij vergezelden, vijf extra pagina’s met classificatiemarkeringen werden ontdekt tussen het materiaal dat erbij zat, voor een totaal van zes pagina’s. De DOJ-functionarissen die bij mij waren, namen ze onmiddellijk in bezit, “zei Sauber.

Een week later, op 20 januari, werden de aanvullende documenten gevonden toen DOJ-functionarissen, de FBI en de persoonlijke advocaten van Biden opnieuw het huis doorzochten.

BESTAND - President Joe Biden in het Oval Office van het Witte Huis, vrijdag 13 januari 2023, in Washington.

BESTAND – President Joe Biden in het Oval Office van het Witte Huis, vrijdag 13 januari 2023, in Washington.
(AP Photo/Evan Vucci, Bestand)

De FBI stond de advocaten van voormalig president Trump niet toe deel te nemen aan hun inval in zijn Mar-a-Lago-landgoed, waar ook geheime documenten werden gevonden.

De zoektocht van vrijdag begon ‘s ochtends om 9.45 uur en eindigde vrijdagavond rond 22.30 uur

BIDEN, HUNTER SCHRIJVEN PRESIDENTIËLE GESCHIEDENIS ALS EERSTE VADER-ZOON DUO ONDER AFZONDERLIJKE ONDERZOEKEN

Bauer zei dat de zoektocht zaterdagavond “alle werk-, woon- en opslagruimtes in huis” besloeg.

“Aan het begin van deze zaak gaf de president zijn persoonlijke advocaten opdracht om volledig samen te werken met het ministerie van Justitie”, zei Bauer. “Dienovereenkomstig hebben we, nadat we eerder een klein aantal documenten met classificatiemarkeringen in het huis van de president in Wilmington hadden geïdentificeerd en gerapporteerd aan DOJ, en in het belang van het zo snel mogelijk voortzetten van het proces, aangeboden om onmiddellijk toegang te verlenen tot zijn huis om DOJ in staat te stellen om het hele pand te doorzoeken op mogelijke gegevens van de vice-president en mogelijk geheim materiaal.”

Er is geen verdere duidelijkheid over de kwestie of schijnbare inconsistenties van het Witte Huis, aangezien Jean-Pierre weigerde vragen te beantwoorden over de vraag of er aanvullende geheime documenten zouden worden gevonden.

BIDEN SLAMMED VOOR ZEGGEN DAT HIJ ‘GEEN SPIJT’ HEEFT VAN GERUBRICEERDE DOCUMENTEN: ‘WITTE HUIS BLIJFT STONEWALLING’

Eerder deze week veegde ze verschillende vragen weg en verwees ze verslaggevers door naar de speciale raadsman van het Witte Huis. Procureur-generaal Merrick Garland heeft op 12 januari 2023 een onafhankelijke speciale raadsman benoemd om Biden’s vermeende verkeerde behandeling van geheime documenten te onderzoeken.

“Ik blijf hier gewoon voorzichtig”, zei Jean-Pierre. “Ik ga deze lopende herziening die gaande is, dit juridische proces dat gaande is, laten doorgaan en laat dat proces doorgaan onder de speciale raadsman. Ik ga vanaf hier geen commentaar geven.”

De Amerikaanse procureur-generaal Merrick Garland benoemt een onafhankelijke speciale raadsman om de vermeende verkeerde behandeling van geheime documenten door president Joe Biden bij het Amerikaanse ministerie van Justitie in Washington, DC, op 12 januari 2023 te onderzoeken.

De Amerikaanse procureur-generaal Merrick Garland benoemt een onafhankelijke speciale raadsman om de vermeende verkeerde behandeling van geheime documenten door president Joe Biden bij het Amerikaanse ministerie van Justitie in Washington, DC, op 12 januari 2023 te onderzoeken.
(OLIVIER DOULIERY/AFP via Getty Images)

“Een van de dingen die we de afgelopen twee jaar hebben gezegd als het gaat om de Departement van Justitie, als het om juridische zaken gaat, als het om juridische kwesties gaat, hebben we heel duidelijk gezegd dat we geen commentaar zullen geven. We gaan ons niet politiek mengen”, voegde ze dinsdag 17 januari toe. “Ik zal zeggen dat we in overeenstemming zijn met wat we hebben gezegd over volledige samenwerking met het ministerie van Justitie in deze kwestie, en we zullen volledig blijven samenwerken met de speciale raadsman.”

Later tijdens dezelfde persconferentie verdedigde Jean-Pierre zichzelf door te zeggen dat ze “aanstaande” was met alle beschikbare informatie voor haar en haar kantoor.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

In het huis van Biden zijn meer dan een dozijn geheime documenten gevonden.

In november werden in het privékantoor van Biden in het Penn Biden Center aanvullende geheime documenten gevonden.

Adam Sabes, Brooke Singman, Patrick Ward en Jessica Chasmar van Fox News hebben bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleChina rings in Lunar New Year with most COVID rules lifted | Arts and Culture News
Next articleTimeline of political relations between Sweden and Turkey | NATO News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.