Home Politics Meer McCarthy holdouts toegevoegd aan House Oversight, Judiciary commissies

Meer McCarthy holdouts toegevoegd aan House Oversight, Judiciary commissies

15
0

Kevin McCarthy heeft in eerste instantie meer Republikeinen toegevoegd verzette zich tegen zijn bod om spreker te worden voor twee spraakmakende commissies in de Tweede Kamer: Toezicht en Rechtspraak.

Fox News bevestigde McCarthy, R-Calif., Plaatste House Freedom Caucus holdout Reps. Lauren Boebert, R-Colo., Scott Perry, R-Pa., Byron Donalds, R-Fla., En eerstejaars Anna Paulina Luna, R-Fla ., in het Toezichtcomité.

Firebrand-vertegenwoordigers Marjorie Taylor Greene, R-Ga., en Paul Gosar, R-Ariz., – die in 2021 van hun opdrachten werden ontdaan vanwege controversiële verklaringen – zullen ook zitting hebben in die commissie.

VIER MCCARTHY HOLDOUTS KRIJGEN ZETELS IN TOPHUISCOMMISSIES

Afgevaardigde Lauren Boebert stemde niet op Kevin McCarthy als spreker van het Huis.

Afgevaardigde Lauren Boebert stemde niet op Kevin McCarthy als spreker van het Huis.

Bovendien zullen vertegenwoordigers Matt Gaetz, R-Fla., Andy Biggs, R-Ariz., en Chip Roy, R-Texas, allemaal blijven dienen in de Judiciary Committee, geleid door voorzitter Jim Jordan, R-Ohio.

De eerste hoorzitting van de rechterlijke macht van het 118e congres zal grensgerelateerd zijn en zal volgens een congresbron waarschijnlijk eind januari of begin februari plaatsvinden.

Gaetz en Boebert leidden de “Never McCarthy” oppositie tegen zijn bod op de toppositie.

“Ik ga Kevin McCarthy niet steunen”, zei Boebert tijdens de sprekersverkiezing. “Als ik de laatste persoon ben die overeind staat, wat ik niet geloof dat ik zal zijn, zal ik niet…”

MCCARTHY ZEGT DAT REPUBLIKEINEN ZULLEN ‘KIJKEN NAAR’ AFSCHULDIGING VAN TRUMP

Afgevaardigde Matt Gaetz probeerde Kevin McCarthy ervan te weerhouden het sprekerschap te winnen.  (Getty-afbeeldingen)

Afgevaardigde Matt Gaetz probeerde Kevin McCarthy ervan te weerhouden het sprekerschap te winnen. (Getty-afbeeldingen)

Gaetz noemde McCarthy een “wanhopige man” en stond erop dat hij bereid was “de hele nacht, de hele week, de hele maand” tegen hem te stemmen. McCarthy verzekerde zich van de voorzittershamer toen Gaetz, Boebert en andere GOP-tegenstanders uiteindelijk “aanwezig” stemden, waardoor het minimum aantal stemmen dat McCarthy nodig had om een ​​meerderheid te behalen, afnam.

Vorige week, Florida Rep. Byron Donalds en eerstejaars Tennessee Rep. Andy Ogles werden beiden benoemd tot lid van het House Financial Services Committee. Die commissie wordt voorgezeten door Rep. Patrick McHenry, RN.C., die McCarthy hielp bij het onderhandelen over zijn succesvolle campagne huisspreker te worden.

“Als een professionele financiële dienstverlener met meer dan twee decennia in deze branche, ben ik vereerd om dit congres deel uit te maken van de House Financial Services Committee”, zei Donalds in een verklaring.

DEMS STIL OVER MCCARTHY’S ​​BELOFTE OM SWALWELL, OMAR, SCHIFF VAN COMMISSIES OP TE STARTEN

Huisvoorzitter Kevin McCarthy (Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

Huisvoorzitter Kevin McCarthy (Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

Andere holdouts, vertegenwoordigers Andrew Clyde, R-Ga., en Michael Cloud, R-Texas, kregen beiden een plek in de House Appropriations Committee, die de Republikeinen hopen te gebruiken om grenzen te stellen aan de federale uitgaven in het nieuwe congres.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Een vijfde lid van de House Freedom Caucus, de vertegenwoordiger van South Carolina, Ralph Norman, zat al in de House Financial Services Committee en zal er in het nieuwe congres in blijven.

Aishah Hasnie en Kelly Phares van Fox News hebben bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleMexicaanse aanklager: onderzoek naar moord op Shanquella Robinson gaat door, potentiële medeplichtigen worden bepaald
Next articleDe politie van de DRC verspreidt het protest tegen de trage terugtrekking van de M23-rebellen | Nieuws over gewapende groepen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.