Home World Meerdere doden bij bomaanslag op kerk in DR Congo | Nieuws

Meerdere doden bij bomaanslag op kerk in DR Congo | Nieuws

14
0

De aanval vond plaats tijdens een zondagsdienst in de oostelijke stad Kasindi, zei het leger.

Bij een bomaanslag in een protestantse kerk in het oosten van de Democratische Republiek Congo (DRC) zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen en vijftien anderen gewond geraakt.

Een legerwoordvoerder zei dat de aanval tijdens de zondagsdienst in de stad Kasindi, aan de grens met Oeganda, waarschijnlijk is uitgevoerd door de Geallieerde Democratische Krachten (ADF), een Oegandese gewapende groepering die trouw heeft gezworen aan ISIL (ISIS).

“Ondanks de getroffen veiligheidsmaatregelen, tonen de eerste indicaties aan dat het de ADF is die achter deze bomaanslag zit”, vertelde Anthony Mualushay aan persbureau Reuters.

“Ik kwam net terug van het toneel, waar ik de lichamen van kinderen op de grond zag liggen”, zei Alain Kitsa, een inwoner van Kasindi, die de sfeer in de stad omschreef als gespannen.

De ADF, die begon als een opstand in Oeganda maar sinds eind jaren negentig in de DRC is gevestigd, heeft de verantwoordelijkheid voor de bombardementen niet opgeëist.

Kasindi ligt in een provincie waar Congolese en Oegandese strijdkrachten aanwezig zijn lanceerde een campagne tegen de ADF.

Het zwoer medio 2019 trouw aan ISIL en wordt ervan beschuldigd de afgelopen twee jaar honderden dorpelingen te hebben gedood bij frequente invallen.

Meer dan 120 gewapende groepen zwerven door het mineraalrijke oosten van de DRC, vele zijn de erfenis van regionale oorlogen die rond de eeuwwisseling oplaaiden.

Previous articleVS milder voor behandeling van transgenders dan Europa, blijkt uit onderzoek
Next articleNetanyahu uitdagend ondanks protesten tegen hervorming van justitie in Israël | Nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.