Home World Mexicaanse aanklager: onderzoek naar moord op Shanquella Robinson gaat door, potentiële medeplichtigen...

Mexicaanse aanklager: onderzoek naar moord op Shanquella Robinson gaat door, potentiële medeplichtigen worden bepaald

10
0

De Mexicaanse aanklager die de moord op de Amerikaanse toeriste Shanquella Robinson onderzoekt, heeft de VS gevraagd om te helpen bepalen of er medeplichtigen waren aan de misdaad – terwijl de hoofdverdachte nog steeds niet is uitgeleverd.

Baja California Sur procureur-generaal Daniel de la Rosa Anaya maakte vrijdag een zeldzame openbare opmerking en zei tijdens een persconferentie dat er “geen straffeloosheid” is in de mysterieuze zaak van en dat zijn kantoor samenwerkt met de Amerikaanse autoriteiten om interviews te bestellen voor alle betrokkenen, Dat meldt WSOC-TV.

“Het is belangrijk om het gerechtelijk bevel te verkrijgen met betrekking tot degene die hiervoor verantwoordelijk is, maar ook of er medeplichtigen waren”, zei Anaya.

Eind november, Anaya’s kantoor aangekondigd dat er een arrestatiebevel is uitgevaardigd voor een naamloze Amerikaanse burger die op reis was met Robinson, een inwoner van North Carolina, toen ze stierf in oktober.

SHANQUELLA ROBINSON’S FAMILIE ZOEKT ANTWOORDEN IN HAAR MYSTERIEUZE VAKANTIE IN MEXICO OVERLIJDEN: ‘WIL ALLEEN WETEN WAAROM’

(L) Shanquella Robinson (R) New York Post-video waarin te zien is hoe Robinson wordt geslagen

(L) Shanquella Robinson (R) New York Post-video waarin te zien is hoe Robinson wordt geslagen
(Facebook/New York Post)

“Deze zaak is volledig opgehelderd, we hebben zelfs een gerechtelijk bevel, er is een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de misdaad van vrouwenmoord ten nadele van het slachtoffer en tegen een vermeende dader, een vriend van haar die de directe agressor is,” zei Anaya. op dat moment.

“We voeren alle relevante procedures uit, zoals de Interpol-waarschuwing en het verzoek om uitlevering aan de Verenigde Staten van Amerika”, voegde Anaya eraan toe.

De identiteit van de vrouwelijke verdachte is niet vrijgegeven.

MEXICAANSE AUTORITEITEN ZOEKEN ONS AAN OM REISMELDINGEN AAN TE PASSEN WAARSCHUWING BURGER WEG TE BLIJVEN WEGENS MISDAAD, ONTVOERINGEN

Shanquella Robinson, 25, stierf eind oktober op mysterieuze wijze in Mexico.

Shanquella Robinson, 25, stierf eind oktober op mysterieuze wijze in Mexico.
(Facebook)

Anaya zei dat de Mexicaanse regering zal worden gewaarschuwd als de verdachte het land binnenkomt.

Sinds de aankondiging van het bevelschrift van Anaya houden de autoriteiten in beide landen de lippen stijf op elkaar over waar het onderzoek staat. Juridische experts hebben uitgelegd dat het verkrijgen van uitleveringen en aanklachten tegen Amerikaanse burgers die beschuldigd worden van misdaden in Mexico enige tijd kan duren.

“Mensen moeten begrijpen dat dit geen snel proces zal worden”, zegt Yolanda Trotman, een strafrechtadvocaat uit North Carolina en voormalig rechter, vertelde WSOC-TV. “Het uitleveringsproces kost wat tijd. Er zal een zekere mate van geduld nodig zijn, denk ik, met mensen die snel gerechtigheid willen en gerechtigheid er misschien niet uitziet zoals we gewend zijn.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE DOWNLOADEN

Aanvankelijk werd aangenomen dat de dood van Shanquella Robinson te wijten was aan alcoholvergiftiging.

Aanvankelijk werd aangenomen dat de dood van Shanquella Robinson te wijten was aan alcoholvergiftiging.
(Facebook)

Robinson was eind oktober op bezoek geweest in de badplaats San José del Cabo met een groep van zes vrienden die naar verluidt haar familie hadden verteld dat ze was overleden aan alcoholvergiftiging voordat een keuringsarts anders aankondigde en de autoriteiten startte een onderzoek naar vrouwenmoord.

Na de dood van Robinson ging er een video rond sociale media een vrouw laten zien die Robinson aanvalt. WSOC-TV meldde dat de moeder van Robinson de mensen in de video identificeerde als de vrienden van haar dochter.

De familie van Robinson heeft de afgelopen maanden riep op tot gerechtigheid en eiste antwoorden.

“Alles wat ik wil is gerechtigheid”, zei Bernard Robinson, de vader van Shanquella. “Ik wil gewoon de Mexicaanse autoriteiten, de ambassade, om het juiste te doen, het goed te maken. Omdat ze daar op jouw bodem kwamen en deden wat ze deden en hier terugkwamen.”

Fox News Digital nam contact op met de Ministerie van Buitenlandse Zaken en het kantoor van de FBI in Charlotte en ontving niet onmiddellijk een reactie.

Previous articleElektrische Ford Mustang Mach-E lijkwagen onthuld
Next articleMeer McCarthy holdouts toegevoegd aan House Oversight, Judiciary commissies

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.