Home Latest Headlines Mexicaanse grijze wolf die buiten het gevangen herstelgebied zwierf

Mexicaanse grijze wolf die buiten het gevangen herstelgebied zwierf

4
0

Een vrouwelijke Mexicaanse grijze wolf die buiten het herstelgebied van de bedreigde diersoort zwierf naar de meer noordelijke uithoeken van New Mexico, is gevangen genomen, zeiden de autoriteiten maandag.

Het New Mexico Department of Game and Fish gebruikte een helikopter om de wolf zondag te lokaliseren en te vangen.

Amerikaanse Fish and Wildlife Service ambtenaren in Albuquerque zeiden dat de wolf tijdelijk in gevangenschap zal worden gehouden en gepaard zal gaan met een mannelijke Mexicaanse wolf “om later dit jaar als paar naar Mexico te worden overgebracht.”

Ze zeiden dat de vrouwelijke wolf eerst naar het noorden van de willekeurige Interstate 40-grens trok New Mexico op 2 januari en vertoonde toen geen tekenen van terugkeer naar het experimentele populatieherstelgebied.

DE COMEBACK VAN DE GRIJZE WOLF VAN MICHIGAN KAN VOLTOOID ZIJN ALS DE BEVOLKING STABILISEERT

Autoriteiten zeiden vorige week dat een kaart de wolf nabij Taos en ten zuiden van de grens met Colorado liet zien.

“Aangezien het broedseizoen is en er geen andere bekende wolven in het gebied zijn, was er een grote kans op een negatieve interactie of fokkerij met gedomesticeerde honden”, aldus functionarissen van de Fish and Wildlife Service in een verklaring.

De wolf, van de Rocky Prairie Pack van Arizonawerd door schoolkinderen “Asha” genoemd.

Haar rondzwerven leidde tot een debat over de vraag of de roofdieren beperkt zouden moeten worden tot een bepaald deel van het zuidwesten van de VS, terwijl natuurbeheerders werken om de populatie te vergroten.

Een Mexicaanse grijze wolf die buiten het gevangen herstelgebied van de bedreigde diersoort zwierf, is zondag gevangen genomen nadat hij door helikopters was opgemerkt.

Een Mexicaanse grijze wolf die buiten het gevangen herstelgebied van de bedreigde diersoort zwierf, is zondag gevangen genomen nadat hij door helikopters was opgemerkt.

Milieuactivisten hebben voor de federale rechtbank gevochten om een ​​vereiste ongedaan te maken dat de Vis- en Dierenbescherming wolven vangen die ten noorden van de I-40 zwerven.

Vorige week vroegen voorstanders van natuurbehoud de autoriteiten om de wolf toe te staan ​​haar reis voort te zetten.

“De naam van deze wolf, Asha, betekent ‘hoop’ in het Sanskriet,” zei Mary Katherine Ray, natuurvoorzitter van de Rio Grande Chapter van de Sierra Club. “Wat is passender voor een wolf die de grote wijde wereld in haar eentje verkent en overleeft, zoals wolven historisch gezien ooit in het zuidwesten deden?”

Halsbandwolven zijn slechts een handvol keer ten noorden van de I-40 getrokken sinds 2015, toen de Mexicaans Wolf Experimenteel Bevolkingsgebied werd opgericht, volgens de Fish and Wildlife Service.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Conflicten tussen wolven en vee zijn de afgelopen twee decennia een grote uitdaging geweest in het herintroductieprogramma, waarbij veeboeren zeggen dat het doden van vee door wolven een bedreiging blijft vormen voor hun levensonderhoud, ondanks pogingen van natuurbeheerders om de wolven weg te jagen en een deel van de verliezen te vergoeden. .

De Mexicaanse wolf is de zeldzaamste ondersoort van de grijze wolf in Noord-Amerika. Volgens het meest recente onderzoek dat begin 2022 is gepubliceerd, waren er minstens 196 Mexicaanse wolven in het wild in New Mexico en Arizona. Het was het zesde achtereenvolgende jaar dat de bevolking was toegenomen.

Previous articleMan photographed with foot on Pelosi’s desk on Jan 6 found guilty | Courts News
Next articleLakers verwerven voormalige eerste ronde pick Rui Hachimura in handel met Wizards: rapporten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.