Home Politics Michigan GOP-wetgevers dringen er bij DeSantis op aan zich kandidaat te stellen...

Michigan GOP-wetgevers dringen er bij DeSantis op aan zich kandidaat te stellen voor president: rapport

11
0

Een aanzienlijk aantal Republikeinse wetgevers uit Michigan dringt er naar verluidt op aan dat de gouverneur van Florida een besluit neemt. Ron DeSantis om in 2024 president te worden – een confrontatie aangaan met de enige verklaarde kandidaat in de race: voormalig president Donald Trump.

In december heeft de groep van 18 Republikeinen in het staatshuis stuurde een brief naar DeSantis om hem aan te moedigen zich kandidaat te stellen voor het presidentschap, aldus Politico. De brief werd naar verluidt persoonlijk bij de gouverneur afgeleverd door de Republikeinse vloerleider Rep. Bryan Posthumus. Het noemde DeSantis “uniek en uitzonderlijk gekwalificeerd om het leiderschap en de competentie te bieden die helaas ontbreekt” van president Biden, meldde Politico.

De ondertekenaars zeggen naar verluidt dat ze “klaar staan ​​en bereid zijn om te helpen [DeSantis] win Michigan in 2024.” Samen vertegenwoordigen ze ongeveer een kwart van de Republikeinse caucus van het staatshuis.

Zach Rudat, een woordvoerder van Posthumus, vertelde in december aan Politico dat de vloerleider “naar Florida was gevlogen en de gouverneur en een staflid had ontmoet om de presidentsverkiezingen te bespreken”.

TRUMP STAAT DAT HIJ DESANTIS ZAL ‘HANDELEN’ MOCHT DE GOUVERNEUR VAN FLORIDA HEM UITDAGEN VOOR 2024 GOP-NOMINATIE

Regering van Florida, Ron DeSantis, tijdens een persconferentie op Mater Academy Charter Middle/High School in Hialeah Gardens, Florida, op 22 april 2022.

Regering van Florida, Ron DeSantis, tijdens een persconferentie op Mater Academy Charter Middle/High School in Hialeah Gardens, Florida, op 22 april 2022.
(Daniel A. Varela/Miami Herald/Tribune News Service via Getty Images)

Voormalig president Donald Trump arriveert op 2 april 2022 bij een bijeenkomst in de buurt van Washington, Michigan.

Voormalig president Donald Trump arriveert op 2 april 2022 bij een bijeenkomst in de buurt van Washington, Michigan.
(Scott Olson/Getty Images)

RON DESANTIS ROEPT ‘BIOMEDISCHE VEILIGHEIDSSTAAT’ UIT, WIL MANDATEN OP COVID-19-VACCIN, MASKERS PERMANENT VERBODEN

Fox News Digital heeft contact opgenomen met Posthumus voor aanvullende informatie. Het kantoor van DeSantis reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Michigan is een gewaardeerd doelwit voor Republikeinen en was de sleutel tot de overwinning van Trump in 2016. Hij won dat jaar de Republikeinse presidentiële voorverkiezingen van de staat en versloeg Hillary Clinton bij de algemene verkiezingen, waarmee hij de eerste Republikein werd die de staat won sinds 1988.

DeSantis heeft niet publiekelijk gezegd dat hij zich kandidaat stelt voor het presidentschap, maar zijn politieke positie stijgt nadat hij vorig jaar herverkiezing won met een verpletterende marge van 19 punten. Reeds populair onder Republikeinen voor het afwijzen van mandaten in verband met de COVID-19-pandemie en sluitingen, heeft hij fans gewonnen onder conservatieven met een hardnekkige oppositie tegen kritische rassentheorie en het onderwijzen van seksuele geaardheid en genderidentiteitsconcepten op basisscholen, en confrontaties met de regering-Biden over immigratie.

FEDERALE RECHTER HEEFT DESANTIS ADMIN OVERWINNEN ‘STOP WOKE ACT’

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, spreekt nadat hij is beëdigd om op 3 januari 2023 aan zijn tweede termijn te beginnen in Tallahassee, Florida.

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, spreekt nadat hij is beëdigd om op 3 januari 2023 aan zijn tweede termijn te beginnen in Tallahassee, Florida.
(AP Foto/Lynne Sladky, Bestand)

Prominente Republikeinen, inclusief mega GOP-donor Ken Griffin, de CEO van Citadel, hebben DeSantis opgeroepen zich kandidaat te stellen voor het presidentschap. Niet toevallig hebben andere potentiële kandidaten voor 2024 aanvalslijnen getest tegen de gouverneur van Florida, waarbij Ian Fury, de woordvoerder van de gouverneur van South Dakota, Kristi Noem, onlangs kritiek uitte op DeSantis’ staat van dienst op het gebied van abortus, en de gouverneur van New Hampshire, Chris Sununu. een veeg uithalen in een interview met Fox News Digital hoe hij particuliere bedrijven onder druk heeft gezet die “wakkere” standpunten over culturele kwesties innemen.

Dan is er natuurlijk Trump, die lanceerde niet-uitgelokte aanvallen op DeSantis afgelopen november, hem bestempeld als “Ron DeSanctimonious” en hem een ​​”gemiddelde REPUBLIKEINSE gouverneur met geweldige public relations” noemde, terwijl hij opschepte dat DeSantis ‘overwinningsmarge bij de tussentijdse verkiezingen niet zo groot was als de overwinning van Trump in Florida tijdens de presidentsverkiezingen van 2020 verkiezing. Die aanvallen kwamen omdat veel experts en commentatoren opmerkten dat door Trump gesteunde kandidaten ondermaats presteerden in de tussentijd, in tegenstelling tot de enorme overwinning van DeSantis.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Hoewel DeSantis de speculatie over 2024 heeft gebagatelliseerd en heeft afgezien van reageren op aanvallen, zal hij dit jaar een autobiografie uitbrengen en heeft hij bijna $ 90.000 uitgegeven aan advertenties in het hele land of die gericht waren op staten die vroeg hebben gestemd, volgens uitgaventracker FWIW. Zijn tweede inaugurele rede noemde Florida het “beloofde land van gezond verstand” en de plaats waar “wakker wordt om te sterven”, en veel waarnemers dachten dat het klonk als een presidentiële campagnetoespraak.

Previous articleLad ikke snoops i nærheden lytte til din telefonsvarer med dette hurtige tip
Next articleWie was Denys Monastyrskyy, de minister van Binnenlandse Zaken van Oekraïne? | Oorlogsnieuws Rusland-Oekraïne

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.