Home World Microsoft ontslaat 10.000 mensen, waardoor banenverlies in technologie toeneemt | Bedrijfs-...

Microsoft ontslaat 10.000 mensen, waardoor banenverlies in technologie toeneemt | Bedrijfs- en economienieuws

11
0

De ontslagen, veel groter dan de bezuinigingen door Microsoft vorig jaar, stapelen zich op tot tienduizenden banenverlies in de technische sector.

Microsoft Corp heeft gezegd dat het 10.000 banen zal schrappen en een aanklacht van $ 1,2 miljard zal incasseren, aangezien zijn cloud computing-klanten hun uitgaven ontleden en het bedrijf zich schrap zet voor een mogelijke recessie.

De ontslagen, woensdag aangekondigd en veel groter dan de bezuinigingen door Microsoft vorig jaar, stapelden zich op tot tienduizenden banenverlies in de technologiesector die zijn onafgebroken groei tijdens de pandemie allang voorbij is.

Het nieuws was vooral dramatisch van Microsoft, een softwaremaker die zwaar heeft geïnvesteerd in generatieve kunstmatige intelligentie die een lichtpuntje in de branche vertegenwoordigt.

Microsoft zal echter veel minder banen schrappen dan het had toegevoegd tijdens de COVID-19-pandemie, aangezien het reageerde op een enorme vraag naar zijn werkpleksoftware en cloudcomputingdiensten met zoveel mensen die thuis werken en studeren.

Het personeelsbestand van Microsoft is in de twee fiscale jaren na het uitbreken van de pandemie met ongeveer 36 procent gegroeid, van 163.000 werknemers eind juni 2020 tot 221.000 in juni 2022.

In een bericht aan de werknemers zei CEO Satya Nadella dat de ontslagen, die minder dan 5 procent van het personeelsbestand treffen, eind maart zouden zijn afgerond, met kennisgevingen die op woensdag beginnen.

De timing kwam overeen met de datum waarop zijn rivaal Amazon.com Inc zei dat meer werknemers zelf op de hoogte zullen worden gebracht 18.000 ontslagen.

Nadella zei dat klanten “hun digitale uitgaven willen optimaliseren om meer te doen met minder” en “voorzichtig moeten zijn, aangezien sommige delen van de wereld in een recessie verkeren en andere delen anticiperen”.

Een ander bedrijf dat ondernemingen bedient, Palantir Technologies Inc, zei deze week dat het verminderen van clouduitgaven een top-10-prioriteit was van zijn klanten.

‘Scheur de pleister eraf’

Naast de afvloeiingskosten, zou Microsoft een miljard dollar moeten betalen voor wijzigingen in zijn assortiment hardwareproducten en voor het consolideren van huurovereenkomsten “terwijl we een hogere dichtheid creëren in onze werkruimtes”, zei Nadella.

De afschrijving in het tweede kwartaal van fiscaal 2023 vertegenwoordigde een negatief effect van 12 cent per aandeelwinst, zei Microsoft.

Wedbush Securities-analist Dan Ives zei: “Dit is een moment om de pleister eraf te halen om marges te behouden en kosten te besparen in een zachtere macro, een strategie die de straat zal blijven toejuichen.”

Microsoft-aandelen stegen minder dan 1 procent.

Nadella zei dat het bedrijf kapitaal en talent zou blijven investeren in strategische gebieden, zoals AI en een dienst die OpenAI’s ChatGPT aanbiedt, een futuristische chatbot die Silicon Valley in de ban heeft.

“De volgende grote computergolf wordt geboren met vooruitgang in AI, terwijl we ‘s werelds meest geavanceerde modellen veranderen in een nieuw computerplatform”, zei hij.

Microsoft zei in juli vorig jaar dat een klein aantal functies was geëlimineerd, terwijl nieuwssite Axios in oktober meldde dat het bedrijf minder dan 1.000 werknemers in verschillende divisies had ontslagen.

Het bedrijf worstelde ook met een inzinking op de pc-markt nadat een pandemische hausse uitbrak, waardoor er weinig vraag was naar zijn Windows en bijbehorende software.

Previous articleVrouw zou vriend hebben doodgestoken en vervolgens zijn lichaam in videogesprek aan vriend laten zien: rapport
Next articleEen middelbare scholier uit New Hampshire sterft na een ski-ongeluk in Gunstock Mountain Resort

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.