Home Latest Headlines Miss USA R’Bonney Gabriel wint Miss Universe Competitie

Miss USA R’Bonney Gabriel wint Miss Universe Competitie

18
0

De kroon op de 71ste Miss Universe-wedstrijd ging naar de eerste Filipijns-Amerikaan die zaterdagavond Miss USA won tijdens de internationale schoonheidswedstrijd in New Orleans.

R’Bonney Gabriel, een modeontwerper, model en naai-instructeur uit Texel, versloeg 83 andere deelnemers.

Gabriel sloot haar ogen en vouwde de handen ineen met de tweede plaats Miss Venezuela, Amanda Dudamel, op het moment van de dramatische onthulling van de winnaar, en straalde toen haar naam werd aangekondigd.

Er klonk dreunende muziek en ze kreeg een boeket bloemen overhandigd, gedrapeerd in de sjerp van de winnaar en bekroond met een tiara op het podium.

MISS UNIVERSE 2023 WORDT GESTUURD DOOR OLIVIA CULPO EN JEANNIE MAI JENKINS

De Miss Universe-organisatie schorste de organisatoren van de Miss USA-verkiezing – Miss Brand Corp – nadat er in oktober 2022 beschuldigingen waren opgedoken dat de wedstrijd was opgetuigd en de winnaar vooraf was bepaald.

Miss Texas R’Bonney Gabriel werd op 3 oktober gekroond tot Miss USA.

Kort na haar overwinning begonnen deelnemers te klagen dat ze eigenlijk “voorgeselecteerd” was om de volgende titelhouder te worden.

MISS PUERTO RICO EN MISS ARGENTINIË ONTHULLEN DAT ZIJ IN HET SHEIM GETROUWD ZIJN NA HET HOUDEN VAN ‘RELATIE PRIVÉ’

Miss USA R'Bonney Gabriel, terug voor de camera, wordt geknuffeld door andere deelnemers nadat ze op zaterdag 14 januari 2023 in New Orleans tot Miss Universe is gekroond tijdens de 71e Miss Universe-verkiezing.

Miss USA R’Bonney Gabriel, terug voor de camera, wordt geknuffeld door andere deelnemers nadat ze op zaterdag 14 januari 2023 in New Orleans tot Miss Universe is gekroond tijdens de 71e Miss Universe-verkiezing.
(AP Foto/Gerald Herbert)

Miss Universe 2021 Harnaaz Sandhu bedwong haar tranen en viel bijna toen ze voor de laatste keer het podium betrad.

Ze is zwaarder geworden sinds ze de kroon won en zei in augustus 2022 dat ze voortdurend werd bekritiseerd op sociale media.

“Ik werd gepest omdat ik aankwam”, zei de in India geboren schoonheidskoningin. “Het was een beetje ongemakkelijk en echt verrassend voor mij om te zien hoe mensen meningen begonnen te krijgen, wat er niet echt toe zou moeten doen. Het gaat er niet om hoe je eruit ziet, het gaat erom wie je van binnenuit bent en hoe je mensen behandelt en waar je in gelooft. “

De tweede runner-up van de competitie van zaterdag was Miss Dominicaanse Republiek, Andreina Martínez.

In de Q&A in de laatste fase van de wedstrijd voor de drie finalisten, werd Gabriel gevraagd hoe ze zou werken om te laten zien dat Miss Universe “een krachtige en vooruitstrevende organisatie” is als ze zou winnen.

“Ik zou het gebruiken om een ​​transformationele leider te zijn”, antwoordde ze, daarbij verwijzend naar haar werk waarbij ze gerecyclede materialen gebruikte in haar modeontwerp en naailessen gaf aan overlevenden van mensenhandel en huiselijk geweld.

De laatste drie deelnemers reageren tijdens de 71e Miss Universe-verkiezing in New Orleans op zaterdag 14 januari 2023. Van links naar rechts Miss Venezuela Amanda Dudamel, Miss USA R'Bonney Gabriel en Miss Dominicaanse Republiek Andreína Martínez.

De laatste drie deelnemers reageren tijdens de 71e Miss Universe-verkiezing in New Orleans op zaterdag 14 januari 2023. Van links naar rechts Miss Venezuela Amanda Dudamel, Miss USA R’Bonney Gabriel en Miss Dominicaanse Republiek Andreína Martínez.
(AP Foto/Gerald Herbert)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Het is zo belangrijk om in anderen te investeren, in onze gemeenschap te investeren en je unieke talent te gebruiken om een ​​verschil te maken”, vervolgde Gabriel. “We hebben allemaal iets speciaals, en wanneer we die zaadjes planten voor andere mensen in ons leven, transformeren we ze en gebruiken we dat als een voertuig voor verandering.”

Stephanie Nolasco, Lauryn Overhultz en de Associated Press van Fox News hebben bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleJon Jones keert terug bij UFC 285 in zwaargewicht titelgevecht tegen Ciryl Gane
Next articleGrimmige taak om de doden te identificeren begint na vliegtuigcrash in Nepal | Luchtvaart Nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.