Home Latest Headlines Missouri House scherpt de kledingvoorschriften voor vrouwen aan, waarbij het bedekken van...

Missouri House scherpt de kledingvoorschriften voor vrouwen aan, waarbij het bedekken van de armen vereist is

173
0

De Het Huis van Afgevaardigden van Missouri begon zijn nieuwe sessie door de dresscode aan te scherpen en van vrouwelijke wetgevers te eisen dat ze hun armen bedekken en blazers dragen terwijl ze in de hoofdstad van de staat zijn – tot groot ongenoegen en verontwaardiging van House Democrats.

Wetgevers kwamen woensdag bijeen om wijzigingen in de huisregels te bespreken, zoals gebruikelijk is aan het begin van een nieuwe Algemene Vergadering om de twee jaar. De bestaande dresscode, die voor het laatst is bijgewerkt in 2021stelt dat vrouwen verplicht zijn een “jurk of rok of pantalon gedragen met een blazer of trui en geschikte geklede schoenen of laarzen” te dragen.

Republikeinse staatsvertegenwoordiger Ann Kelley stelde een amendement voor dat dat wel zou doen eisen dat vrouwen jassen dragen, gedefinieerd als zowel blazers als gebreide blazers, met jurken, rokken of pantalons, en geklede schoenen of laarzen. Kelley verklaarde dat de update nodig is omdat “het essentieel is om altijd een formele en professionele sfeer te behouden”.

Leden van het Huis van Afgevaardigden van Missouri reciteren de Pledge of Allegiance bij het begin van hun jaarlijkse wetgevende zitting op woensdag 5 januari 2022 in Jefferson City, Missouri.

Leden van het Huis van Afgevaardigden van Missouri reciteren de Pledge of Allegiance bij het begin van hun jaarlijkse wetgevende zitting op woensdag 5 januari 2022 in Jefferson City, Missouri.
(AP Photo/David A. Lieb, Bestand)

Ze werd ontmoet door snel verzet van de Democraten die het “belachelijk” noemde.

Het staatshuis keurde uiteindelijk een aangepaste versie van het voorstel van Kelley goed, die zowel vesten als jassen toestaat, maar nog steeds vereist dat de armen van vrouwen worden verborgen.

NIEUWE SENAAT GOP CAMPAGNE VOORZITTER VAN DE COMMISSIE ZWERT ‘ALLES TE DOEN OM TE WINNEN’

De verhuizing werd als seksistisch bestempeld omdat de dresscode voor mannen ongewijzigd bleef. Mannen moeten zich ook houden aan een kledingvoorschrift in de Chambers, waarbij mannelijke wetgevers verplicht zijn “zakelijke kleding te dragen, inclusief jas, stropdas, geklede broek en geklede schoenen of laarzen”.

Onder die critici bevond zich staatsvertegenwoordiger Pete Merideth (D), die zijn Republikeinse collega’s uitschold wegens hypocrisie over hoe zij omgingen met gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen als het ging om het dragen van een masker om helpen de verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

“De caucus die gek werd van de suggestie dat ze tijdens een pandemie maskers zouden moeten dragen om de veiligheid van anderen te respecteren, besteedt nu zijn tijd aan het focussen op de fijne details van wat vrouwen moeten dragen (en specifiek hoeveel lagen hun armen moeten bedekken). ) om respect te tonen in deze kamer”, tweette Merideth.

1 DOOD, 2 GEWONDEN BIJ MO POLITIEACHTERVOLGING

“Weet je hoe het voelt om een ​​stel mannen in deze kamer te hebben die naar je topje kijken en proberen te beslissen of het gepast is of niet?” zei staatsvertegenwoordiger Ashley Aune (D) op de State House-verdieping, eraan toevoegend dat de update-motie “belachelijk” was.

Rep. Brenda Shields, een Republikein, verdedigde het voorstel van Kelley als een poging om de regels die al van kracht waren te verduidelijken en stelde voor de taal aan te passen om vesten als jassen te laten tellen.

Maan komt op boven de middagzon verlicht Missouri State Capitol Building in Jefferson City, Jefferson City ligt in het centrum van Missouri langs de rivier de Missouri.

Maan komt op boven de middagzon verlicht Missouri State Capitol Building in Jefferson City, Jefferson City ligt in het centrum van Missouri langs de rivier de Missouri.
(Education Images/Universal Images Group via Getty Images)

In een Facebookberichtvertelde vertegenwoordiger Kelley dat ze “veel hatelijke telefoontjes, e-mails en berichten over dit amendement heeft ontvangen, wat grappig is omdat we al een dresscode hebben, het enige wat ik deed was de fouten herstellen en de regel verduidelijken.”

Ze voegde eraan toe dat ze het amendement aan de orde had gebracht omdat de hoofdgriffier van het Huis “vele jaren had gevraagd om [this] vastgelegd in onze regels.” En ze ontkende dat ze iemands tijd had verspild en zei dat haar toespraak maar vijf minuten had geduurd en gaf de schuld Missouri Democrats voor het verlengen van het debat.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Hoe is het aanmoedigen van professionaliteit verkeerd?” Kelley toegevoegd. “Als er ooit een tijd is om tradities in ere te houden en professioneel te zijn, dan is het op de House Chamber Floor in het Missouri House of Representatives; ik zal me niet verontschuldigen voor het opkomen voor deze dingen.”

Previous articleLions-speler scheurt FedEx voor verlies van pakje ingevroren moedermelk van vrouw: ‘Wat een grap’
Next articleWie is Bob Bauer? Biden tikt Obama-advocaat aan om het garagegate-schandaal over de behandeling van geheime documenten af ​​te handelen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.