Home Sports NASCAR eist dat chauffeurs brandwerend ondergoed dragen

NASCAR eist dat chauffeurs brandwerend ondergoed dragen

10
0

NASCAR maakte een verandering voor coureurs voorafgaand aan het seizoen 2023 om hen te beschermen voor het geval het ondenkbare gebeurt terwijl ze op de baan zijn.

De organisatie heeft haar veiligheidsregels aangepast om brandwerend ondergoed, hoofdsok/helmrok en sokken verplicht te stellen. The Athletic noteerde de wijzigingen dinsdag. NASCAR-pitcrew-lid Bozi Tatarevic voegde eraan toe dat de verplichte uitrusting SFI- of FIA-gecertificeerd moet zijn.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

Formule 1’s het bestuursorgaan, de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA), eiste dat coureurs vóór hun races werden gecontroleerd op verboden sieraden en ondergoed. FIA-racedirecteur Niels Wittich legde de beslissing uit toen de organisatie naar Florida ging voor de Grand Prix van Miami.

“Het gebruik van niet-vuurvaste materialen die in contact komen met de huid van de coureur, en in het bijzonder synthetische materialen, kan de bescherming tegen warmteoverdracht verminderen en zo het risico op brandwonden in geval van brand vergroten”, schreef Wittich in een brief via F1i. .com. “In het ergste geval kunnen dergelijke materialen smelten, wat de behandeling bij brandwonden kan belemmeren.

Zwart geklede pitbemanningsleden wachten op de muur om Jimmie Johnson's Lowe's Chevy te onderhouden laat in de NASCAR AAA Texas 500 op Texas Motor Speedway op 7 november 2010 in Fort Worth, Texas.

Zwart geklede pitbemanningsleden wachten op de muur om Jimmie Johnson’s Lowe’s Chevy te onderhouden laat in de NASCAR AAA Texas 500 op Texas Motor Speedway op 7 november 2010 in Fort Worth, Texas.
(David Kent/Fort Worth Star-Telegram/Tribune News Service via Getty Images)

VOORMALIG KAMPIOEN VAN DE NASCAR CUP-SERIE GAAT NA DIT SEIZOEN AF VAN FULLTIME RACEN: VERSLAG

“Het dragen van sieraden tijdens de wedstrijd kan zowel medische interventies als de daaropvolgende diagnose en behandeling belemmeren, mocht dit nodig zijn na een ongeval. De aanwezigheid van sieraden kan, vanwege het risico op ‘snagging’, de noodverwijdering van de veiligheid van de bestuurder vertragen. uitrusting zoals helm, bivakmuts en overall.

“In het geval dat medische beeldvorming nodig is om de diagnose te stellen na een ongeval, kan de aanwezigheid van sieraden op het lichaam aanzienlijke complicaties en vertraging veroorzaken. In het ergste geval kan de aanwezigheid van sieraden tijdens beeldvorming verder letsel veroorzaken. Sieraden in en/of rond de luchtweg kan specifieke extra risico’s met zich meebrengen als deze tijdens een ongeval losraakt en wordt ingeslikt of ingeademd.”

F1 ster Lewis hamilton was het niet eens met de nieuwe regels en zei dat “je moet kunnen zijn wie je bent”.

Vlammen barsten los als een crash in de laatste ronde meerdere auto's vernielt tijdens de Daytona 500 op 14 februari 2021 op Daytona International Speedway in Florida.

Vlammen barsten los als een crash in de laatste ronde meerdere auto’s vernielt tijdens de Daytona 500 op 14 februari 2021 op Daytona International Speedway in Florida.
(David Rosenblum/Icon Sportswire via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Er leek geen onmiddellijke terugslag te zijn van NASCAR-stuurprogramma’s.

Previous articleNBA-sterren wakkeren debat aan over virale jeugdbasketbalvideo: ‘Het loopt uit de hand’
Next articleEn begynderguide til cookies

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.