Home Politics NC-democraat AG Stein kondigt kandidaatstelling voor gouverneur aan, haalt luitenant-gouverneur Robinson onmiddellijk...

NC-democraat AG Stein kondigt kandidaatstelling voor gouverneur aan, haalt luitenant-gouverneur Robinson onmiddellijk uit

10
0

Noord Carolina Procureur-generaal Josh Stein bekritiseerde de standpunten van luitenant-gouverneur Mark Robinson over abortus en LGBTQ+-rechten toen Stein woensdag zijn kandidatuur voor gouverneur aankondigde.

“Tegenwoordig is er een ander stel bommenwerpers die onze vrijheden en onze toekomst bedreigen. Terwijl sommige politici verdeeldheid zaaien, haat aanwakkeren en de vlammen van onverdraagzaamheid aanwakkeren”, zegt Stein in een gouvernementele video-aankondiging uit 2024 naast clips van Robinson die op verschillende openbare evenementen, waaronder een optreden met voormalig President Donald Trump.

Stein, een democraat, verwijst naar de opmerkingen van Robinson tijdens een optreden in mei 2022 in Charlotte’s Freedom House, waarin Robinson verklaarde “we zijn geroepen om door mannen geleid te worden”.

“Toen het tijd was om Goliath onder ogen te zien, [God] David gestuurd. Davita niet. David,” zegt Robinson, een Republikein, in de clip.

TIM MOORE ONTHULT NIEUWE NORTH CAROLINA HOUSE COMMITTEE LEIDERS

Robinson bracht later een video uit om op de opmerkingen in te gaan, waarin hij zei dat ze “gericht waren op mannen en mannen aanmoedigden om op te staan ​​​​en ook de rol van leiderschap op zich te nemen”.

De luitenant-gouverneur zei dat hij mannen aanspoorde om leiders te worden in de verschillende sferen van hun leven, waaronder hun huizen, gezinnen en gemeenschappen.

De procureur-generaal van North Carolina, Josh Stein, rechts, kondigde zijn gubernatoriale campagne voor 2024 aan op 18 januari 2023. Links staat luitenant-gouverneur Mark Robinson van North Carolina.

De procureur-generaal van North Carolina, Josh Stein, rechts, kondigde zijn gubernatoriale campagne voor 2024 aan op 18 januari 2023. Links staat luitenant-gouverneur Mark Robinson van North Carolina.
(Dylan Hollingsworth / Bloomberg via Getty Images / Bestand | Olivier Douliery / AFP via Getty Images / Bestand)

De advertentie snijdt vervolgens naar een ander fragment van Robinson op een apart evenement waar hij homoseksualiteit ‘vuiligheid’ noemt. Met name deze opmerkingen hebben er meerdere opgeleverd Vertegenwoordigers van Noord-Carolina destijds om zijn ontslag gevraagd.

De advertentie van Stein hekelt vervolgens het standpunt van Robinson over abortus en laat een fragment zien waarin Robinson abortus noemt “een plaag die uit dit land moet worden verjaagd”.

Fox News Digital heeft contact opgenomen met het kantoor van Robinson voor commentaar.

NOORD-CAROLINA GOV. COOPER KEER TERUG NAAR HET OPENBARE Podium NA EEN KNIECHIRURGIE

“Robinson wil je vertellen met wie je kunt trouwen, wanneer je zwanger bent en wie je moet haten”, zegt Stein voordat hij formeel zijn gouvernementeel bod.

“Ik ben kandidaat voor gouverneur omdat ik geloof in een heel ander Noord-Carolina. Een die geworteld is in onze gedeelde waarden van vrijheid, rechtvaardigheid en kansen voor iedereen. En ik geloof dat de gevechten die we kiezen laten zien wie we zijn en bepalen wat voor soort staat we ‘zal worden’, zegt Stein in de advertentie.

Procureur-generaal Josh Stein van North Carolina houdt een toespraak op de verkiezingsavond in Raleigh, North Carolina, 3 november 2020.

Procureur-generaal Josh Stein van North Carolina houdt een toespraak op de verkiezingsavond in Raleigh, North Carolina, 3 november 2020.
(Reuters/Jonathan Drake)

De procureur-generaal noemde de verschillende platforms die zijn campagne zal raken, inclusief onderwijs en economische expansie.

WISCONSIN, NORTH CAROLINA LAATSTE STATEN VERBODEN TIKTOK OP DOOR DE OVERHEID UITGEGEVEN APPARATEN

De gouvernementele aankondiging van Stein komt 14 maanden voor de voorverkiezingen, aangezien hij de democratische regering Roy Cooper wil opvolgen. Cooper is beperkt in het zoeken naar herverkiezing en was eerder zelf vier termijnen procureur-generaal. Stein werkte een aantal jaren onder Cooper als hoofd van de afdeling consumentenbescherming van het ministerie van Justitie.

De gouverneur van North Carolina, Roy Cooper, spreekt op 14 april 2022 op de North Carolina Agricultural and Technical State University in Greensboro.

De gouverneur van North Carolina, Roy Cooper, spreekt op 14 april 2022 op de North Carolina Agricultural and Technical State University in Greensboro.
(AP Foto / Carolyn Kaster)

Stein onthulde ook zijn lijst “van meer dan 150” aantekeningen, waaronder de voormalige gouverneur Jim Hunt, de huidige minderheidsleider van het staatshuis Robert Reives en de voormalige opperrechter van het Hooggerechtshof van de staat Burley Mitchell, samen met een aantal andere staats- en lokale vertegenwoordigers.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Fox Digital nam contact op met de kantoren van Stein en Cooper voor commentaar.

Previous articleMoeder en een jaar oude zoon gedood bij zeldzame ijsbeeraanval | Dieren in het wild nieuws
Next articleVN-chef ontkent Big Oil voor ‘het leuren van de grote leugen’ over klimaat | Nieuws over de klimaatcrisis

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.