Home Latest Headlines Neil Young brengt na jaren van spanning eerbetoon aan overleden bandmaat David...

Neil Young brengt na jaren van spanning eerbetoon aan overleden bandmaat David Crosby: ‘Remember the best times’

5
0

Dagen na de dood van muzikant David Crosby, vervreemde bandmaat Neil Young sprak zich uit over het verlies van zijn voormalige vriend en schreef dat hij “de beste tijden zal herinneren” in een oprecht eerbetoon op zijn website “Neil Young-archieven.”

Onder een uitvergrote foto van de overleden rocker schreef Young het volgende:

“David is weg, maar de zijne muziek leeft voort. De ziel van CSNY, Davids stem en energie vormden de kern van onze band. Zijn geweldige liedjes stonden voor waar we in geloofden en het was altijd leuk en spannend als we samen mochten spelen. ‘Almost Cut My Hair’, ‘Dejavu’ en zoveel andere geweldige nummers die hij schreef waren geweldig om op te jammen en Stills en ik hadden een geweldige tijd toen hij ons maar door en door liet gaan. Zijn zang met Graham was zo gedenkwaardig, hun duo-spot was een hoogtepunt van zoveel van onze shows.”

“We hebben zoveel geweldige tijden gehad, vooral in de beginjaren. Crosby was een zeer ondersteunende vriend in mijn vroege leven, toen we samen grote stukken van onze ervaring beet. David was de katalysator van veel dingen.”

DAVID CROSBY, OPRICHTEND LID VAN THE BYRDS EN CROSBY, STILLS & NASH, OP 81 OVERLEDEN

David Crosby treedt op 17 juni 2018 op in het Mayo Performing Arts Center in Morristown, New Jersey.

David Crosby treedt op 17 juni 2018 op in het Mayo Performing Arts Center in Morristown, New Jersey.
(Bobby Bank/Getty Images)

Young ging verder en schreef zijn hart en “veel liefde” gaat uit naar Crosby’s vrouw, Jan Dance, en hun zoon Django.

Hij beëindigde het eerbetoon met: “Bedankt David voor je geest en liedjes. Ik hou van je man. Ik herinner me de beste tijden!”

Young, 77, en Crosby hadden jaren van spanning meegemaakt nadat Crosby in 2014 publiekelijk de vrouw van Young, actrice Daryl Hannah, uitschold en haar ‘een puur giftig roofdier’ ​​noemde. Zijn opmerking leidde ertoe dat Young aankondigde dat de band “nooit meer op tournee zou gaan”.

Crosby gaf later aan Howard Stern toe dat hij spijt had van de opmerkingen en zei dat hij het paar tevergeefs om vergeving had gevraagd.

“Neil heeft echt rundvlees”, vertelde Crosby in 2021 aan “The Guardian”. “Ik heb iets slechts over zijn vriendin gezegd.”

Het duo had ook een paar onenigheden over de politiek.

DAVID CROSBY TWEETE DAT DE HEMEL ‘OVERGESCHREVEN’, ‘BEWOLK’ IS EEN DAG VOOR ZIJN DOOD

Crosby richtte eind jaren 60 samen met Stephen Stills en Graham Nash de rockgroep Crosby, Stills & Nash op. De band voegde later Young toe en werd bekend als Crosby, Stills, Nash & Young.

Hij was ook een van de oprichters van The Byrds, een band die hij in 1967 verliet, naar verluidt vanwege vetes met andere leden.

De singer/songwriter en gitarist werd voor het eerst opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame in 1991 als lid van The Byrds. In 1997 werd hij voor de tweede keer ingewijd als lid van Crosby, Stills & Nash.

(LR) Stephen Stills, Neil Young, David Crosby en Graham Nash van Crosby Stills Nash And Young treden op op het podium van Oakland Coliseum op 13 juli 1974 in Oakland, Californië.

(LR) Stephen Stills, Neil Young, David Crosby en Graham Nash van Crosby Stills Nash And Young treden op op het podium van Oakland Coliseum op 13 juli 1974 in Oakland, Californië.
(Gijsbert Hanekroot/Roodvarens)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Crosby stierf woensdag op 81-jarige leeftijd met zijn vrouw en hun zoon aan zijn zijde, volgens een verklaring van Dance.

Hij wordt overleefd door vijf van zijn kinderen. Een zoon, die hij via spermadonatie deelde met singer/songwriter Melissa Etheridge, Beckett Cypher, stierf na een opioïdenverslaving anno 2020 op 21-jarige leeftijd.

Janelle Ash van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleIran condemns EU vote over ‘terrorist’ designation for IRGC | News
Next articlePalestinian man shot dead in occupied West Bank | Israel-Palestine conflict News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.