Home Latest Headlines Nevada overweegt wetsvoorstel waardoor niet-staatsburgers bij de politie kunnen dienen te midden...

Nevada overweegt wetsvoorstel waardoor niet-staatsburgers bij de politie kunnen dienen te midden van personeelstekorten

7
0

Nevada overweegt een wetsvoorstel dat niet-staatsburgers die in de staat wonen en een antecedentenonderzoek doorgeeft, zou toestaan dienen als politieagenten te midden van personeelstekorten.

Montagewet 30dat wordt gesponsord door de Assembly Committee on Government Affairs, zal worden behandeld tijdens de volgende zitting van de Nevada Assembly.

Indien aangenomen en ondertekend door de Republikeinse gouverneur Joe Lombardo, een voormalige sheriff, zou de rekening ongeveer 140.000 euro opleveren. groene kaarthouders en tot 15.000 ontvangers van Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA) in de staat die in aanmerking komen om lid te worden van de politie van de stad.

AB 30 werd in november ingediend namens de stad North Las Vegas, die de eerste stad in de staat werd die niet-staatsburgers toestond zich in te schrijven voor hun jeugdontdekkingsprogramma voor jonge mensen die geïnteresseerd zijn in het nastreven van een carrière in wetshandhaving, volgens het lokale filiaal FOX5.

COPS VAN LAS VEGAS ONTDEK AFGEHAALD HOOFD IN KOEL TIJDENS ARRESTATIE VAN VERDACHTE OP TOTAAL VERSCHILLENDE AANSLAG

Assembly Bill 30 kwam naar verluidt voort uit de wens om de rekruteringspool voor wetshandhaving in Nevada uit te breiden.

Assembly Bill 30 kwam naar verluidt voort uit de wens om de rekruteringspool voor wetshandhaving in Nevada uit te breiden.
(Las Vegas Metropolitan Police Department Facebook)

FOX5 merkte op dat de gelederen van deelnemers aan het Youth Explorers-programma zijn toegenomen sinds het werd opengesteld voor niet-staatsburgers.

“Er is op dit moment nationaal een crisis gaande”, zegt Jared Luke, die fungeert als stadsdirecteur voor overheidszaken en economische ontwikkeling. vertelde het Las Vegas Review-Journal. “Het is niet alleen iets in Nevada, het is niet alleen iets in Noord-Las Vegas, waar het aantal rekruteringen voor politieagenten en politiediensten op nationaal niveau is gedaald.”

Luke legde aan de outlet uit dat het wetsvoorstel voortkwam uit de wens om de rekruteringspool voor wetshandhaving uit te breiden, waarbij hij opmerkte dat potentiële agenten nog steeds onderworpen zouden zijn aan fysieke normen en strenge achtergrondcontroles.

TOERISTISCHE STAD IN NOORD-CAROLINA, GESTUURD DOOR DEMOCRAT, ZIET GEWELDIGDE CRIMINALITEIT STIJGEN TERWIJL DE POLITIE AFVALT: ‘PERFECT STORM’

Indien ondertekend door de Republikeinse gouverneur van Nevada, Joe Lombardo, een voormalige sheriff, zou Assembly Bill 30 niet-burgers in de staat toestaan ​​​​politieagent te worden.

Indien ondertekend door de Republikeinse gouverneur van Nevada, Joe Lombardo, een voormalige sheriff, zou Assembly Bill 30 niet-burgers in de staat toestaan ​​​​politieagent te worden.
(Justin Sullivan/Getty Images)

“Dat is een grote pool van potentieel gekwalificeerde kandidaten die willen dienen in de gemeenschap, waar ze wonen en die een betere gemeenschap willen”, zei Luke. “Maar het is hen verboden om dit te doen, ook al hebben ze wettelijk de bevoegdheid om in de Verenigde Staten te werken, dus dat is echt het ontstaan ​​​​van AB 30.”

“Het enige wat we doen is zeggen dat we willen dat de staat erkent dat dit een extra pool is om uit te putten”, voegde hij eraan toe.

TERROR WATCH LIST ARRESTATIES ZIJN EXPLODEERD AAN DE GRENS ONDER BIDEN

Assembly Bill 30 werd afgelopen november ingediend namens de stad North Las Vegas.

Assembly Bill 30 werd afgelopen november ingediend namens de stad North Las Vegas.
(iStock)

Luke merkte op dat de voorgestelde wetgeving in de voetsporen treedt van een wetsvoorstel uit 2015 dat niet-staatsburgers toestond om openbare schoolleraren te worden te midden van een vergelijkbare personeelsdaling in dat beroep.

“Toen we begonnen te kijken naar wat de staat in 2015 voor leraren had gedaan, zeiden we: waarom doen we niet gewoon hetzelfde voor politieagenten?” zei Luke.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Soortgelijke wetgeving is al ingevoerd buurland Utah en Californië.

Previous articlePete Ricketts sworn in as 100th U.S. senator after Ben Sasse retirement
Next articleCanadese bankovervallers plannen al jaren aanslagen op politieagenten; 6 gewonden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.