Home Latest Headlines New Yorkse politie-ID-verdachte in cold case-moord op oudere vrouw met hulp van...

New Yorkse politie-ID-verdachte in cold case-moord op oudere vrouw met hulp van ex-vriendin die Netflix bekijkt

6
0

Ambtenaren in Upstate New York hebben de persoon geïdentificeerd die volgens hen verantwoordelijk is voor de moord op een 81-jarige vrouw in 1994 in haar huis, maar zeiden dat gerechtigheid helaas niet zal worden gediend.

Jeremiah J. Guyette, de verdachte die in verband wordt gebracht met de dood van Wilomeana “Violet” Filkins, heeft in 2019 zelfmoord gepleegd, zeiden de autoriteiten tijdens een persconferentie op donderdag.

Filkin was dood aangetroffen op 19 augustus 1994 in haar appartement in East Greenbush door haar broer en nicht nadat niemand haar kon bereiken. Ze was twee dagen eerder vermoord. Ze werd gevonden met verschillende slagen op het hoofd, zeiden de autoriteiten.

‘Ze was een heel eenvoudige vrouw, leefde rustig en had nooit kunnen vermoeden wat er gebeurde’, zei Carol, de nicht van Filkins.

ALABAMA POLITIE LAFT VERMOEDELIJKE VADER AAN IN ‘BABY JANE DOE’ COLD CASE MOORD

wilomeana "paars" Filkins, 81, werd in 1994 dood aangetroffen in haar appartement in New York. Haar vermeende moordenaar maakte in 2019 een einde aan zijn leven, zeiden de autoriteiten donderdag.

De 81-jarige Wilomeana “Violet” Filkins werd in 1994 dood aangetroffen in haar appartement in New York. Haar vermeende moordenaar maakte in 2019 een einde aan zijn leven, zeiden de autoriteiten donderdag.
(staatspolitie van New York)

DNA verzameld van Guyette nadat hij stierf was gekoppeld aan de moord nadat het monster overeenkwam met een vingerafdruk gevonden op een salontafel in het appartement van Filkins in een buitenwijk van Albany.

“In de loop van mijn carrière werd er elke keer dat er een wisseling was in ons recherchebureau een belofte gedaan van de ene rechercheur aan de andere om nooit te stoppen met het onderzoeken van deze zaak om gerechtigheid te vinden voor Violet en haar familie”, aldus de politiechef van East Greenbush. Elaine Rudzinski.

Guyette, die 17 was ten tijde van de moord, was van plan een auto te stelen en een bank te beroven om aan geld voor de universiteit te komen, aldus de politie. Drie jaar na de moord werden de bezittingen van Filkins enkele kilometers van de plaats delict langs een weg gevonden, meldde WNYT-TV.

Guyette, een inwoner van Minnesota, verhuisde naar East Greenbush om bij zijn vader te gaan wonen en studeerde in 1994 af aan de Columbia High School, zei politierechercheur Michael Guadagnino van East Greenbush. Hij nam dienst bij de luchtmacht en werd gestationeerd op de toenmalige Patrick Air Force Base ten zuiden van Cape Canaveral.

Na ontslagen te zijn, kwam hij terecht in Rosendale waar politie heeft hem verhoord in 2019. Hij reed toen in een schoolbus en een bejaardenbus. Tijdens het interview werd Guyette defensief en zichtbaar overstuur, zei Guadagnino.

In 2019 vertelde een ex-vriendin aan de politie dat Guyette tien jaar eerder opmerkingen had gemaakt over een oudere dame, aldus de autoriteiten.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“De ex-vriendin die naar voren kwam, had echt nooit nagedacht over de uitspraken die Jeremiah tegen haar had gedaan”, zei Guadagnino. “Ze keek naar cold case moordzaken op Netflix, zag dat en het trok haar aandacht. Ze begon verschillende dingen te googelen en zag dat Jeremiah in East Greenbush had gewoond in de tijd van de moord op Violet, twee en twee bij elkaar opgeteld en toen we eenmaal die tip kregen we waren in staat om het leven van Jeremiah en de verschillende plaatsen waar hij woonde in feite te ontleden en vervolgens met die informatie aan de slag te gaan.

De volgende dag werd de staatspolitie van New York naar het appartement van Guyette geroepen vanwege meldingen van schoten. Hij werd dood aangetroffen in zijn garage.

Previous articleGezondheidsfunctionarissen in Massachusetts ontdekken gonorroe-stam met ‘verminderde respons’ op antibiotica
Next articleLarry Elder takes aim at San Francisco’s $5 million reparations plan: ‘When do we stop?’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.