Home Sports NHL-analist zegt dat Ivan Provorov ‘betrokken kan raken’ bij de oorlog tussen...

NHL-analist zegt dat Ivan Provorov ‘betrokken kan raken’ bij de oorlog tussen Rusland en Oekraïne nadat hij de gay pride-trui heeft geweigerd

37
0

Op dinsdagavond, Philadelphia-vliegers‘ Ivan Provorov weigerde een gay pride-opwarmingstrui te dragen tijdens de Pride Night van het team, daarbij verwijzend naar religieuze overtuigingen.

De actie van Provorov heeft veel kritiek gekregen, zelfs door de NHL’s eigen verslaggevers.

Op de woensdageditie van “NHL Now” op het NHL Network stelde senior verslaggever EJ Hradek Provorov, die Russisch is, een ultimatum.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

Joel Farabee #86, Rasmus Ristolainen #55, Carter Hart #79 en Cam York #45 van de Philadelphia Flyers schaatsen tijdens de warming-ups voorafgaand aan hun wedstrijd tegen de Anaheim Ducks in het Wells Fargo Center op 17 januari 2023 in Philadelphia, Pennsylvania.  De Flyers dragen truien in beperkte oplage tijdens de warming-ups om Pride Night vanavond te vieren.

Joel Farabee #86, Rasmus Ristolainen #55, Carter Hart #79 en Cam York #45 van de Philadelphia Flyers schaatsen tijdens de warming-ups voorafgaand aan hun wedstrijd tegen de Anaheim Ducks in het Wells Fargo Center op 17 januari 2023 in Philadelphia, Pennsylvania. De Flyers dragen truien in beperkte oplage tijdens de warming-ups om Pride Night vanavond te vieren.
(Len Redkoles / NHLI via Getty Images)

“Ivan Provorov kan elke dag dat hij wil in een vliegtuig stappen en teruggaan naar een plek waar hij zich meer op zijn gemak voelt, minder geld meenemen en op die manier doorgaan met zijn leven als het zo problematisch voor hem is…” zei Hradek. “Als dit zo’n groot probleem voor hem is, om misschien te assimileren in zijn groep teamgenoten, en in de gemeenschap en hier in dit land, dan is dat oké. Luister, je kunt je voelen zoals je wilt. Maar het mooie is, als het stoort je zo erg, er is altijd een kans om weg te gaan, terug te gaan naar waar je je meer op je gemak voelt – ik begrijp dat er daar een soort conflict gaande is, misschien raak je erbij betrokken.

Analisten Stu Grimson, EJ Hradek en presentator Lauren Gardner zijn aanwezig bij Game 4 van de 2022 NHL Stanley Cup-finale tussen de Colorado Avalanche en de Tampa Bay Lightning in de Amalie Arena op 22 juni 2022 in Tampa, Florida.

Analisten Stu Grimson, EJ Hradek en presentator Lauren Gardner zijn aanwezig bij Game 4 van de 2022 NHL Stanley Cup-finale tussen de Colorado Avalanche en de Tampa Bay Lightning in de Amalie Arena op 22 juni 2022 in Tampa, Florida.

ESPN-SCHRIJVER ROEPT FLYERS-SPELER UIT VOOR HET DRAGEN VAN TRUI OM MILITAIRE ONDERSTEUNING TE STEUNEN, MAAR SLAAT LHBTQ-TRUI OVER

Provorov is bestempeld als “homofoob” voor de verhuizing, ondanks dat hij “respect” heeft[s] iedereen en respect[s] ieders keuzes.”

“Mijn keuze is om trouw te blijven aan mezelf en mijn religie. Dat is alles wat ik ga zeggen”, zei hij na de wedstrijd.

In een verklaring dinsdagavond vrijgegevenzeiden de Flyers dat ze “toegewijd zijn aan inclusiviteit en er trots op zijn de LGBTQ+-gemeenschap te ondersteunen.

“Veel van onze spelers zijn actief in hun ondersteuning van lokale LGBTQ+-organisaties, en we waren er trots op dat we dit jaar weer de jaarlijkse Pride Night konden organiseren”, zeiden ze. “The Flyers zullen sterke voorstanders blijven van inclusiviteit en de LGBTQ+-gemeenschap.”

Ivan Provorov #9 van de Philadelphia Flyers schaatst met de puck langs Max Jones #49 van de Anaheim Ducks tijdens de derde periode in Wells Fargo Center op 17 januari 2023 in Philadelphia, Pennsylvania.

Ivan Provorov #9 van de Philadelphia Flyers schaatst met de puck langs Max Jones #49 van de Anaheim Ducks tijdens de derde periode in Wells Fargo Center op 17 januari 2023 in Philadelphia, Pennsylvania.
(Tim Nwachukwu / Getty-afbeeldingen)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Hoofdcoach John Tortorella zei dat het “oneerlijk” zou zijn geweest om Provorov op de bank te zetten vanwege zijn overtuigingen, eraan toevoegend dat hij Provorov respecteert voor “altijd [being] trouw aan zichzelf.”

De Dat heeft de Liga woensdag gezegd dat “spelers vrij zijn om te beslissen welke initiatieven ze steunen, en we blijven hun stemmen en perspectieven op sociale en culturele kwesties aanmoedigen.”

De competitie heeft niet gereageerd op het verzoek van Fox News Digital om commentaar over de gevoelens van Hradek.

Previous article49ers QB Trey Lance plaatst een cryptisch bericht op sociale media gericht aan de nieuw geslagen Titans GM Ran Carthon
Next articleFlorida Rep. Greg Steube opgenomen in het ziekenhuis nadat hij van het dak viel: rapport

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.