Home Politics NHL trekt zich terug nadat het kantoor van de gouverneur van Florida,...

NHL trekt zich terug nadat het kantoor van de gouverneur van Florida, Ron Desantis, de competitie ontploft wegens ‘discriminerende’ banenbeurs

556
0

Nadat de gouverneur van Florida van Ron DeSantis Office hekelde de National Hockey League voor het hosten van een “discriminerende” banenbeurs die alleen bepaalde groepen mensen toestaat om deel te nemen, de competitie kwam terug en zei dat het evenement openstaat voor alle personen ouder dan 18 jaar.

Het evenement, getiteld “Pathway to Hockey Summit” staat gepland voor 2 februari tijdens de 2023 All Star-festiviteiten in Fort Lauderdale, Florida, en probeert “diverse werkzoekenden die een carrière in hockey nastreven” te helpen.

Volgens een nu verwijderde post van de NHL die het evenement op LinkedIn promoot, is het evenement alleen toegankelijk voor bepaalde groepen mensen.

“Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn, gevestigd zijn in de VS, en zich identificeren als vrouw, zwart, Aziatisch/Pacifisch eilandbewoner, Latijns-Amerikaans/Latino, inheems, LGBTQIA+ en/of een persoon met een handicap. Veteranen zijn ook welkom en aangemoedigd om aanwezig te zijn’, staat in de beschrijving van het evenement.

NHL COACH VERBODEN IPADS VAN BANK: ‘HET IS EEN GROOT PROBLEEM’

Regering van Florida, Ron DeSantis, voert samen met de New Yorkse Republikeinse gubernatoriale hoopvolle Rep. Lee Zeldin (R-NY) campagne tijdens een Get Out The Vote Rally op 29 oktober 2022 in Hauppauge, New York

Regering van Florida, Ron DeSantis, voert samen met de New Yorkse Republikeinse gubernatoriale hoopvolle Rep. Lee Zeldin (R-NY) campagne tijdens een Get Out The Vote Rally op 29 oktober 2022 in Hauppauge, New York
(Foto door David Dee Delgado/Getty Images)

In een verklaring zei Bryan Griffin, perssecretaris van DeSantis, dat het evenement discriminerend is.

“Discriminatie van welke aard dan ook is niet welkom in de staat Florida, en we houden ons niet aan het wakkere idee dat discriminatie over het hoofd moet worden gezien als het wordt toegepast op een politiek populaire manier of tegen een politiek impopulaire demografie. We bestrijden alle discriminatie op onze scholen en onze werkplekken, en we zullen het bestrijden op openbaar toegankelijke plaatsen van ontmoeting of activiteit’, zei Griffin.

DAMAR HAMLIN MAAKT EERSTE OPENBARE COMMENTAAR SINDS HARTARRESTATIE: ‘DE LIEFDE IS OVERWELDIGD’

TAMPA, FL - NOVEMBER 08: De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, houdt een overwinningstoespraak na het verslaan van de democratische gubernatoriale kandidaat Rep. Charlie Crist tijdens zijn verkiezingsnachtwachtfeest in het Tampa Convention Center op 8 november 2022 in Tampa, Florida.

TAMPA, FL – NOVEMBER 08: De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, houdt een overwinningstoespraak na het verslaan van de democratische gubernatoriale kandidaat Rep. Charlie Crist tijdens zijn verkiezingsnachtwachtfeest in het Tampa Convention Center op 8 november 2022 in Tampa, Florida.
(Octavio Jones/Getty Images)

Griffin zei ook dat de NHL zou moeten “onmiddellijk de discriminerende verboden die het heeft opgelegd aan het bijwonen van de ‘Pathway to Hockey’-top in 2023 opheffen en aan de kaak stellen.”

In een verklaring aan Fox News Digital zei de NHL dat de “oorspronkelijke bewoordingen van de LinkedIn-post die bij het evenement hoort niet juist waren”.

“De Pathway to Hockey Summit is een informatie- en netwerkevenement dat is ontworpen om alle individuen aan te moedigen een carrière in ons spel te overwegen – en in het bijzonder degenen die misschien niet bekend zijn met hockey te wijzen op de kansen die het biedt”, aldus de NHL-woordvoerder. .

De NHL heeft het evenement vrijdagavond van haar LinkedIn-account verwijderd.

In een verdere verduidelijking zei de woordvoerder dat het evenement openstaat voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Verschillende hockeyteams sturen vertegenwoordigers naar het evenement, waaronder de Florida Panthers, Tampa Bay Lightning, San Jose Sharks, Chicago Blackhawks, Pittsburgh Penguins, Anaheim Ducks, Nashville Predators, Seattle Kraken, Washington Capitals en de Carolina Hurricanes.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Victor Rask #49 van de Seattle Kraken skates tijdens warming-ups voor een wedstrijd tegen de Winnipeg Jets in Canada Life Centre op 1 mei 2022 in Winnipeg, Manitoba.

Victor Rask #49 van de Seattle Kraken skates tijdens warming-ups voor een wedstrijd tegen de Winnipeg Jets in Canada Life Centre op 1 mei 2022 in Winnipeg, Manitoba.
(Foto door Christopher Mast/NHLI via Getty Images)

“De dag zal gevuld zijn met gastsprekers en panelleden, netwerkmogelijkheden en meer!”, aldus de post over het evenement.

Previous articleNew House ‘Anti-Woke Caucus’ zal terugdringen op ‘wokeness tirannie’ op scholen, leger, overheid, zegt GOP-vertegenwoordiger
Next articleIran hangt voormalig ambtenaar van het ministerie van Defensie op wegens spionage | Nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.