Home World Noord-Korea vervolgt naar verluidt christenen meer dan enig ander land ter wereld:...

Noord-Korea vervolgt naar verluidt christenen meer dan enig ander land ter wereld: studie

9
0

Noord-Korea werd erkend volgens een nieuwe studie het hoogste niveau van christenvervolging ter wereld.

Open Deuren VS is een organisatie die de vervolging van christenen over de hele wereld volgt. Deze week bracht de organisatie haar jaarverslag uit van 50 landen waar christenen de meest extreme vormen van discriminatie vanwege hun geloof ervaren.

Een Noord-Koreaanse vlag wappert naast harmonicadraad bij de Noord-Koreaanse ambassade in Kuala Lumpur, Maleisië, 9 maart 2017.

Een Noord-Koreaanse vlag wappert naast harmonicadraad bij de Noord-Koreaanse ambassade in Kuala Lumpur, Maleisië, 9 maart 2017.
(REUTERS/Edgar Su)

Lisa Pearce, de interim-CEO van Open Doors US zei woensdag dat de Open Doors World Watch List een wereldwijde jaarlijkse momentopname geeft van waar christenen worden vervolgd en hoe.

TRUMP ZEGT DAT EVANGELISCHE LEIDERS HEM NOG NIET ONDERSTEUNEN EEN ‘TEKEN VAN LOYALITEIT’ IS

De lijst voor 2023 bestond uit bijdragen van 4.000 personen over de hele wereld.

“Heel vaak, vervolging van christenen gebeurt ondergronds, in verborgen of zeer landelijke gemeenschappen,’ zei Pearce. ‘Vervolging neemt vaak toe door heimelijkheid. De Open Doors World Watch Unit verwijst naar de ‘smash’ en de ‘squeeze’ van vervolging.”

Ze legde uit dat de ineenstorting van grote incidenten de krantenkoppen haalt omdat ze de meeste mensen raken. De knelpunten daarentegen zijn de inperking van de rechten van christenen en andere minderheden als het gaat om het vinden van werk, het uitsluiten van christelijke jongeren van onderwijs en mishandeling in plattelandssteden.

Het nummer één land waar christenen het meest worden vervolgd is Noord-Korea, en volgens de watchlist heeft het land de hoogste niveaus van vervolging ooit gezien.

De Open Doors US World Watch List toont de top 50 van landen waar christenen worden vervolgd vanwege hun geloof.

De Open Doors US World Watch List toont de top 50 van landen waar christenen worden vervolgd vanwege hun geloof.
(Open deur VS)

De hoge score weerspiegelt een toename van arrestaties van christenen en gesloten huiskerken.

KATHOLIEKE BISSCHOPPEN VIEREN LEVEND GEBOREN ACT, VEROORDELEN 210 DEMOCRATEN DIE TEGEN STEMDEN

Somalië werd naar verluidt tweede en Jemen werd derde.

Afghanistan stond op de negende plaats en stond in voorgaande jaren hoger. Open Doors zei dat er in 2022 minder Afghaanse christenen zijn vermoord vanwege hun geloof, omdat velen het land hebben verlaten of zijn vermoord toen de Taliban de controle heroverden.

Opvallend was ook China, dat op de 16e plaats eindigde. De organisatie zei dat China’s gebruik van digitale bewakingstechnologie bijdraagt ​​aan vervolging en intimidatie, en naarmate de instrumenten geavanceerder worden, gebruikte de communistische regering censuur, desinformatie en bewaking om controle te krijgen over de religieuze groeperingen.

Open Doors meldde dat vorig jaar 5.621 christenen werden vermoord vanwege hun geloof, en 90% van die doden vielen alleen in Nigeria.

210 DEMOCRATTEN STEMMEN TEGEN WETGEVING DIE MEDISCHE ZORG VEREIST VOOR BABY’S DIE LEVEND GEBOREN WORDEN NA POGING TOT ABORTUS

Nigeria staat op de zesde plaats op de lijst en de organisatie merkte op dat de toename van het geweld in het land er de afgelopen vijf jaar alleen maar toe heeft geleid dat meer christenen om het leven zijn gekomen.

“Ik zou nogmaals willen benadrukken dat vervolging van christenen nu een wereldwijd fenomeen is, en het vereist een wereldwijde reactie”, zei Pearce. “Ik dring er bij ieder van ons op aan om te doen wat we kunnen om naast hen te zijn, voor hen te bidden en hen te steunen, en om de invloed die we hebben te gebruiken om op te komen voor hun recht om hun geloof uit te leven.”

Wybo Nicolai, de oprichter van de World Watch List en voormalig wereldwijd velddirecteur voor Open Doors zei dat een van de drie primaire doelen van de organisatie is om het wereldwijde “Lichaam van Christus” te informeren over de vervolgingssituatie.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“De WWL is een uitstekend hulpmiddel voor dit doel, omdat het probeert de niveaus van vervolging zo objectief mogelijk te beschrijven”, zei Nicolai. “De regering-Biden heeft Nigeria geschrapt van de lijst van landen van bijzonder belang met betrekking tot godsdienstvrijheid. Nigeria is het land met het hoogste aantal martelaren in 2022 – meer dan 4.000 Nigerianen verloren hun leven vanwege hun geloof in Jezus. zou logisch zijn en een geweldig initiatief om deze beslissing terug te draaien.”

Previous articleChinese militaire vliegtuigen, vaartuigen komen de Taiwanese wateren en het luchtruim binnen voor minstens de achtste keer in één week
Next articleBrian Walshe’s DNA gevonden op Tyvek-pak gevonden in afval, inclusief ijzerzaag, bijl: aanklagers

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.