Home Latest Headlines NV lithiummijn gebruikt in EV-productie ontvangt $ 700 miljoen voorwaardelijke lening van...

NV lithiummijn gebruikt in EV-productie ontvangt $ 700 miljoen voorwaardelijke lening van US Energy Department

17
0

De Amerikaanse ministerie van Energie kondigde vrijdag een voorwaardelijke lening aan van $ 700 miljoen aan een Australisch mijnbouwbedrijf om een ​​voorgesteld lithiumproject na te streven in Nevadaterwijl de VS binnenlandse leveringen zoekt voor een belangrijk onderdeel in batterijen voor elektrische voertuigen.

Ioneer Ltd. hoopt tegen 2026 te beginnen met mijnbouw in Esmerelda County. Het bedrijf verwacht dat de site genoeg lithium kan produceren om de productie van ongeveer 400.000 te ondersteunen elektrische voertuigen jaarlijks gedurende tientallen jaren; de aankondiging van de regering vrijdag koppelde dat cijfer aan 370.000 voertuigen per jaar.

De lening zou het nieuwste project zijn om de toewijding van de regering-Biden aan te tonen om de toeleveringsketen van batterijen van het land te versterken, de transportsector te elektrificeren en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en buitenlandse leveringen van grondstoffen te verminderen, aldus het ministerie van Energie.

BIDEN ADMIN WEEGT VOLLEDIG BLOK BIJ OFFSHORE OLIEBOORN ALS GASPRIJZEN BLIJVEN STIJGEN

Koeien gezien op een veld in Esmeralda County, Nevada, op 3 januari 2023.

Koeien gezien op een veld in Esmeralda County, Nevada, op 3 januari 2023.
(Patrick Donnelly/Centrum voor Biologische Diversiteit via AP)

Het voorgestelde Ioneer-project stuitte op een met uitsterven bedreigde Nevada-wildflower, Tiehm’s boekweit, die volgens de Fish and Wildlife Service op het punt van uitsterven staat. Natuurbeschermers hebben in het verleden aangeklaagd om de 6-inch hoge plant met gele bloemen te beschermen.

De aankondiging van de Energy Department zei dat het Ioneer-project werkt om de impact op de centrale te minimaliseren. Het zei dat de lening afhankelijk is van de voltooiing van een milieueffectrapportage.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Lithium is fundamenteel voor de batterijtechnologie die het meest wordt gebruikt in elektrische voertuigen en elektrische opslagsystemen op batterijen. Maar veel ingenieurs werken aan alternatieve batterijchemie, omdat bij lithium steenwinning betrokken is, wat een grote verstoring van het milieu betekent.

Ioneer is een op lithium gericht bedrijf gevestigd in New South Wales, Australië en Reno.

Previous articleMassa. student dood na val van Cancún Airbnb-balkon; vriendje gearresteerd, vrijgesproken van wangedrag: rapporten
Next articleDebat in Spanje over regionale beperkingen op abortusrechten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.