Home Latest Headlines NYPD schaalt terug met het vrijgeven van grafische video’s van misdaden die...

NYPD schaalt terug met het vrijgeven van grafische video’s van misdaden die bedoeld zijn om fooien te genereren, gewelddadige verdachten te helpen arresteren: rapport

49
0

De de stad New York De politie is naar verluidt bezig met het terugschroeven van het aantal expliciete video’s waarin gewelddadige misdaden worden vastgelegd die aan het publiek worden vrijgegeven – beelden die routinematig worden gepubliceerd in een poging verdachten te pakken te krijgen.

NY Daily News meldde dat de top van de NYPD de kwestie begon te bespreken nadat de afdeling een grafische video had vrijgegeven met een incident van 3 december, toen een gemaskerde aanvaller op camera werd vastgelegd terwijl hij een oranje honkbalknuppel uit zijn broek trok en een 47-jarige video op een Haarlemse straat.

De verdachte werd aangehouden kort nadat de video online was gegaan en door de media was gepubliceerd, schreef de politieleiding stills van bewakingsbeelden waarop het gezicht van de met vleermuis zwaaiende man te zien was – en niet de grafische video van de aanval zelf – als oorzaak van de aanhouding.

Een bron zei dat de video van de aanval neerkwam op “sensatie”. En de afgelopen maanden heeft de burgemeester van New York, Eric Adams, betoogd dat de perceptie van bijvoorbeeld de metrocriminaliteit van Big Apple groter is dan de werkelijkheid.

FEDS LAPT AANKONDIGING TEGEN NYPD-OFFICIER, LEGERRESERVIST AF BESCHULDIGD VAN SPIONEREN VOOR CHINA

De NYPD heeft op 3 december een video vrijgegeven van een gewelddadige aanval met een honkbalknuppel op Amsterdam Avenue in Harlem.

De NYPD heeft op 3 december een video vrijgegeven van een gewelddadige aanval met een honkbalknuppel op Amsterdam Avenue in Harlem.
(NYPD)

Deskundigen die met de Daily News spraken, zeiden echter dat de expliciete video’s van de misdaad zelf – niet de foto’s van de verdachte of andere video’s waarop de verdachte bijvoorbeeld wegloopt van de plaats delict – nodig zijn om tipgevers te inspireren die normaal gesproken stil blijven om informatie of een naam door te geven aan de politie. Verontwaardiging over het geweld zelf leidt ook tot online klikken, wat leidt tot meer aandacht voor de video’s.

“Vanwege de gruwelijke aard van sommige van deze misdaden, zullen mensen er boos over worden”, zei Joseph Giacalone, een gepensioneerde rechercheur van de NYPD die nu lesgeeft aan het John Jay College of Criminal Justice. “Waar je normaal gesproken zou hebben dat iemand iemand anders beschermt of iemand niet verlinkt, wanneer er een video is waarop te zien is dat mensen gewelddadig worden aangevallen, [tipsters] komen eerder naar voren.”

“Ik denk de politie doet zichzelf een slechte dienst omdat deze video’s een reactie van het publiek oproepen”, voegde hij eraan toe. “Je krijgt meer aandacht met een video dan met een stilstaande foto.”

Een politiefunctionaris zei dat het beleid van de NYPD officieel niet is veranderd en dat topmannen altijd discretie hebben betracht bij het kiezen van video’s om te voorkomen dat slachtoffers of hun familieleden opnieuw getraumatiseerd raken. Het kantoor van Adams zei dat de burgemeester geen beleidswijziging had bevolen.

De NYPD heeft op 3 december bewakingsbeelden vrijgegeven waarop te zien is hoe een gemaskerde verdachte een andere man met een honkbalknuppel in elkaar slaat op Amsterdam Avenue in Harlem.

De NYPD heeft op 3 december bewakingsbeelden vrijgegeven waarop te zien is hoe een gemaskerde verdachte een andere man met een honkbalknuppel in elkaar slaat op Amsterdam Avenue in Harlem.
(NYPD)

Elizabeth Jelgic, een klinisch psycholoog en professor aan het John Jay College, vertelde aan Daily News dat grafische video’s anderen kunnen traumatiseren, behalve degenen die direct door de misdaad zijn getroffen, en toeristen kunnen afschrikken. Aan de andere kant zag ze hoe de aandacht van expliciete video’s ervoor zorgt dat meer overtreders van de straat komen, waardoor ze soms weerhouden worden van verdere gewelddaden.

Ze erkende ook de kracht achter grafische video, of deze nu wordt gedeeld door de politie of omstanders, bewegingen kan stimuleren of een natie kan vormen, zoals na de dood van George Floyd in Minneapolis.

De NYPD heeft stills vrijgegeven van een bewakingsvideo van de verdachte die op 3 december een andere man zou hebben geslagen met een honkbalknuppel op Amsterdam Avenue in Harlem. Dagen later werd hij gearresteerd na tips van het publiek.

De NYPD heeft stills vrijgegeven van een bewakingsvideo van de verdachte die op 3 december een andere man zou hebben geslagen met een honkbalknuppel op Amsterdam Avenue in Harlem. Dagen later werd hij gearresteerd na tips van het publiek.
(NYPD)

“Als je terugkijkt op de George Floyd-moord, veel gemeenschappen waren erg getraumatiseerd, vooral gemeenschappen van kleur, door de beelden van die gebeurtenis, “zei Jelgic. “Het bracht ook echt een beweging op gang. Het zorgde ervoor dat mensen een maatschappelijk probleem herkenden en dat ze tot actie overgingen. Er is dus een afweging van wat er wordt getoond en met welk doel.”

In een verklaring zei het persbureau van de NYPD dat het in 2022 3.614 verzoeken om media-aandacht heeft vrijgegeven – een stijging ten opzichte van 3.565 in 2021. Elk verzoek wordt geleverd met bijgevoegde foto’s of video’s.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Het werk blijft de kern van de missie van de afdeling om de duidelijkste, meest nauwkeurige beelden van verdachten van misdaad te verspreiden om hun arrestatie te vergemakkelijken en de zaak van gerechtigheid te bevorderen’, aldus de NYPD.

Op 5 januari maakte de NYPD misdaadstatistieken voor de hele stad voor december bekend. De totale indexcriminaliteit in New York City daalde voor de tweede maand op rij, met 11,6% in vergelijking met december 2021.

Previous articleJK Dobbins van Ravens eist meer aanvallende kansen: ‘Ik zou de man moeten zijn’
Next articleWat u moet weten over het vliegtuigongeluk in Nepal | Luchtvaart nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.