Home Latest Headlines NYT-tweet waarin staat dat ‘beide partijen’ het schuldenplafond gebruiken als een politiek...

NYT-tweet waarin staat dat ‘beide partijen’ het schuldenplafond gebruiken als een politiek instrument dat is veranderd om ‘alleen Republikeinen’ de schuld te geven

17
0

De New York Times leek toe te geven aan online druk door een tweet over het schuldenplafond te wijzigen om in de eerste plaats de Republikeinen de schuld te geven voor het gebruik ervan als een “politiek instrument”.

De publicatie promootte maandag de podcast “The Daily”, waarin het lopende politieke debat over het Amerikaanse schuldenplafond werd besproken. In een tweet waarin de aflevering werd gepromoot, vermeldde de New York Times dat het schuldenplafond in de loop der jaren door “beide partijen” als een politiek probleem is gebruikt.

“Het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond wordt door beide partijen in toenemende mate gebruikt als een politiek instrument, wat leidde tot intense confrontaties in 2011, 2013 en nu 2023. Hoe ziet de strijd van dit jaar eruit? Luister naar de aflevering van vandaag van The Daily,” The De New York Times twitterde.

De New York Times verwijderde een tweet die las, "Het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond wordt door beide partijen in toenemende mate als politiek instrument gebruikt, wat leidde tot intense confrontaties in 2011, 2013 en nu 2023. Hoe ziet de strijd van dit jaar eruit?  Luister naar de aflevering van The Daily van vandaag."

The New York Times verwijderde een tweet met de tekst: “Het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond wordt door beide partijen in toenemende mate gebruikt als een politiek instrument, wat leidde tot intense confrontaties in 2011, 2013 en nu 2023. Hoe ziet de strijd van dit jaar eruit? Luister. naar de aflevering van vandaag van The Daily.”
(Twitter)

Een paar uur later werd de oorspronkelijke tweet verwijderd en verscheen er een nieuwe tweet met de tekst: “Het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond wordt door Republikeinen steeds meer gebruikt als een politiek instrument, wat leidde tot intense confrontaties in 2011, 2013 en nu 2023. Maar wie zit er achter de schuld zelf? Luister naar de aflevering van The Daily van vandaag.”

The Times voegde een correctie toe aan de nieuwe tweet en beweerde dat Republikeinen in plaats van Democraten de “enige” zijn gebruikmaken van het schuldenplafond als politiek instrument.

VOORMALIGE NEW YORK TIMES-REDACTIE BESLIST PAPIER VOOR AANWEZIGHEID IN DAVOS: ‘CORRUPT CIRCLE-JERK’

“Correctie: een eerdere tweet gaf een verkeerd beeld van de aard van recente confrontaties met het schuldenplafond. Beide partijen zijn verantwoordelijk voor de schuld, maar alleen Republikeinen gebruiken het als een politiek instrument. We hebben de onjuiste tweet verwijderd”, aldus de post.

De oorspronkelijke tweet kreeg reacties van liberale gebruikers van sociale media die volhielden dat alleen Republikeinen verantwoordelijk waren voor het feit dat het schuldenplafond een politieke kwestie werd, terwijl de laatste tweet werd geprezen.

“Beide kanten [Hall of Fame] binnenkomst”, tweette voormalig Washington Post-journalist David Weigel, die nu bij Semafor is, over de originele tweet.

MSNBC-producer Steve Benen legde aan de linkse blogger Josh Marshall uit: “Voor het geval je het gemist hebt, de NYT heeft eerder een tweet gepubliceerd waarin stond: ‘Het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond wordt door beide partijen in toenemende mate gebruikt als een politiek instrument.’ Het werd niet goed ontvangen door degenen die om de realiteit geven, wat leidde tot deze correctie.”

Substack-journalist James Fallow schreef: “Times heeft die tweet verwijderd, wat goed is. Laten we kijken of ze zich officieel zullen verontschuldigen of intrekken, wat ze zouden moeten doen. De podcast zelf was hier veel duidelijker over de verdiensten – inclusief dat dit 100% GOP is wapen en list. Hoe blijven NYT ‘social sell’-schrijvers dit doen?”

Adjunct-perssecretaris van het Witte Huis, Andrew Bates, prees de verandering en schreef: “Krediet waar verschuldigd. Dit is correct. Alleen Republikeinen dreigen miljoenen banen te vernietigen met een ongekend wanbetaling, tenzij we het eens zijn met hun extreme agenda. Daarentegen, onder Trump, Democraten hielp faillissement te voorkomen ondanks enorme meningsverschillen met zijn agenda.”

“Wow. Zou het begin van een nieuw tijdperk kunnen zijn”, tweette HuffPost-correspondent SV Dáte. De Tijd heeft een geschiedenis van veranderende krantenkoppen en tweets na liberale terugslag.

JOY REID VAN MSNBC ZEGT DAT DE GOP ‘ECONOMISCH TERRORISME BEZIGT:’ ‘WIJ ONDERHANDELEN NIET MET TERRORISTEN’

Huisrepublikeinen hebben aangegeven niet van plan te zijn het schuldenplafond te verhogen zonder forse bezuinigingen.

Huisrepublikeinen hebben aangegeven niet van plan te zijn het schuldenplafond te verhogen zonder forse bezuinigingen.
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

Daarentegen vielen conservatieve Twitter-gebruikers de correctie aan voor toegeven aan druk van links.

“NYT wordt bewerkt door twittermeutes. Dit is zo stom”, tweette de hoofdredacteur van de Federalist, David Harsanyi.

“Ik zou beweren dat de Democraten die biljoenen uitgeven of proberen te besteden aan ‘stimulus’ en andere verschillende linkse huisdierprojecten en proberen studieleningen kwijt te schelden, tellen als ‘het gebruik van schulden als een politiek instrument'”, merkte GOP-communicatiestrateeg Andrew Clark op.

Senator Rick Scott, R-Fla., Schreef: “Dit is totaal verkeerd. Zou geschokt moeten zijn, maar dat ben ik niet. De @nytimes is een tak van de Democratische partij en werkt met hen samen om Amerika te begraven met meer schulden en hoger inflatie. Waarschijnlijk het beste voor hen om er nu open over te zijn.’

Townhall.com-columnist Brad Slager grapte: “Democrat Custodial [Services] zijn ter plaatse!”

“LOL. Blinddoek af op deze!” Newsweek-opinieredacteur Josh Hammer twitterde.

“Echt…. WOW. Het is een soort gekke mengeling van brutale leugens en cartoonachtige idiotie. En op de een of andere manier hilarisch?” De Federalistische hoofdredacteur Mollie Hemingway schreef.

De VS hebben donderdag het staatsschuldplafond bereikt.

De VS hebben donderdag het staatsschuldplafond bereikt.
(Anna Moneymaker/Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De afleveringsbeschrijving van “The Daily” op de website lijkt nog steeds neutraal te zijn over het gebruik van partijen het schuldenplafond vroeger als politiek instrument.

“In het afgelopen decennium of meer zijn stemmen over het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond steeds vaker gebruikt als een politiek instrument. Dat heeft geleid tot intense confrontaties in 2011, 2013 en nu 2023”, luidde de beschrijving vanaf publicatie.

Previous articleMalaysian lion dancers bring new spirit to ancient tradition | Arts and Culture News
Next articleHulk Hogan en Jimmy Hart trappen de WWE Raw-jubileumshow af

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.