Home Health Obesitas en buikzwelling gekoppeld aan ‘kwetsbaar’ zijn op latere leeftijd: studie

Obesitas en buikzwelling gekoppeld aan ‘kwetsbaar’ zijn op latere leeftijd: studie

6
0

Een uitpuilende buik kan in verband worden gebracht met vroege lichamelijke achteruitgang en leeftijdsgerelateerde aandoeningen.

Onderzoekers in Noorwegen hebben onlangs een prospectieve cohortstudie uitgebracht waarin de relatie werd onderzocht body mass indexen (BMI) en middelomtrek (WC) hebben betrekking op “pre-frailty” en “frailty” bij oudere volwassenen, en ze publiceerden hun bevindingen in BMJ Open, een collegiaal getoetst open access medisch tijdschrift.

De studie was co-auteur van Shreeshti Uchai, Lene Frost Andersen, Laila Arnesdatter Hopstock en Anette Hjartåker, die allemaal faculteitsleden zijn van de voedingsafdeling van de Universiteit van Oslo en de afdeling gemeenschapsgeneeskunde van de UiT The Arctic University of Norway.

AANVULLENDE OEFENING DIE MOGELIJK GEKOPPELD IS AAN EEN LANGERE LEVENSDUUR EN LAGERE sterftecijfers: STUDIE

In totaal werden 4.509 studiedeelnemers uit Tromsø, Noorwegen, gedurende een periode van 21 jaar onderzocht, waarbij 2.340 van de deelnemers vrouwen waren en 2.169 van de deelnemers mannen.

De deelnemers aan de studie waren tussen 1994 en 1995 minstens 45 jaar oud – het uitgangspunt van de studie – en naar verluidt hadden ze hun body mass index en middelomtrek gemeten in 2001 en opnieuw van 2007 tot 2008.

“Fysieke kwetsbaarheid werd gedefinieerd als de aanwezigheid van drie of meer en pre-kwetsbaarheid als de aanwezigheid van een of twee van de vijf kwetsbaarheidscomponenten gesuggereerd door Fried et al: lage grijpkracht, lage loopsnelheid, uitputting, onbedoeld gewichtsverlies en lage fysieke activiteit”, aldus de studie in de primaire uitkomstmaat.

Getraind personeel heeft naar verluidt de studiedeelnemers gemeten en hun BMI berekend door het gewicht van elke proefpersoon te registreren en dit te delen door het kwadraat van hun lengte (kilogram per meter in het kwadraat).

HDL OF ‘GOEDE’ CHOLESTEROL MAAKT MOGELIJK GEEN VERSCHIL VOOR DE GEZONDHEID VAN HET HART, STELT MEDISCHE STUDIE VOOR

Middelomtrekcategorieën gedefinieerd door de WHO

    Normaal: minder dan of gelijk aan 31,5 inch voor vrouwen | Minder dan of gelijk aan 37 inch voor mannen

    Matig hoog: 31,9 tot 34,6 inch voor vrouwen | 37,4 tot 40,2 inch voor mannen

    Hoog: groter dan 34,6 inch voor vrouwen | Groter dan 40,2 inch voor mannen

De onderzoekers van het onderzoek melden dat ze de door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) opgestelde tabel “Classificatie van volwassenen volgens BMI” hebben gebruikt om te categoriseren welke deelnemers “ondergewicht” (minder dan 18,5 kg / vierkante meter), “normaal” (18,5 tot 24,9 kg) /m²), “overgewicht” (25 tot 29,9 kg/m²) en “zwaarlijvig” (groter dan of gelijk aan 30 kg/m²).

1 MIJL PER DAG RENNEN ONLINE AAN POPULARITEIT: HOE HET JE GEZONDHEID KAN VERBETEREN

De onderzoekers van het onderzoek melden ook dat ze de door de WHO vastgestelde categorisering van de taillemeting hebben gevolgd en de tailleomtrek van elke studiedeelnemer hebben gesorteerd in een categorie “normaal”, “matig hoog” of “hoog”.

Studie deelnemers die waren basislijn zwaarlijvig of een hoge tot matig hoge tailleomtrek hadden, bleken meer vatbaar te zijn voor pre-kwetsbaarheid en op leeftijd verwachte kwetsbaarheid in vergelijking met degenen met een normale BMI en middelomtrek, volgens de samenvatting van de resultaten van het onderzoek.

In de VS definiëren de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) obesitas als een BMI van meer dan 30.

In de VS definiëren de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) obesitas als een BMI van meer dan 30.
(iStock)

Er waren “geen significant verhoogde kansen op pre-frailty/frailty” bij studiedeelnemers die een normale BMI hadden met een matig hoge of hoge tailleomtrek en degenen die baseline overgewicht hadden met een normale tailleomtrek.

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN VOOR ONZE LIFESTYLE-NIEUWSBRIEF

Op basis van de 21-jarige analyse van het onderzoek rapporteerde het onderzoeksartikel dat er “een grotere kans op pre-frailty/frailty” is voor mensen die zwaarlijvig zijn met een matig hoge of hoge middelomtrek, mensen die in de categorie overgewicht naar zwaarlijvig en mensen die in een toenemend zwaarlijvigheidstraject zitten.

Studiedeelnemers die tijdens de follow-up van de studie een hoge tailleomtrek hadden, bleken een grotere kans te hebben om pre-frail of fragiel te zijn op oudere leeftijd in vergelijking met hun “stabiele normale” tegenhangers in de tailleomtrek.

“Zowel algemene als abdominale obesitas, vooral in de loop van de tijd tijdens de volwassenheid, wordt geassocieerd met een verhoogd risico op pre-frailty/frailty in latere jaren”, concludeerde de studie. “Dus behoud van een normale BMI en WC gedurende het hele volwassen leven is belangrijk.”

De CDC zegt dat een BMI-bereik tussen 25 en 29 als overgewicht wordt beschouwd, terwijl een BMI-bereik tussen 18,5 en 24 als normaal wordt beschouwd en een BMI van minder dan 18,5 als ondergewicht wordt beschouwd.

De CDC zegt dat een BMI-bereik tussen 25 en 29 als overgewicht wordt beschouwd, terwijl een BMI-bereik tussen 18,5 en 24 als normaal wordt beschouwd en een BMI van minder dan 18,5 als ondergewicht wordt beschouwd.
(iStock)

De WHO zegt a “gezond dieet” omvat een combinatie van verschillende basisvoedingsmiddelen, waaronder granen (tarwe, gerst, rogge, maïs of rijst), zetmeelrijke knollen of wortels (aardappel, yam, taro of cassave), peulvruchten (linzen en bonen), fruit, groenten en dierlijke bronnen ( vlees, vis, eieren en melk).

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Wat lichaamsbeweging betreft, beveelt de WHO ten minste 150 tot 300 minuten matige aerobe fysieke activiteit of ten minste 75 tot 150 minuten krachtige aerobe fysieke activiteit aan voor volwassenen van 18 jaar en ouder.

Previous articleDe Duitse beklaagde zegt dat Hells Angels Mallorca in 2011 verliet
Next articleRepublican lawmakers say Biden is prioritizing ‘woke ideology’ over border crisis: ‘absolute failures’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.