Home Latest Headlines Officieren vielen aan wegens virale afranseling van de man uit Arkansas

Officieren vielen aan wegens virale afranseling van de man uit Arkansas

4
0

Twee voormalige Wetshandhavers van Arkansas worden beschuldigd van schendingen van de burgerrechten bij de gewelddadige arrestatie van een man buiten een buurtwinkel die op video werd vastgelegd en op grote schaal werd gedeeld op sociale media, zei het ministerie van Justitie dinsdag.

Zack King en Levi White, de voormalige hulpsheriffs van Crawford County, worden aangeklaagd voor de arrestatie op 21 augustus van de 27-jarige Randal Worcester buiten een buurtwinkel in het kleine stadje Mulberry, ongeveer 220 kilometer ten noordwesten van Little Rock, nabij de grens met Oklahoma.

In een aanklacht die dinsdag werd onthuld, beschuldigde een federale grand jury White en King van het gebruik van buitensporig geweld door Worcester meerdere keren te raken terwijl hij op de grond lag. Een omstander filmde de arrestatie op een mobiele telefoon.

STAATSPOLITIE ARKANSAS AFSLUIT ONDERZOEK MET BETREKKING TOT GEWELDIGE ARRESTATIE

Een advocaat van de voormalige afgevaardigden, Russell Woods, zei dat zijn cliënten de aantijgingen in de aanklacht ontkennen.

Als ze worden veroordeeld, riskeert elke hulpsheriff een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar.

Er werden geen aanklachten aangekondigd tegen Mulberry-politieagent Thell Riddle, die ook op de video stond. Voormalig Crawford County Sheriff Jimmy Damante ontsloeg King and White in oktober.

Randal Worcester werd tijdens zijn arrestatie in augustus geslagen door Crawford County, Arkansas, afgevaardigden van de sheriff.  De afgevaardigden worden nu aangeklaagd.

Randal Worcester werd tijdens zijn arrestatie in augustus geslagen door Crawford County, Arkansas, afgevaardigden van de sheriff. De afgevaardigden worden nu aangeklaagd.
(AP Foto/Andrew DeMillo, Bestand)

De huidige sheriff, Daniel Perry, weigerde commentaar te geven op de beschuldigingen.

Damante heeft gezegd Worcester, van Goose Creek, Zuid-Carolina, werd ondervraagd voor het bedreigen van een klerk in een nabijgelegen buurtwinkel en dat hij een van de hulpsheriffs aanviel. De hulpsheriff liep een hersenschudding op, zei Damante.

De drie agenten werden geschorst nadat de video aan het licht kwam, en de staats- en federale autoriteiten startten een onderzoek. Het strafrechtelijk onderzoek van de staat blijft open en actief, zei Emily White, de speciale aanklager van de staat die aan de zaak is toegewezen.

ARKANSAS AMBTENAREN GESCHORST TIJDENS ONDERZOEK NAAR VIRALE VIDEO WAAROP ZIJN VERDACHTE STOPPEN EN SCHOPPEN

Worcester spande een federale rechtszaak aan tegen de officieren en lokale functionarissen, omdat ze tijdens de arrestatie zijn grondwettelijke rechten hadden geschonden. Rachel Bussett, een advocaat voor Worcester, zei dat ze blij was dat de twee waren gearresteerd.

“Nu zullen ze gewoon de gerechtelijke procedure moeten doorlopen”, zei Bussett.

Politie-experts hebben gezegd dat de video rode vlaggen oproept over de acties van de agenten, door te zeggen dat slagen op het hoofd neerkomen op een potentieel dodelijk gebruik van geweld dat alleen gerechtvaardigd is als iemand een actuele en ernstige bedreiging vormt.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Worcester werd behandeld in een ziekenhuis en vervolgens gevangengezet op beschuldigingen van tweedegraads batterij en verzet tegen arrestatie. Hij werd de volgende dag vrijgelaten met een borgsom van $ 15.000. De rechtszaak van Worcester zei dat hij blijvende verwondingen heeft en verdere medische behandeling nodig heeft.

Previous articleBronny James, zoon van NBA-ster LeBron James, genoemd naar McDonald’s All American Game
Next articleStorm brings tornado damage to Gulf Coast region of Texas | Weather News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.