Home World Oorlog tussen Oekraïne en Rusland: Duitsland stemt ermee in om 2 bataljons...

Oorlog tussen Oekraïne en Rusland: Duitsland stemt ermee in om 2 bataljons Leopard 2-tanks te sturen na zware druk

9
0

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft woensdag formeel aangekondigd dat Berlijn na weken van vastgelopen en frustrerende onderhandelingen heeft ingestemd met het sturen van twee bataljons van Leopard 2 A6-tanks naar Oekraïne.

In een verklaring zei de regering dat ze in eerste instantie één compagnie van 14 tanks naar Kiev zou sturen, hoewel het de bedoeling is om tot 88 tanks uit haar eigen voorraden te sturen.

Scholz zei: “Dit besluit volgt onze bekende lijn om Oekraïne zo goed mogelijk te steunen. We handelen internationaal op een nauw gecoördineerde manier.”

MUNSTER, DUITSLAND - FEBRUARI 07: Een nieuwe Leopard 2 A7V zware gevechtstank Bundeswehr's 9th Panzer Training Brigade staat tijdens een bezoek van minister van Defensie Christine Lambrecht aan het oefenterrein van het Bundeswehr-leger op 7 februari 2022 in Munster, Duitsland.

MUNSTER, DUITSLAND – FEBRUARI 07: Een nieuwe Leopard 2 A7V zware gevechtstank Bundeswehr’s 9th Panzer Training Brigade staat tijdens een bezoek van minister van Defensie Christine Lambrecht aan het oefenterrein van het Bundeswehr-leger op 7 februari 2022 in Munster, Duitsland.
(Foto door Sean Gallup/Getty Images)

DUITSLAND ‘WAARDEERT NU HET MOMENT’ AANGEZIEN HET EINDELIJK AKKOORD GAAT TANKS NAAR OEKRAÏNE TE STUREN, ZEGT GRAHAM

Zo’n 15 andere EU-landen die de in Duitsland gemaakte tanks in hun eigen voorraad hebben en had de druk op Berlijn opgevoerd in de afgelopen weken om wederuitvoer naar Oekraïne goed te keuren nu de oorlog de grens van 12 maanden nadert.

“Duitsland zal de juiste overdrachtsvergunningen afgeven aan partnerlanden die snel Leopard 2-tanks uit hun voorraad aan Oekraïne willen leveren”, bevestigde de verklaring van woensdag.

Het is onduidelijk wanneer de tanks van Duitsland of geallieerde landen in Oekraïne zullen zijn, hoewel de verklaring zei dat het trainen van Oekraïense troepen in Duitsland “snel” zou beginnen.

Westerse functionarissen hebben alarm geslagen dat de geallieerde naties de kwestie niet langer konden vertragen, aangezien Rusland in de nabije toekomst een massaal tegenoffensief wil lanceren.

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz spreekt soldaten toe voor een Leopard 2-gevechtstank na de trainings- en instructieoefening van het leger in Ostenholz, Duitsland, maandag oktober.  17, 2022.

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz spreekt soldaten toe voor een Leopard 2-gevechtstank na de trainings- en instructieoefening van het leger in Ostenholz, Duitsland, maandag oktober. 17, 2022.

VS KUNNEN ‘SIGNIFICANT AANTAL’ ABRAMS-TANKS AAN OEKRAÏNE LEVEREN ONDANKS TWIJFELINGEN VAN HET PENTAGON

Rapporten die dinsdag laat naar voren kwamen, toonden aan dat de VS ook hebben besloten om hun Abrams-tanks te sturen, ondanks wekenlange bezorgdheid over efficiëntie en onderhoudskosten.

Maar training op de meer dan 30 tanks die het Pentagon naar verluidt wil sturen, zal de leveringstijdlijn maanden terugschuiven, meldde de Associated Press.

Het is onduidelijk waarom de VS uiteindelijk hebben besloten hun eigen tanks te sturen, hoewel de beslissing als naties komt raakte steeds meer gefrustreerd met Duitsland die eerder deze maand suggereerde dat het alleen tanks zou sturen als de VS daar ook mee instemden.

DONETSK OBLAST, OEKRAÏNE - JANUARI 18: Oekraïense tankers voeren onderhoud uit aan hun tanks aan de Donbass-frontlinie terwijl de militaire mobiliteit binnen de Russisch-Oekraïense oorlog op 18 januari 2023 voortduurt.

DONETSK OBLAST, OEKRAÏNE – JANUARI 18: Oekraïense tankers voeren onderhoud uit aan hun tanks aan de Donbass-frontlinie terwijl de militaire mobiliteit binnen de Russisch-Oekraïense oorlog op 18 januari 2023 voortduurt.
(Photo by Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De Amerikaanse senator Lindsey Graham, RS.C, en Richard Blumenthal, D-Conn., drongen er dinsdag bij de regering-Biden op aan om zelfs maar drie tot vijf tanks te sturen als dat nodig was om de bal aan het rollen te krijgen bij het inzetten van de Duitse Leopard 2-tanks.

Defensiefunctionarissen hebben gezegd dat het logischer is om Oekraïne in te zetten met de tanks van Duitse makelij, aangezien er “duizenden” zijn in heel Europa en training samen met onderhoud veel beter beheersbaar is dan op de meer geavanceerde Abrams-tanks.

Previous articleGov’t mismanagement, external pressures as Arab currencies crash | Economy News
Next articleSchrijnend tekort aan specialisten op het gebied van infectieziekten in de VS, om ‘complexe’ redenen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.