Home World Oorlog tussen Oekraïne en Rusland: Zelenskyy zegt dat hij geen ‘woorden in...

Oorlog tussen Oekraïne en Rusland: Zelenskyy zegt dat hij geen ‘woorden in plaats van wapens’ kan gebruiken, aangezien defensiechefs de tankdeal niet halen

20
0

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky hield vrijdag een gepassioneerde toespraak voor 50 van ‘s werelds beste defensiefunctionarissen en waarschuwde hen dat hij geen “woorden in plaats van geweren” mag gebruiken, aangezien ze er niet in slaagden overeenstemming te bereiken over het sturen van Duitse tanks in Kiev.

“Terreur laat geen discussie toe”, zei Zelensky. “De terreur, die stad na stad in brand steekt, wordt brutaal wanneer het voelt dat de verdedigers van de vrijheid geen wapens meer hebben.”

“We kunnen allemaal duizenden woorden gebruiken in discussies, maar ik kan geen woorden gebruiken in plaats van wapens die nodig zijn tegen Russische artillerie”, voegde hij eraan toe.

LVIV, OEKRAÏNE - JANUARI 11: President van Oekraïne Volodymyr Zelenskyi tijdens een persconferentie na de tripartiete bijeenkomst op 11 januari 2023 in Lviv, Oekraïne.

LVIV, OEKRAÏNE – JANUARI 11: President van Oekraïne Volodymyr Zelenskyi tijdens een persconferentie na de tripartiete bijeenkomst op 11 januari 2023 in Lviv, Oekraïne.
(Photo by Stanislav Ivanov/Global Images Ukraine via Getty Images)

VS ADVISEERT OEKRAÏNE OM GROTE OFFENSIE UIT TE STELLEN TOT LAATSTE WAPENSVERZENDING: RAPPORT

Ondanks Zelenskyy’s toespraak tot zijn belangrijkste partners op de Duitse luchtmachtbasis Ramstein, slaagde de Oekraïne Defence Contact Group er niet in een overeenkomst te sluiten om Kiev-tanks te sturen terwijl de strijd in Oost-Oekraïne woedt.

De overval komt grotendeels voort uit de weigering van Berlijn om zijn Leopard II-tanks te sturen of om een ​​van de 15 partnerlanden die de tanks bezitten, zoals Polen, toe te staan ​​de in Duitsland gemaakte tanks uit hun eigen voorraden te sturen.

Berlijn wekte deze week internationale ergernis toen het zijn bezorgdheid uitte dat het sturen van tanks naar Oekraïne de oorlog nog verder zou doen escaleren, aangezien Oekraïne geen NAVO-lidstaat is.

De Poolse minister van Defensie Mariusz Blaszczak zei vrijdag dat de 15 landen elkaar in de marge van het evenement hadden ontmoet om een ​​deal te bespreken, en beschreef het als een “goede discussie tussen bondgenoten”, maar merkte op dat de besprekingen gaande waren omdat er geen overeenstemming werd bereikt.

De Poolse vice-minister van Buitenlandse Zaken zei vrijdag ook dat Warschau zou kunnen proberen Oekraïne zijn Leopard II-tanks te sturen, zelfs zonder de wederuitvoervergunning van Duitsland.

DONETSK OBLAST, OEKRAÏNE - JANUARI 18: Oekraïense tankers voeren onderhoud uit aan hun tanks aan de Donbass-frontlinie terwijl de militaire mobiliteit binnen de Russisch-Oekraïense oorlog op 18 januari 2023 voortduurt.

DONETSK OBLAST, OEKRAÏNE – JANUARI 18: Oekraïense tankers voeren onderhoud uit aan hun tanks aan de Donbass-frontlinie terwijl de militaire mobiliteit binnen de Russisch-Oekraïense oorlog op 18 januari 2023 voortduurt.
(Photo by Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency via Getty Images)

VS ONTVANGEN GEALLIEERDE DEFENSIE-OFFICIËN TERWIJL RUSLAND EEN MASSIEF OFFENSIE PLANNEN IN DE WEKEN VOORUIT

“Ik sluit niet uit dat we klaar zijn om zo’n stap te zetten”, zei Pawel Jablonski volgens Reuters. “Op dit moment proberen we Duitsland niet alleen zover te krijgen dat deze tanks door Polen of andere landen worden gestuurd, maar ook doe het zelf.”

De VS heeft gezegd dat het zijn eigen niet zal sturen M1 Abrams-tanks naar Oekraïne, daarbij verwijzend naar kosten, onderhoud en training als sleutelfactoren en beloofde in plaats daarvan deze maand meer dan 100 Bradley Fight Vehicles en 90 Stryker-gevechtsvoertuigen te sturen, samen met honderden andere gevechtsklare voertuigen.

Washington gelooft ook dat het sturen van Leopard II-tanks efficiënter zou zijn, aangezien meer dan een dozijn Europese landen ze in hun bezit hebben en het trainen op de tanks minder intensief zou zijn.

Duitsland heeft gesuggereerd dat het niet zou instemmen met het sturen van zijn tanks totdat de VS hetzelfde doen, hoewel deze redenering naar verluidt sommigen in de regering-Biden in de war heeft gebracht, aangezien het VK heeft al toegezegd om zijn Challenger II-tanks te sturen.

BAKHMUT, OEKRAÏNE - DECEMBER 31: Oekraïense soldaten worden gezien in een loopgraaf op oudejaarsavond in Bakhmut, Oekraïne op 31 december 2022.

BAKHMUT, OEKRAÏNE – DECEMBER 31: Oekraïense soldaten worden gezien in een loopgraaf op oudejaarsavond in Bakhmut, Oekraïne op 31 december 2022.
(Photo by Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Het gaat erom in wat voor wereld mensen zullen leven”, zei Zelenskyy. “Het gaat om mensen die geloven dat kwaad en haat altijd zullen verliezen.”

“Het ligt in jouw macht om een ​​Ramstein van tanks te maken. Niet om te onderhandelen over verschillende aantallen tanks, maar om een ​​principiële voorraad te openen die het Russische kwaad zal stoppen,” voegde hij eraan toe.

Previous articleBill Maher zegt dat de Biden-regering ‘all-in’ gaat om trans-indoctrinatie met kinderen door te drukken
Next articleIllinois gun control law slapped with restraining order by judge just days after it goes into effect

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.