Home Latest Headlines Op deze dag in de geschiedenis, 20 januari 1930, wordt Buzz Aldrin...

Op deze dag in de geschiedenis, 20 januari 1930, wordt Buzz Aldrin geboren, maanwandelaar leerde de mensheid ‘sky is not the limit’

7
0

Apollo 11-astronaut Edwin Eugene “Buzz” Aldrin Jr., die het potentieel van menselijke prestaties opnieuw bedacht voor een wereldwijd publiek toen hij op de maan liep, werd geboren op deze dag in de geschiedenis, 20 januari 1930.

“De lucht is niet de limiet … Er zijn voetafdrukken op de maan!” de ontdekkingsreiziger enthousiast in zijn boek uit 2016, “No Dream Is Too High: Life Lessons From a Man Who Walked on the Moon.”

De Apollo 11-missie was de eerste in de geschiedenis van de mensheid waarbij mensen op de satelliet van de aarde landden, waarmee een droom in vervulling ging die zo oud was als de mensheid zelf.

OP DEZE DAG IN DE GESCHIEDENIS, JAN. 19, 2000, HEDY LAMARR STERFT – ‘MOOISTE VROUW’ IN HOLLYWOOD, UITVINDER WO II

Neil Armstrong was de eerste astronaut die erop stapte het maanoppervlak om 21:56 ET op 20 juli 1969.

Hij werd 19 minuten later gevolgd door Aldrin.

De pionier van menselijke verkenning werd geboren om naar de hemel te reiken.

Deze foto van 20 juli 1969, beschikbaar gesteld door NASA, toont piloot Edwin "Ophef" Aldrin in de Apollo 11 Lunar Module.  Voor de 50e verjaardag van de landing heeft Omega een Speedmaster-horloge in beperkte oplage uitgebracht, een eerbetoon aan het horloge dat Aldrin naar de maan droeg.

Deze foto van 20 juli 1969, beschikbaar gesteld door NASA, toont piloot Edwin “Buzz” Aldrin in de Apollo 11 Lunar Module. Voor de 50e verjaardag van de landing heeft Omega een Speedmaster-horloge in beperkte oplage uitgebracht, een eerbetoon aan het horloge dat Aldrin naar de maan droeg.
(Neil Armstrong/NASA via AP)

Zijn vader, Edwin Eugene Aldrin, was een vroege kampioen van de luchtvaart die diende in zowel de Eerste als de Eerste Wereldoorlog Tweede Wereldoorlog; zijn moeder heette Marion Moon.

Buzz Aldrin werd geboren in Glen Ridge, New Jersey, en ging naar de Montclair High School.

Hij was in 1951 afgestudeerd aan de Militaire Academie van de Verenigde Staten in West Point.

“De lucht is niet de limiet … Er zijn voetafdrukken op de maan!” – Buzz Aldrin

Hij diende een jaar lang in de Koreaanse oorlog als officier in de Amerikaanse luchtmachtdat een aparte tak van het leger was geworden terwijl Aldrin op West Point was.

Hij vloog 66 gevechtsmissies, waarbij hij twee vijandelijke vliegtuigen neerschoot en onder andere een Distinguished Flying Cross verdiende.

Buzz Aldrin groet terwijl hij naast een foto van zichzelf op de maan staat tijdens een rondleiding door de Apollo 11-tentoonstelling in de Richard Nixon Presidential Library and Museum in Yorba Linda, Californië, op dinsdag 23 juli 2019.

Buzz Aldrin groet terwijl hij naast een foto van zichzelf op de maan staat tijdens een rondleiding door de Apollo 11-tentoonstelling in de Richard Nixon Presidential Library and Museum in Yorba Linda, Californië, op dinsdag 23 juli 2019.
(Jeff Gritchen, Orange County Register/SCNG)

Aldrin behaalde in januari 1963 een doctoraat in de ruimtevaart aan het Massachusetts Institute of Technology en trad toe tot de NASA-ruimteprogramma in oktober van dat jaar.

TIKTOK SENSATIES ‘THE HOCKEY GUYS’ ZIJN VOORMALIGE COLLEGIATE HOCKEYSPELERS DIE GROOT MAKEN OP SOCIALE MEDIA

“Dr. Buzz Aldrin, een vooraanstaande vlieger, wetenschapper, astronaut en patriot, heeft een onuitwisbare stempel gedrukt, niet alleen op de geschiedenis van zijn land, maar ook op die van de wereld”, schrijft de West Point Association of Graduates.

De “wetenschappelijke triomf” van de maanlanding, merkt de vereniging op, was “een van de meest memorabele gebeurtenissen van de 20e eeuw en … vertegenwoordigde de belichaming van de wetenschappelijke capaciteiten van het land en vestigde zijn vooraanstaande positie in de verkenning van de ruimte.”

“Een vooraanstaande vlieger, wetenschapper, astronaut en patriot.” – West Point Vereniging van Afgestudeerden

“Naar schatting 600 miljoen mensen – op dat moment ‘s werelds grootste televisiepubliek in de geschiedenis – waren getuige van deze ongekende heldhaftige onderneming”, schrijft BuzzAldrin.com, de officiële website van de astronaut.

Aldrin is de enige van de drie astronauten op de Apollo 11-missie die nog in leven is.

EERSTE MENSEN OP DE MAAN, EEN UNIEKE AMERIKAANSE PRESTATIES, DIE ONS NOG STEEDS VERBAAST

Commandomodule-piloot Michael Collins stierf in 2021 op 90-jarige leeftijd.

Armstrong stierf in 2012 op 82-jarige leeftijd.

Alle drie de geschiedenismakers waren dat militaire piloten; elk werd geboren in 1930.

Aldrin was, naast vele andere erfenissen, misschien wel het eerste slachtoffer van Amerika cultuur annuleren.

Hij gaf zichzelf de communie toen hij op de maan landde, nadat hij toestemming had gekregen van zijn plaatselijke gemeente, de Webster Presbyterian Church.

Buzz Aldrin's handgeschreven notities en geschriften die naar het oppervlak van de maan zijn gevlogen, van een bleekgele, lichtgewicht kaart van 8 bij 15 cm.  Aldrin las Johannes 15:5 terwijl hij ter communie ging bij zijn landing op de maan en las Psalm 8:3,4 op zijn weg terug naar de aarde.

Buzz Aldrin’s handgeschreven notities en geschriften die naar het oppervlak van de maan zijn gevlogen, van een bleekgele, lichtgewicht kaart van 8 bij 15 cm. Aldrin las Johannes 15:5 terwijl hij ter communie ging bij zijn landing op de maan en las Psalm 8:3,4 op zijn weg terug naar de aarde.
(Met dank aan Heritage Auctions)

Hij vroeg om een ​​moment van stilte via het communicatiesysteem met missiecommando op aarde, in de hoop dat de ceremonie over de hele wereld zou worden uitgezonden.

NASA weigerde.

MAANLANDING: BUZZ ALDRIN HEEFT HEILIGE COMMUNIE, LEES DIT BIJBELVERS OP MAANOPPERVLAK

De atheïstische activiste Madalyn Murray O’Hair had onlangs de organisatie aangeklaagd nadat astronauten op de Apollo 8-missie uit het boek Genesis hadden voorgelezen toen zij de eerste mensen werden die in een baan om de maan cirkelden.

De rechtszaak werd uiteindelijk ingetrokken, maar het ruimtevaartprogramma was nerveus om nog meer geloofsverklaringen op te nemen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Ongeacht dat moment spreekt de prestatie van Aldrin nog steeds tot de verbeelding.

Het witte NASA-ruimtevest dat hij droeg tijdens de Apollo 11-missie leverde vorig jaar $ 2,7 miljoen op op een veiling bij Sotheby’s.

Voetafdruk van Buzz Aldrin op de maan, Apollo 11-missie, juli 1969. Voetafdruk van de Amerikaanse astronaut Buzz Aldrin in de maanbodem.  De Apollo 11-maanmodule, codenaam Eagle, met Neil Armstrong en Buzz Aldrin aan boord, landde op 20 juli 1969 in de Sea of ​​Tranquility. Apollo 11 was de vijfde bemande Apollo-missie en was de eerste die op de maan landde.  Kunstenaar Buzz Aldrin.

Voetafdruk van Buzz Aldrin op de maan, Apollo 11-missie, juli 1969. Voetafdruk van de Amerikaanse astronaut Buzz Aldrin in de maanbodem. De Apollo 11-maanmodule, codenaam Eagle, met Neil Armstrong en Buzz Aldrin aan boord, landde op 20 juli 1969 in de Sea of ​​Tranquility. Apollo 11 was de vijfde bemande Apollo-missie en was de eerste die op de maan landde. Kunstenaar Buzz Aldrin.
(Erfgoedruimte/erfgoedafbeeldingen/Getty-afbeeldingen)

Het was het hoogste prijskaartje ooit voor een artefact uit de ruimtevaart en het duurste van alle jassen die ooit op een veiling zijn verkocht.

BUZZ ALDRIN’S DOOR DE MAAN GEVOEGDE APOLLO 11 VERKOOPT VOOR EEN RECORD VAN $ 2,8 miljoen

“Het resultaat van vandaag is een bewijs van de legendarische carrière van Buzz Aldrin en zijn levenslange toewijding aan de verkenning en het begrip van het universum”, zei Cassandra Hatton, Sotheby’s wereldwijde hoofd wetenschap en populaire cultuur, vorig jaar.

Het “recordbrekende resultaat bewijst de voortdurende en eeuwige betekenis van de Apollo 11-missie, zo’n 53 jaar sinds de mens voor het eerst op de maan liep.”

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN VOOR ONZE LIFESTYLE-NIEUWSBRIEF

Aldrin citeerde Psalm 8: 3-4 toen de missie de maan verliet en terugkeerde naar de aarde: van hem? En de Mensenzoon, dat je Hem bezoekt?”

Previous articleAroldis Chapman stemt in met een eenjarige deal van $ 3,75 miljoen met Royals na een teleurstellend einde aan het ambtstermijn van de Yankees: rapport
Next articleFlorida Supreme Court upholds state law banning local governments from implementing restrictions on guns

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.