Home Latest Headlines Op deze dag in de geschiedenis, 24 januari 2003, werd het Department...

Op deze dag in de geschiedenis, 24 januari 2003, werd het Department of Homeland Security opgericht als kabinetsagentschap

3
0

De Ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS), een ingrijpend federaal antwoord op de terreuraanslagen van 11 september 2001 op Amerikaanse bodem, begon op deze dag in de geschiedenis, 24 januari 2003, als een nieuw agentschap op kabinetsniveau.

“Onze taken zijn veelomvattend en ons doel is duidelijk: Amerika veilig houden”, stelt de afdeling online over haar missie.

De oprichting van DHS genoot een overweldigende steun van twee partijen te midden van de angst die volgde op de aanslagen van 9/11.

OP DEZE DAG IN DE GESCHIEDENIS, JAN. 23, 1957, WHAM-O PRODUCEERT EERSTE FRISBEES, VERNIETIGT VRIJE TIJD, SPORT

Het heeft de afgelopen jaren veel kritiek veroorzaakt vanuit het hele politieke spectrum omdat het een opgeblazen federaal agentschap de mogelijkheid heeft gegeven om in het leven van gewone Amerikanen te snuffelen.

Met name DHS blijkt centraal te staan de regering-Biden vermeende samenzwering met techgiganten om de vrijheid van meningsuiting in de afgelopen jaren te censureren.

Tom Ridge, de eerste directeur van Homeland Security, spreekt voorafgaand aan de toespraak van de toenmalige president George W. Bush tot federale medewerkers in de DAR Constitution Hall op 10 juli 2002, in DC sprak president Bush over het belang van het creëren van een Homeland op kabinetsniveau Veiligheidsafdeling.

Tom Ridge, de eerste directeur van Homeland Security, spreekt voorafgaand aan de toespraak van de toenmalige president George W. Bush tot federale medewerkers in de DAR Constitution Hall op 10 juli 2002, in DC sprak president Bush over het belang van het creëren van een Homeland op kabinetsniveau Veiligheidsafdeling.
(Alex Wong / Getty-afbeeldingen)

Terwijl DHS naar verluidt werkte aan het censureren van gewone Amerikanen, onttrok het zich brutaal aan zijn meest elementaire veiligheidsverantwoordelijkheid: bescherming van de Amerikaanse grens.

De afgelopen maanden zijn er steeds meer oproepen gedaan om DHS-secretaris Alejandro Mayorkas af te zetten, te midden van het toenemende misbruik en de ineffectiviteit van de afdeling.

“Een in paniek gemaakte fout kan het beste worden opgelost door opnieuw te beginnen.” — Het Brennan-centrum

DHS is nu een bureaucratische kolos met meer dan 240.000 werknemers en een fiscaal jaar Begroting voor 2023 van $ 97 miljard – groter dan de jaarlijkse begroting van 42 staten.

MOET SECRETARIS MAYORKAS WORDEN ONTSLAG? HOOR WAT DEZE GRENSSTAD ZEGT

Een bange natie riep op tot de oprichting van een overkoepelend veiligheidsbureau in de nasleep van 9/11.

“We hebben geleerd dat uitgestrekte oceanen ons niet langer beschermen tegen de gevaren van een nieuw tijdperk”, zei president George W. Bush op 24 januari 2003, terwijl hij een beëdigingsceremonie leidde voor Tom Ridge als de eerste secretaris van Binnenlandse Veiligheid.

Een vurige ontploffing schudt het World Trade Center nadat het op 11 september 2001 door twee vliegtuigen was geraakt in New York City.

Een vurige ontploffing schudt het World Trade Center nadat het op 11 september 2001 door twee vliegtuigen was geraakt in New York City.
(Spencer Platt / Getty-afbeeldingen)

“Deze regering heeft de verantwoordelijkheid om de dreiging van terreur het hoofd te bieden, waar die ook wordt aangetroffen.”

Op 8 oktober 2001, slechts vier weken na de aanslagen van 9/11 doodde op brute wijze bijna 3.000 mensen in New York City, Washington, DC en op het platteland van Pennsylvania.

“Met het aannemen van de Homeland Security Act door het congres in november 2002 ontstond het Department of Homeland Security formeel als een op zichzelf staande afdeling op kabinetsniveau om de nationale inspanningen op het gebied van binnenlandse veiligheid verder te coördineren en te verenigen’, stelt het DHS in zijn online geschiedenis.

Rik, de gouverneur van Pennsylvanië op 11 september, nam op 20 september 2001 voor het eerst de leidende taken van Homeland Security over in een adviserende rol.

Hij leidde DHS tot 1 februari 2005.

“We hebben geleerd dat uitgestrekte oceanen ons niet langer beschermen tegen de gevaren van een nieuw tijdperk.” — President George W.Bush

De afdeling combineerde 22 verschillende federale afdelingen en agentschappen tot een verenigde organisatie om de reacties op bedreigingen en aanvallen beter te coördineren.

Het werd de 15e uitvoerende afdeling onder het Uitvoerend Bureau. Het is de derde grootste onder hen.

De Homeland Security Act van november 2002 veranderde het kantoor van het Witte Huis in de afdeling op kabinetsniveau die we vandaag kennen.

Minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas spreekt tijdens de 91e winterbijeenkomst van de Amerikaanse Conferentie van Burgemeesters op 19 januari 2023 in Washington, DC

Minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas spreekt tijdens de 91e winterbijeenkomst van de Amerikaanse Conferentie van Burgemeesters op 19 januari 2023 in Washington, DC
(Drew Angerer/Getty Images)

De wet werd aangenomen met overweldigende tweeledige steun: een stemming van 295 tegen 132 in het Huis en een stemming van 90 tegen 9 in de Senaat.

President Bush heeft het op 25 november ondertekend.

De Homeland Security Act was er een in een lange lijst van tweeledige wetgevende overwinningen voor de regering-Bush in de nasleep van 9/11.

UNIVERSITEIT VAN WASHINGTON AANGEVRAAGD VOOR HET ACHTERHOUDEN VAN DOC’S DIE DE VERMEENDE ROL VAN DE PROFESSOR IN DE DHS DISINFO-CAMPAGNE BESCHRIJVEN

De eensgezinde reactie op de terreuraanslagen is in tegenspraak met de manier waarop media en politieke tegenstanders president Bush al snel afschilderden als een cowboy die ‘het alleen doet’ – om maar eens een onophoudelijke kritiek te noemen die in de jaren die volgden steeds feller werd.

De resolutie over de oorlog in Irak werd bijvoorbeeld met 296 tegen 133 aangenomen in het Huis en met 77 tegen 23 in de Senaat.

Dan-Sens. John Kerry, D-Mass., Hillary Clinton, DN.Y., en Joe Biden, D-Delaware, stemden allemaal voor zowel de Homeland Security Act als de Iraq War Resolution, voordat ze vocale critici van de regering-Bush werden.

De Homeland Security Act werd met 295 tegen 132 aangenomen in het Huis en met 90 tegen 9 in de Senaat.

Hun afwijkende mening over de eenheid van 9/11 veranderde snel in de diepe politieke kloof die de natie vandaag kent.

Het verzet tegen de Homeland Security Act, die in 2002 nog niet bestond, is de laatste jaren luider geworden.

“Misschien wel het meest tastbare en blijvende resultaat van de aanslagen van 9/11 is een grote, belegerde en slecht verwekte bureaucratie, het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid”, schreef voormalig insider van het Witte Huis Richard A. Clarke in 2021 voor het Brennan Center.

Nina Jankowicz was vastgepind om een ​​Disinformation Governance Board onder DHS te leiden.  Het bestuur werd afgewezen nadat was onthuld dat Jankowicz de nu ontkrachte theorie steunde dat Donald Trump samenspande met Rusland om het Witte Huis in 2016 te winnen en noemde het Hunter Biden-laptopverhaal "desinformatie."

Nina Jankowicz was vastgepind om een ​​Disinformation Governance Board onder DHS te leiden. Het bestuur werd afgewezen nadat was onthuld dat Jankowicz de nu ontkrachte theorie steunde dat Donald Trump samenspande met Rusland om het Witte Huis in 2016 te winnen en noemde het Hunter Biden-laptopverhaal ‘desinformatie’.
(Arkadiusz Warguła / iStock)

“Sinds de oprichting is er genoeg tijd verstreken om te beseffen dat de afdeling slecht was opgezet en dat het er met de jaren niet merkbaar beter op wordt.”

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN VOOR ONZE LIFESTYLE-NIEUWSBRIEF

De kop van het rapport van Clarke luidt: “Een in paniek gemaakte fout kan het beste worden verholpen door opnieuw te beginnen.”

“Verschillende misleidende DHS-inlichtingenprogramma’s laten zien dat het DHS te ver gaat in zijn pogingen om een ​​effectieve rol te spelen in de inlichtingengemeenschap”, schrijft de American Civil Liberties Union.

“Misschien wel het meest tastbare en blijvende resultaat van de aanslagen van 9/11 is een grote, belegerde en slecht verwekte bureaucratie.” —Richard A. Clarke

“Ten minste één andere DHS-component, de Federale Beschermingsdienst, heeft vreedzame protesten bespioneerd en inlichtingenrapporten geproduceerd en verspreid, ondanks het feit dat het geen geautoriseerde inlichtingenmissie heeft.”

DHS is de afgelopen maanden verwoest door Republikeinen en conservatieve commentatoren.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De afdeling lijkt te hebben samengespannen met socialemediareuzen zoals Twitter om het debat over de reactie van het land op COVID-19 te censureren.

De afdeling wordt ook beschuldigd van leidende inspanningen om nieuws over zakelijke transacties tussen buitenlandse mogendheden en Hunter Biden, de in ongenade gevallen zoon van president Biden, te onderdrukken.

Previous articleBiden appoints special envoy on North Korean human rights | Human Rights News
Next articleCalifornia Democrats consider wealth tax — including for people who moved out of state

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.