Home World Paus Franciscus zegt dat homoseksualiteit ‘geen misdaad’ is, maar een ‘zonde’ blijft...

Paus Franciscus zegt dat homoseksualiteit ‘geen misdaad’ is, maar een ‘zonde’ blijft binnen de katholieke leer

4
0

Paus Franciscus zei dinsdag tijdens een interview dat homoseksuele relaties “geen misdaad” zijn en noemde wetten die homoseksualiteit bestraffen “onrechtvaardig”.

In het Vaticaan zei de paus dat God van iedereen houdt zoals ze zijn en hij riep katholieken op om meer te doen om mensen uit de LGBTQ-gemeenschap welkom te heten in de kerk. Hij moedigde hen ook aan om wetten te steunen die homoseksuele praktijken toestaan.

“Homoseksueel zijn is geen misdaad”, zei Francis tegen The Associated Press.

Te midden van zijn opmerkingen, zei Franciscus er moest een onderscheid worden gemaakt tussen een legale misdaad en een religieuze zonde met betrekking tot homoseksuele praktijken: “Het is geen misdaad. Ja, maar het is een zonde. Goed, maar laten we eerst een onderscheid maken tussen een zonde en een misdaad.”

PAUS FRANCISCUS WAARSCHUWT VOOR ‘ELEGANTE DEMON’ DIE ONDER VATICAANS PERSONEEL OP DE SLAG LOERT

Paus Franciscus spreekt tijdens een interview met The Associated Press in het Vaticaan, dinsdag 24 januari 2023.

Paus Franciscus spreekt tijdens een interview met The Associated Press in het Vaticaan, dinsdag 24 januari 2023.
(AP Foto/Andrew Medichini)

De paus voegde eraan toe: “Het is ook een zonde om naastenliefde met elkaar te missen.”

De paus sprak ook over hoe sommigen katholieke bisschoppen steun wetten die homoseksualiteit in sommige delen van de wereld strafbaar stellen. Ook hij heeft naar de kwestie verwezen in termen van “zonde”, maar zei dat bisschoppen en anderen een proces moeten ondergaan om hun denken te veranderen om de waardigheid van alle mensen te erkennen.

“Deze bisschoppen moeten een proces van bekering hebben”, zei hij, terwijl hij zei dat de bisschoppen dezelfde “tederheid moeten betrachten, die God voor ieder van ons heeft”.

The Associated Press meldde dat 67 landen of jurisdicties over de hele wereld wetten in de boeken hebben die consensuele seksuele activiteiten van hetzelfde geslacht strafbaar stellen. Van deze landen kunnen er 11 de doodstraf opleggen of zullen ze dat ook doen, volgens The Human Dignity Trust.

Activisten van de Italiaanse homorechtenorganisatie Arcigay houden spandoeken en vlaggen vast tijdens een demonstratie voor het Vaticaan, dinsdag 13 januari 2009.

Activisten van de Italiaanse homorechtenorganisatie Arcigay houden spandoeken en vlaggen vast tijdens een demonstratie voor het Vaticaan, dinsdag 13 januari 2009.
(AP Foto/Sandro Pace)

Dergelijke wetten, zelfs als ze niet worden nageleefd, kunnen volgens de Verenigde Naties, die herhaaldelijk heeft opgeroepen tot beëindiging van dergelijke wetten.

PAUS BESLUIT BIDEN’S STANDPUNTEN OP ABORTUS, KATHOLIEKE ZELFIDENTITEIT ALS ‘INCOHERENTIE’

De VN zei ook dat dergelijke wetten het recht op privacy en vrijwaring van discriminatie op grond van seksuele geaardheid of genderidentiteit schenden. Ze zijn ook een schending van het internationale recht om de mensenrechten van alle mensen te beschermen, volgens het internationale orgaan.

Franciscus noemde deze wetten “onrechtvaardig” en zei dat de katholieke kerk eraan kon en moest werken om er een einde aan te maken. “Het moet dit doen. Het moet dit doen”, benadrukte hij.

Francis zei ook dat homo’s verwelkomd en gerespecteerd moeten worden: “We zijn allemaal kinderen van God, en God houdt van ons zoals we zijn en voor de kracht die ieder van ons vecht voor onze waardigheid.”

Paus Franciscus spreekt tijdens een interview met The Associated Press in het Vaticaan, dinsdag 24 januari 2023.

Paus Franciscus spreekt tijdens een interview met The Associated Press in het Vaticaan, dinsdag 24 januari 2023.
(AP Foto/Andrew Medichini)

De paus heeft het omarmen van de LGBTQ-gemeenschap tot een kenmerk van zijn pausschap gemaakt, maar hij heeft de katholieke leer niet betwist of veranderd, die zegt dat mensen met respect moeten worden behandeld, maar dat homoseksualiteit “intrinsiek wanordelijk” is.

KATHOLIEK Aartsbisdom VERDEDIGT BELEID OM KINDEREN DIE HUN BIOLOGISCH GESLACHT AFWIJZEN NIET TOE TE LATEN

Francis diende herhaaldelijk en in het openbaar de homo- en transgemeenschap en was ooit voorstander van het verlenen van wettelijke bescherming aan koppels van hetzelfde geslacht zonder het homohuwelijk volledig te onderschrijven, wat de katholieke doctrine verbiedt.

Ondanks de opmerkelijke opmerkingen heeft de paus ervoor gezorgd dat hij het doctrinebureau van het Vaticaan niet gebruikt om verbintenissen tussen personen van hetzelfde geslacht te ondersteunen of te zegenen “omdat God de zonde niet kan zegenen”, zei hij in 2021.

Paus Franciscus erkende dat katholieke bisschoppen in sommige delen van de wereld wetten ondersteunen die homoseksualiteit strafbaar stellen of de LGBTQ-gemeenschap discrimineren, en hij verwees zelf naar homoseksualiteit in termen van "zonde."

Paus Franciscus erkende dat katholieke bisschoppen in sommige delen van de wereld wetten ondersteunen die homoseksualiteit strafbaar stellen of de LGBTQ-gemeenschap discrimineren, en hij verwees zelf naar homoseksualiteit in termen van ‘zonde’.
(AP Foto/Gregorio Borgia)

Dergelijke wetten die de doodstraf opleggen voor homoseksualiteit zijn gebruikelijk in Afrika en het Midden-Oosten, waarvan sommige zijn geïnspireerd door de islamitische wet.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Katholieke bisschoppen zijn enigszins verscheurd over de kwestie, aangezien sommigen een letterlijke interpretatie van de Schrift handhaven en homoseksuele relaties niet erkennen, terwijl anderen oproepen om wetten tegen homoseksualiteit ongedaan te maken.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleBiden, Trump, Pence under scrutiny for classified records, potentially complicating 2024 White House bids
Next articleAustralian minister says Kanye West could be denied entry visa | The Far Right News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.