Home World Poetin prijst ‘positieve dynamiek’ in oorlog in Oekraïne nadat Russische raket appartementsgebouw...

Poetin prijst ‘positieve dynamiek’ in oorlog in Oekraïne nadat Russische raket appartementsgebouw treft, 23 doden

15
0

De Russische president Vladimir Poetin prees de “positieve dynamiek” van zijn voortdurende invasie van Oekraïne op zondag na een Russische raketaanval doodde 23 mensen in een Dnipro-appartementengebouw.

De Dnipro-aanval maakte deel uit van een golf van raketaanvallen Rusland viel Oekraïne binnen dit weekend. Eerstehulpverleners waren uren bezig met het doorzoeken van het puin van het 9 verdiepingen tellende flatgebouw dat tijdens de staking was verwoest. In totaal vuurde Rusland 30 raketten af ​​op Dnipro en andere grote steden, maar Oekraïense troepen schoten er halverwege de vlucht meer dan 20 neer.

“Er is een positieve dynamiek, alles ontwikkelt zich volgens plan”, Dat zei Poetin zondag tegen verslaggevers. “Ik hoop dat onze vechters ons meer dan eens zullen plezieren.”

De raketaanval in Dnipro viel samen met een andere aanval op de hoofdstad van Kiev. Daar meldden Oekraïense functionarissen schade aan de infrastructuur, maar geen burgerslachtoffers.

VS BEGINNEN VOLGENDE WEEK OEKRAÏENS TE TRAINEN OP PATRIOT-SYSTEEM OP AMERIKAANSE BODEM

Een weergave toont een flatgebouw dat zwaar beschadigd is door een Russische raketaanval, tijdens de Russische aanval op Oekraïne, in Dnipro, Oekraïne op 14 januari 2022. (Gouverneur van de regio Dnipropetrovsk, Valentyn Reznichenko via Telegram/Hand-out via REUTERS)

Een weergave toont een flatgebouw dat zwaar beschadigd is door een Russische raketaanval, tijdens de Russische aanval op Oekraïne, in Dnipro, Oekraïne op 14 januari 2022. (Gouverneur van de regio Dnipropetrovsk, Valentyn Reznichenko via Telegram/Hand-out via REUTERS)
(Gouverneur van de regio Dnipropetrovsk Valentyn Reznichenko via Telegram/Hand-out via REUTERS)

De Russische president Vladimir Poetin zit een vergadering voor over de transportindustrie van het land via een videoverbinding in Sotsji, Rusland, 24 mei 2022.

De Russische president Vladimir Poetin zit een vergadering voor over de transportindustrie van het land via een videoverbinding in Sotsji, Rusland, 24 mei 2022.
(Spoetnik/Mikhail Metzel/Kremlin via REUTERS ATTENTIE REDACTIE – DEZE AFBEELDING WERD VERSTREKT DOOR EEN DERDE PARTIJ.)

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky ging naar Twitter om de aanslagen te veroordelen en zei: “Eeuwige herinnering aan allen wiens leven werd genomen door Russische terreur.”

“Het was mogelijk om tientallen mensen te redden, gewond, getraumatiseerd,” zei Zelenskyy. “Onder hen zijn kinderen; het jongste meisje is 3 jaar oud.”

RUSLAND BEWAAR OPNIEUW OVERWINNING OP OEKRAÏENSE STAD SOLEDAR, IN MOGELIJK ZELDZAME OVERWINNING

“De wereld moet het kwaad stoppen”, vervolgde hij, eraan toevoegend dat het verwijderen van puin aan de gang was. “Alle diensten werken. We vechten voor elke persoon, elk leven. We zullen iedereen vinden die betrokken is bij terreur.”

Een hond loopt tussen het puin van huizen die zijn verwoest door een raketaanval in de buitenwijken van Kiev, op 29 december 2022, na een Russische raketaanval op Oekraïne.  - Russische raketaanvallen troffen Oekraïne op 29 december, ook in grote steden als Kiev, Kharkiv en Lviv, waarbij ten minste vijf mensen gewond raakten en de elektriciteit in het westen werd afgesloten.

Een hond loopt tussen het puin van huizen die zijn verwoest door een raketaanval in de buitenwijken van Kiev, op 29 december 2022, na een Russische raketaanval op Oekraïne. – Russische raketaanvallen troffen Oekraïne op 29 december, ook in grote steden als Kiev, Kharkiv en Lviv, waarbij ten minste vijf mensen gewond raakten en de elektriciteit in het westen werd afgesloten.
(Photo by GENYA SAVILOV/AFP via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De woordvoerder van de Oekraïense luchtmacht, Yurii Ihnat, vertelde de Oekraïense media dat de raketten hoogstwaarschijnlijk “op een ballistisch traject vlogen” vanuit het noorden van Oekraïne. Hij verklaarde dat de Oekraïense strijdkrachten momenteel geen methode hebben om dergelijke raketten neer te schieten, althans niet voordat operators zijn getraind in het gebruik van Amerikaanse Patriot-raketten, die de regering van president Biden volgende week zal afleveren.

Caitlin McFall van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleHet ministerie van Justitie ziet de eerste vrijspraak van de relschopper van 6 januari die niet schuldig is bevonden op beschuldiging van obstructie
Next articleGeorgia’s Devin Willock maakte de dag van jonge Bulldogs-fans vóór het dodelijke auto-ongeluk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.