Home Health Poetin zegt dat Rusland kampt met een tekort aan medicijnen als gevolg...

Poetin zegt dat Rusland kampt met een tekort aan medicijnen als gevolg van de oorlog met Oekraïne

5
0

President Vladimir Poetin zei dinsdag dat er in Rusland een tekort was aan sommige medicijnen, ondanks dat het land meer van zijn eigen medicijnen produceert, en stelde voor om voorraden populaire medicijnen aan te leggen om aan de vraag te voldoen.

Terwijl de voorschriftdrugs van Westelijke sancties zijn vrijgesteld die over worden opgelegd oorlog in Oekraïnewerd hun levering aan Rusland getroffen door transport-, verzekerings- en douanehindernissen als gevolg van de oorlog en andere beperkende maatregelen, zeggen cijfers uit de industrie.

“Er is een tekort aan sommige medicijnen, ondanks het feit dat we de productie van farmaceutische producten in de (eerste) drie kwartalen van vorig jaar met ongeveer 22% zagen groeien”, zei Poetin in een televisieontmoeting met regeringsfunctionarissen.

GEPENSIONEERDE FBI-CONTRAINTELAGENTE DIE NAAR VERSLAG BETROKKEN IS BIJ TRUMP-RUSLAND PROBE GEARRESTEERD VOOR BANDEN MET RUSSISCHE OLIGARCH

De Russische president Vladimir Poetin woont op 19 december 2022 een persconferentie bij in Minsk, Wit-Rusland.

De Russische president Vladimir Poetin woont op 19 december 2022 een persconferentie bij in Minsk, Wit-Rusland.
(Spoetnik/Pavel Bednyakov/Kremlin via REUTERS)

“Zestig procent van de medicijnen op de markt zijn huisdrugs. Toch is er bij sommige medicijnen een tekort ontstaan ​​en zijn de prijzen gestegen.”

Hij voegde eraan toe dat Rusland de invoer van medicijnen niet beperkt en blijft samenwerken met buitenlandse fabrikanten.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“We moeten ervoor zorgen dat er binnen een bepaalde periode voorraden zijn van de meest populaire medicijnen”, zei hij, suggererend dat Rusland medicijnen voor het griepseizoen op dezelfde manier zou kunnen aanleggen als gasreserves ter voorbereiding op de winter.

Kort nadat Rusland in februari vorig jaar Oekraïne was binnengevallen, haastten de Russen zich om medicijnen in te slaan, waarbij mensen in slechts twee weken tijd voor een maand medicijnen kochten.

Rusland importeert ook een groot deel van zijn medische apparatuur, zoals pacemakers en apparaten voor radiotherapie, uit de Europese Unie en de Verenigde Staten, en zijn afhankelijkheid is bijzonder acuut voor de meest complexe en kritieke machines.

Previous articleDuitsland ‘waardeert nu het moment’ nu het eindelijk toestemt om tanks naar Oekraïne te sturen, zegt Graham
Next articleDe functie van de Apple Maps-app kan u helpen bij het vinden van een parkeerplaats

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.