Home World Premier Nepal roept nationale rouwdag uit, panel onderzoekt oorzaak vliegtuigcrash

Premier Nepal roept nationale rouwdag uit, panel onderzoekt oorzaak vliegtuigcrash

13
0

De premier van Nepal heeft maandag uitgeroepen tot nationale rouwdag en de regering van het land heeft een panel ingesteld om de oorzaak te onderzoeken van het vliegtuigongeluk waarbij volgens rapporten op zondag ten minste 68 van de 72 mensen aan boord omkwamen.

“Ik zag het vliegtuig trillen, naar links en rechts bewegen, en toen maakte het plotseling een duikvlucht en stortte het in de kloof”, vertelde lokale bewoner Khum Bahadur Chhetri aan Reuters.

Het vliegtuig, een vlucht van Yeti Airlines, maakte een vlucht van 27 minuten naar een toeristische stad in Nepal toen het in een kloof crashte terwijl het probeerde te landen op een pas geopende luchthaven.

Het vliegtuig vertrok om 10.32 uur lokale tijd vanuit Kathmandu en checkte om 10.50 uur weer in voordat het neerstortte.

TIENTALLEN GEDOOD BIJ NEPALSE VLIEGTUIG Crash NADAT VLIEGTUIG IN RIVIERKLOOF NEERST

Nepalese reddingswerkers en burgers verzamelen zich rond het wrak van een passagiersvliegtuig dat neerstortte in Pokhara, Nepal, zondag 15 januari 2023. Autoriteiten in Nepal zeiden dat 68 mensen dood zijn verklaard nadat een regionaal passagiersvliegtuig met 72 aan boord in een kloof is neergestort terwijl hij landde op een pas geopende luchthaven in de badplaats Pokhara.  Het is het dodelijkste vliegtuigongeluk in het land in drie decennia.

Nepalese reddingswerkers en burgers verzamelen zich rond het wrak van een passagiersvliegtuig dat neerstortte in Pokhara, Nepal, zondag 15 januari 2023. Autoriteiten in Nepal zeiden dat 68 mensen dood zijn verklaard nadat een regionaal passagiersvliegtuig met 72 aan boord in een kloof is neergestort terwijl hij landde op een pas geopende luchthaven in de badplaats Pokhara. Het is het dodelijkste vliegtuigongeluk in het land in drie decennia.
(AP Foto/Krishna Mani Baral)

Het vervoerde 68 passagiers, waaronder 15 buitenlanders, evenals vier bemanningsleden, zei de Nepalese burgerluchtvaartautoriteit in een verklaring. Onder de buitenlanders waren vijf Indiërs, vier Russen, twee Zuid-Koreanen en één uit Ierland, Australië, Argentinië en Frankrijk.

Uren nadat het donker was, verdrongen tientallen toeschouwers zich rond de crash-site nabij het vliegveld in de badplaats Pokhara terwijl reddingswerkers het wrak aan de rand van de klif en in het ravijn eronder uitkamden. Ambtenaren schortten de zoektocht naar de vier vermiste mensen van de ene op de andere dag op en waren van plan maandag verder te zoeken.

INDIANA UNIVERSITY STUDENT GESLAAGD IN BUS OMDAT ZE AZIATISCH IS: HOF DOCS

Reddingswerkers bergen het lichaam op van een slachtoffer van een passagiersvliegtuig dat neerstortte in Pokhara, Nepal, zondag 15 januari 2023. Een vliegtuig dat een vlucht van 27 minuten naar een toeristisch stadje in Nepal maakte, stortte zondag in een kloof neer terwijl het probeerde te landen op een pas geopende luchthaven, waarbij ten minste 68 van de 72 mensen aan boord om het leven kwamen.  Ten minste één getuige meldde het horen van hulpkreten vanuit het vurige wrak, het dodelijkste vliegtuigongeluk in het land in drie decennia.

Reddingswerkers bergen het lichaam op van een slachtoffer van een passagiersvliegtuig dat neerstortte in Pokhara, Nepal, zondag 15 januari 2023. Een vliegtuig dat een vlucht van 27 minuten naar een toeristisch stadje in Nepal maakte, stortte zondag in een kloof neer terwijl het probeerde te landen op een pas geopende luchthaven, waarbij ten minste 68 van de 72 mensen aan boord om het leven kwamen. Ten minste één getuige meldde het horen van hulpkreten vanuit het vurige wrak, het dodelijkste vliegtuigongeluk in het land in drie decennia.
(AP Photo/Yunish Gurung)

De crash is De ergste vliegtuigramp in Nepal sinds 1992, toen een vliegtuig met aan boord 167 mensen neerstortte in de buurt van de hoofdstad, waarbij alle inzittenden om het leven kwamen.

Nepal, de thuisbasis van acht van ‘s werelds 14 hoogste bergen, waaronder de Mount Everest, heeft een geschiedenis van vliegtuigongelukken. Volgens de Aviation Safety-database van de Flight Safety Foundation zijn er sinds 1946 42 dodelijke vliegtuigcrashes geweest in Nepal.

Een vrouw huilt als het lichaam van een familielid, slachtoffer van een vliegtuigongeluk, op zondag 15 januari 2023 naar een ziekenhuis in Pokhara, Nepal, wordt gebracht. Een vliegtuig dat een vlucht van 27 minuten maakte naar een toeristenstad in Nepal, stortte neer in een gorge Sunday tijdens een poging om te landen op een pas geopende luchthaven, waarbij ten minste 68 van de 72 mensen aan boord om het leven kwamen.  Ten minste één getuige meldde het horen van hulpkreten vanuit het vurige wrak, het dodelijkste vliegtuigongeluk in het land in drie decennia.

Een vrouw huilt als het lichaam van een familielid, slachtoffer van een vliegtuigongeluk, op zondag 15 januari 2023 naar een ziekenhuis in Pokhara, Nepal, wordt gebracht. Een vliegtuig dat een vlucht van 27 minuten maakte naar een toeristenstad in Nepal, stortte neer in een Gorge Sunday tijdens een poging om te landen op een pas geopende luchthaven, waarbij ten minste 68 van de 72 mensen aan boord om het leven kwamen. Ten minste één getuige meldde het horen van hulpkreten vanuit het vurige wrak, het dodelijkste vliegtuigongeluk in het land in drie decennia.
(AP Photo/Yunish Gurung)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Het was niet meteen duidelijk wat de oorzaak van het ongeval was, zei de Nepalese burgerluchtvaartautoriteit.

Anders Hagstrom, Reuters en Associated Press van Fox News hebben bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleArk. Regering Sarah Huckabee Sanders zegt dat de VS nu beter zou zijn met Trump; stopt kort voor 2024-goedkeuring
Next articleEx-Cubs-ster Sammy Sosa staat voor ‘wegversperring’ om weer in goede gratie van het team te komen, zegt Hall of Famer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.