Home Latest Headlines Rashida Tlaib valt Hooggerechtshof aan als ‘extremist’ in vakbondszaak, roept op tot...

Rashida Tlaib valt Hooggerechtshof aan als ‘extremist’ in vakbondszaak, roept op tot ‘uitbreiding van de rechtbank’

10
0

De progressieve Democraat Rashida Tlaib uit Michigan viel de hoge Raad als “extremistisch” aangezien het een stakingszaak van de vakbond beschouwt en oproept tot “uitbreiding van de rechtbank”.

Tlaib, een controversieel lid van de progressieve “Squad” ging vrijdag naar het Hooggerechtshof en beweerde dat het “stakingsrecht” van een vakbond het doelwit is van het Hooggerechtshof.

De Hoge Raad overweegt of een vakbond aansprakelijk kan worden gesteld voor schade veroorzaakt door een staking nadat werknemers van hun baan bij een betonbedrijf zijn weggelopen en nat beton hebben laten drogen in de vrachtwagens van het bedrijf.

HUISGERECHTELIJKE COMMISSIE ONDERZOEKT LEKKAGE VAN OPINIE VAN HOGER HOF NA SCOTUS WHIFFS

Rep. Rashida Tlaib stapte vrijdag naar het Hooggerechtshof en beweerde dat een vakbond "recht om te staken" wordt geviseerd door het Hooggerechtshof.

Rep. Rashida Tlaib stapte vrijdag naar het Hooggerechtshof en beweerde dat het “stakingsrecht” van een vakbond het doelwit is van het Hooggerechtshof.
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

“Het stakingsrecht is het krachtigste instrument dat werknemers hebben om de hebzucht en onrechtvaardigheid van het bedrijfsleven op hun werkplek te bestrijden en het wordt momenteel berecht door het extremistische Hooggerechtshof”, schreef Tlaib vrijdag.

“Breid het Hof uit,” voegde ze eraan toe.

De tweet van Tlaib komt als het Hooggerechtshof leek naar toe te leunen het betonbedrijf uit Seattle, Glacier Northwest Inc., in hun rechtszaak tegen een dochteronderneming van International Brotherhood of Teamsters wegens vermeende opzettelijke vernieling van eigendommen door beton te verspillen. Vorige week werden de pleidooien in de zaak gehouden.

De tweet van het congreslid komt ook als de Maart voor Leven gaat naar Washington, DC, voor zijn 50e verjaardag – en de eerste mars sinds het Hooggerechtshof Roe v. Wade vernietigde.

De tweet van Tlaib komt terwijl het Hooggerechtshof leek te neigen naar het betonbedrijf uit Seattle in hun rechtszaak tegen een aan Teamsters gelieerde onderneming over de vermeende opzettelijke vernieling van eigendommen.

De tweet van Tlaib komt terwijl het Hooggerechtshof leek te neigen naar het betonbedrijf uit Seattle in hun rechtszaak tegen een aan Teamsters gelieerde onderneming over de vermeende opzettelijke vernieling van eigendommen.
(Getty-afbeeldingen)

De eerste March for Life vond plaats in Washington, DC, in 1973 nadat het Hooggerechtshof Roe had uitgesproken om de toegang tot abortus in het hele land te beschermen tot de levensvatbaarheid van de foetus. Het Hooggerechtshof vernietigde Roe vorig jaar in Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization, die staten toestond abortus te reguleren.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Pro-life-activisten hebben sindsdien staten opgeroepen abortus in het hele land te verbieden. In 13 staten is een volledig verbod op abortus uitgevaardigd. Eén staat heeft een verbod van zes weken uitgevaardigd en vier staten hebben een verbod van ongeveer 15 tot 18 weken uitgevaardigd.

Bekende sprekers op de 50th March for Life zijn onder meer Super Bowl-winnende coach Tony Dungy en “The Chosen”-hoofdrolspeler Jonathan Roumie. Politici die zullen spreken, zijn onder meer de leider van de meerderheid van het huis, Steve Scalise, R-La., Mississippi Republikeinse procureur-generaal Lynn Fitch; Rep. Chris Smith, RN.J., en Democratische staatsvertegenwoordiger Trenee McGee van Connecticut. Religieuze leiders die zullen spreken, zijn onder meer het katholieke bisdom Arlington, bisschop Michael Burbidge, en de evangelische dominee Franklin Graham.

Patrick Hauf van Fox News Digital droeg bij aan de rapportage.

Previous articleSouth Dakota legislature considering $220 million infrastructure package
Next articleIsraëlische politie verijdelt moordaanslag op drone in bendeland

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.