Home Politics Regering van Texas Abbott gaat derde ambtstermijn in met gelofte voor veiligere...

Regering van Texas Abbott gaat derde ambtstermijn in met gelofte voor veiligere scholen

9
0

De gouverneur van Texas, Greg Abbott beloofde dinsdag veiliger klaslokalen zonder de schietpartij op de Uvalde-school te noemen toen hij begon aan een recordbrekende derde ambtstermijn die de Republikein in de rij plaatst om een ​​opkomend nationaal figuur te blijven.

Zijn inaugurele rede buiten het Capitool van Texas bevatte geen specifieke beleidsvoorschriften in de nasleep van een schutter met een geweer in AR-15-stijl die 19 kinderen en twee leraren op de Robb Elementary School doodde. De tragedie in mei werd nog verergerd door een aarzelende reactie van de wetshandhaving die nog steeds wordt onderzocht en heeft geleid tot het aftreden van verschillende agenten.

Abbott had het over geestelijke gezondheid en verzekerde hem van snelle – zij het nog onbepaalde – actie toen hij aan zijn negende ambtsjaar begon. Hij drong aan op oproepen voor strengere wapenbeperkingen tijdens zijn herverkiezingscampagne en het is twijfelachtig dat de door de GOP gecontroleerde wetgevende macht de minimumleeftijd voor het kopen van AR-15-geweren zou verhogen van 18 naar 21 jaar oud, wat een van de grootste eisen is geworden. van de meest vocale families in Uvalde.

TEXAS GOV. ABBOTT GEEFT BIDEN DE SCHULD VAN GRENSCRISIS, ZEGT DAT ADMIN ‘MISSING IN ACTION’ IS

“Ouders moeten weten dat hun kinderen veilig zijn als ze ze elke ochtend afzetten”, zei Abbott.

Het zorgde voor een pauze in een overigens optimistische toespraak Texel afgebeeld als een welvarende en bloeiende economische moloch. De staat overtrof onlangs 30 miljoen inwoners en wetgevers beginnen dit jaar met een begrotingsoverschot van $ 32 miljard, een voorraad die groter is dan wat andere staten in totaal uitgeven aan jaarlijkse algemene fondsen.

De Republikeinse gouverneur van Texas, Greg Abbott, drong aan op schoolveiligheid in zijn derde inaugurele rede dinsdag.

De Republikeinse gouverneur van Texas, Greg Abbott, drong aan op schoolveiligheid in zijn derde inaugurele rede dinsdag.
(AP Foto/Eric Gay)

Of de 65-jarige Abbott in 2024 presidentiële ambities heeft, zal ook nauwlettend in de gaten worden gehouden. Zijn politieke topstrateeg zei in november dat ze de mogelijkheid niet hadden besproken, maar Abbott heeft nooit de deur gesloten voor een vlucht naar het Witte Huis.

Op de korte termijn lijkt Abbotts greep op Texas zelden steviger: hij kruiste naar herverkiezing in een indrukwekkende overwinning op de Democraat Beto O’Rourke, waarbij hij critici terugdraaide die zijn aanpak van de Uvalde-schietpartij, de dodelijke instorting van het elektriciteitsnet in de winter en zijn ondertekening van een abortusverbod zonder uitzondering in gevallen van verkrachting of incest.

DE WET VAN TEXAS DIE DE MEESTE ABORTIES VERBODEN, WORDT VAN KRACHT

Op nationaal niveau heeft Abbott de mantel van zijn partij overgenomen door harde immigratiemaatregelen te nemen te midden van een vete met de regering-Biden over een recordaantal migranten dat de grens tussen de VS en Mexico overstak. Hij blijft migranten naar steden met democratische burgemeesters vervoeren en leidt een grensbewakingsoperatie van $ 4 miljard.

“Nu de Biden-regering vermist is, gebruikt Texas elk middel om onze staat te beschermen”, zei hij.

De nieuwe wetgevende zitting van Texas is de eerste sinds de Democraten in 2021 vanuit het Capitool naar Washington, DC vluchtten in een dramatische quorumonderbreking om de goedkeuring van nieuwe stembeperkingen wekenlang uit te stellen. Democraten blijven enorm in de minderheid in de wetgevende macht en hebben weinig mogelijkheden om de agenda van Abbott te stoppen, maar sloegen dinsdag een optimistische toon aan.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Voor zover de gouverneur en andere leiders zich concentreren op die brood-en-boterkwesties zoals onderwijs, banen en infrastructuur, denk ik dat er volop gelegenheid is voor tweeledig werk”, zei staatsvertegenwoordiger Chris Turner, die het Democratische Huis was leider toen zijn caucus naar Washington vluchtte.

Previous articleDeportatiestraf voor activisme tegen Israël, zegt Hammouri | Israël-Palestina conflict Nieuws
Next articleSportexpert hekelt Flyers-speler voor het overslaan van de Pride-festiviteiten van het team en roept NHL op om Philly te beboeten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.